Joulukuun kymmenes: Joululauluja syytingillä

Keittiössämme on taso, jota kutsumme “syytingiksi”. Se on ikään kuin pieni aamiaispöytä, jonka ympärille sopii kolme korkeampaa “baarijakkaraa”. Tuon tason ääressä pikkupojat lähes aina syövät aamupalan, välipalan ja iltapalan. Lounas ja päivällinen puolestaan syödään ruokailuhuoneessa ison ruokapöydän ääressä. Siitä on kuvia ainakin täällä. Välipalojen lisäksi syytinkipöytä/-taso on mainio lisätila ruuanvalmistukselle, kuten tässä postauksessa. Toisinaan se toimii myös seisovana pöytänä vaikkapa poikien syntymäpäivillä.

Tällä kertaa syytingillä syötiin isoveljen leipomia joulutorttuja. 

Tarkoituksenani ei kuitenkaan niinkään ollut puhua syytingistä, vaan tästä jouluisesta luistinradasta. Ostimme tämän vuosi sitten mieheni kanssa puoleen hintaan Clas Ohlsonilta ajatuksena, että se voisi ilahduttaa meidän perhettä joulun aikaan. Varsinaisesti en niin hirveästi edes tykkää tällaisista tuotteista – enkä varsinkaan värivaloista! – mutta tämä on jostain syystä poikkeus. Jos oikein laskin, niin tämä luistinratasoittorasia soittaa kahdeksaa eri joululaulua. Mukana ovat muunmuassa Ensimmäinen joulu, Kulkuset, Taas toivotus hyvän joulun ja Jouluyö, juhlayö. Koska sävelmiä on useita, ei soittorasiaan kyllästy helposti.

Samalla kun joululaulujen sävelmät soivat, liikkuvat nuo neljä hahmoa jäällä “luistellen”. Soittorasian voi laittaa päälle myös ilman musiikkia, jolloin vain valot palavat ja luistelijat liikkuvat.

Pohdimme jonkin aikaa, minne tämän joululaulusävelmiä soittavan rasian voisi sijoittaa niin, että se ilahduttaisi meitä mahdollisimman paljon. Syytinki tuntui olevan sille kaikkein paras paikka. Siinä se ilahduttaa aamupala- ja välipalahetkillä. Keittiössä häärätään normaaliarkea enemmän näin joulun alla, joten halutessaan sitä voi kuunnella siellä myös työn touhussa.

Meidän korviin sävelmät ovat olleet mukavia kuunnella.

Huomasin, että tätä jouluista kylää ja muutamia muitakin joulumusiikkisoittorasioita on yhä myynnissä Clas Ohlsonilla. Aivan ihana olisi saada sellainen iso pöytäkaruselli, joka soittaa paitsi joulusävelmiä, niin myös muita sävelmiä muina vuodenaikoina. Yritin äsken googlata sellaisia, mutta en ainakaan nopealla haulla löytänyt niitä myynnistä. No, ne ovat jo hintaluokaltaan aivan erilaisia kuin tämä luistinratasoittorasia.

Onko teillä joulukyliä valoineen tai joulusävelmineen?

Tässä oikealla näkyy myös pieni patterein toimiva joulumaisema. Sen olen ostanut Flying Tigerista. Tämän kuvassa näkyvän ja kaksi vastaavaa saman sarjan tuotetta pikkupojat saivat yllätyksiksi ensimmäisenä adventtina. He säilyttävät niitä yöpöydillään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *