Joulukuun yhdestoista: Lasiset enkelipallot

Vuonna 2004 vietimme ensimmäistä joulua nykyisessä kodissamme. Näin silloin tällaiset enkelilasipallot Kurragömmä-liikkeessä. Muistan miten ihastelin niitä, mutta en malttanut kuitenkaan ostaa. Joulun välipäivinä nämä pallot olivat myynnissä alennettuun hintaan ja silloin päätin ne ostaa.

Varsinaisesti en kyllä osaa sanoa, mihin näissä silloin ihastuin. Oliko se tuo lapsuudesta tuttu kiiltokuvaenkelin kuva vaiko värimaailma vai mikä. Tänä päivänä tuskin enää näitä ostaisin, mutta silloin ne tuntuivat kauniilta. 

Minulla oli enkelilasipalloille paikkakin valmiiksi mietittynä. Jos kurkistat Joulu yhdessä yössä -postausta, niin saatat nähdä yhden enkelilasipallon roikkuvan ruokailuhuoneen verhoissa. 

Enkelipurkin löysin muistaakseni Anttilasta samoihin aikoihin.

Kun itsenäisyyspäiväviikonloppuna löysimme ruokailuhuoneen kateissa olleet pitkät verhot, ajattelin, että enkelilasipallojen on jälleen aika päästä esille. Pallot ovat sävyltään melko samaa luonnonvalkoista kuin verhotkin. Samasta syystä ne aikoinaan ostinkin. Itse asiassa ompelin nämä verhot jo edelliseen asuntoomme. Toinen verhopari löytyy ruokailuhuoneen päätyikkunasta.

Lasipallojen yhteydessä ajattelin esitellä teille hieman tämän joulun juhlamekkoani. Etsin pitkään pikkupoikien neuleiden kanssa samansävyistä mekkoa itselleni ja kun näin tämän Part Twon samettimekon, arvelin sen olevan juuri sopiva. Joko teillä on juhlavaatteet valmiina?

Aiempina jouluina enkelipallot ovat roikkuneet alempana. Ajattelin katsella nyt muutaman päivän ajan, mitä silmäni tykkäävät palloista tuolla ylempänä ja sitten tarvittaessa laskea niitä alaspäin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *