Joulukuun yhdeksäs: Piparkakkuja ja arvonnan voittaja

Mummi kutsui pikkupojat viikonloppuna luokseen leipomaan piparkakkuja. Pakkasimme kotoa mukaan esiliinat, pari lasten kaulinta ja muutaman lempipiparkakkumuotin (eivät näy kuvassa).

Ruudulliset sydänesiliinat ovat Lingon&Blåbärin ja sopivat vielä kahdelle nuorimmalle pojalle. Keskiveli sai käyttöönsä aikuisen koon Marimekon Muija-kuosisen esiliinan.

Lasten kaulimista pienempi on lapsuudestani. Pentikin erikokoiset sydänpiparimuotit kauniissa muotoisessaan metallisessa säilytysrasiassa on lahja kummipojalta.

Sydämet ja tähdet <3

On niin kiva, kun mummi tekee poikien kanssa piparkakut, erityisesti nyt kun en allergiani vuoksi voi kunnolla olla tekemisissä vehnäjauhojen kanssa. 

Jokainen poika sai oman taikinansa ensin peruspiparkakuille ja sitten vielä kukin omalle piparkakkutalolleen. Jääkarhupoikanen oli ottanut kotoa mukaansa jääkarhupiparimuotin ja kuopus muutaman erilaisen pupumuotin. Lumiukkomuotti oli myös meiltä kotoa. 

Leipomiskuvat ovat mummin ottamia. Saatiin kuin saatiinkin kunkin pojan piparkakkutalo kuljetettua ehjänä kotiin asti.

 

 

Nyt näille taloille pitäisi vielä löytää sopiva paikka odottamaan syömistä eli uudenvuodenaattoa.

Ilokseni sain myös itselleni gluteenittomia piparkakkuja <3

Joko teillä on leivottu piparkakkuja? Tapaatteko tehdä myös piparkakkutalon/
-taloja? Tässä postauksessa vilahtaa myös piparkakkutaloja aiemmalta vuodelta.

Koska lapset olivat jo nukkumassa eilen illalla arvonnan aikaan, toimi mieheni onnettarena. Numeroin kommentit paperilapuille, joista mieheni nosti kommenttinumeron YKSI eli arvonnan voittaja on Rouva H.! Onnea voittajalle <3  Laitatko minulle sähköpostia osoitteeseen tahtipoikientalossa@hotmail.com, niin saan joulukirjan lähetettyä sinulle. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja erityiskiitos esittämistänne toiveista ja lempparipostausaiheista <3

2 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *