Joulukuun seitsemäs: Duffelit

Kuvasin poikien duffelit talvivaatteiden kanssa samaan aikaan (viisivuotias, kahdeksanvuotiaskymmenvuotiasTravalle ja kaupunkitalvitakit), mutta niistä jäi vielä silloin postaus tekemättä. Duffelit ovat toki jo vilahtaneet tässä vuoden aikana useammassakin eri postauksessa, mutta ihan erillinen postaus niistä on jäänyt vielä puuttumaan. Koska ainakin meillä niitä käytetään eniten juuri joulun ja juhlien aikaan, ajattelin postauksen sopivan hyvin yhdeksi adventtikalenterin luukuksi. Itse asiassa ne otettiin tänä loppuvuonna ensimmäisen kerran esille adventtikirkkoon mentäessä viime sunnuntaina.

Ajattelin ensin esitellä eri merkkien ja mallien duffeleita, joita meiltä löytyy. Ylärivissä vasemmalla on Benettonin “uudempaa” (siis meille uudempaa, mutta varmasti jo 10 vuotta vanhaa) mallia oleva duffeli. Meillä on näitä takkeja kahdessa eri koossa, toisen olen ostanut käytettynä. Tykkään kovasti tämän klassisen villakangastakin mallista, väreistä, napituksesta ja hupusta. Miinusta tulee siitä, että tässä takissa ei ole minkäänlaista vuorikangasta, ainoastaan tuo paksu villakangas. Viereinen (ylärivin keskimmäinen) takki on myös Benettonin ja tuota “uudempaa” edeltävä malli. Tässä on erillinen tikattu vuori eli väittäisin tämän olevan tuota myöhempää mallia lämpimämpi. Takissa napit on korvattu tarroilla. Ne ovat toki lapselle helpot ja toimivat käyttää, mutta eivät tuo samalla tavalla ilmettä kuin puunapillinen versio. Tämä takki on ostettu aikoinaan esikoiselle ja odottaa vielä pääsyä kuopuksen käyttöön, todennäköisesti ensi vuonna. Oikeanpuolimmaisen Travallen takin olen myös ostanut käytettynä. Siinä on erillinen vuori, kauniit duffelinafit ja muutenkin hyvä klassikkomalli. Miinuksena voisin sanoa, että tämä kotimainen malli on hieman liian leveä mitoitukseltaan ainakin meidän poikien päällä tai sitten koko vain ei ole ollut käyttöhetkellä täsmällinen. Tällä hetkellä takki on kuopuksella, mutta hänelle hieman vielä liian iso joko mallista johtuen tai sitten koko ei muuten täsmää. Alin takki on Selected Homme -merkkinen. Näitä takkeja tilasimme kaksi peräkkäistä kokoa muutama vuosi sitten isommille pojille. Kyseessä on siis jo miesten malliston takki. Erityisesti esikoisemme tykkää käyttää tätä takkia talvisin ihan vain arkitakkinakin, se kertonee jotain takin mukavuudesta. Ihana klassikko minun mielestäni, sisällä lämmin karvavuori. 

Kaikissa näissä takeissa (myös Selected Hommessa) on duffelinapituksen (tai tarrojen) lisäksi vetoketju piilossa nappilistan alla. Sen ansiosta tuuli ja viima ei pääse luihin ja ytimiin eli vetoketju tekee villakangastakista ehdottomasti lämpimämmän käyttää.

Sitten hieman eri värimaailmaa. Vasemmanpuoleinen duffeli on Girandolan. Meillä on näitä muistaakseni neljässä eri koossa. Yhden olen ostanut käytettynä ja kolme muuta erään lastenvaateliikkeen loppuunmyynnistä. Mitoitus on näissä todella reilua eli isot pojat pystyivät käyttämään tosi pitkään näistä suurinta 12Y-kokoa, hihat vain alkoivat käydä liian lyhyiksi jossain vaiheessa. Sen jälkeen siirryttiinkin sitten suoraan aikuisten S-kokoon. Girandolan takki on varmaankin kaikista meidän duffeleista paras sekä ominaisuuksiltaan että ulkonäöltään. Takissa on lämmin tikattu vuoriosa, siinä on sekä kaulukset että huppu (irrotettava kaiken lisäksi), duffelinapitus (miinusta muovinapeista) ja todella onnistunut klassikkomalli yksityiskohtineen.

Keskellä on murrettu ruskea Exitin takki, jonka olen ostanut käytettynä. Se on jäänyt meillä vähäiselle käytölle, koska löysin käytettynä myös meiltä puuttuvan koon noista Girandolan takeista. Oikealla on Benettonin lämmin duffeli beigenä eli sama oli tummansinisenä ylemmissä kuvissa. Tämä on ensimmäinen duffeli, jonka olen aikoinaan esikoiselle ostanut. Aivan ensimmäisen duffelin hän sai kummeiltaan lahjaksi. Sen olen meillä säilyttänyt. Kummitäti on varta vasten sen kummipojalleen tehnyt. Aivan ihana <3 Tämä beige duffeli sopii vielä juuri ja juuri kuopukselle tämän talven.

Alunperin ostin meille duffeleita joka toisessa koossa eli samaa takkia käytettiin monta vuotta, ensin hieman reiluna yhden talven ja sitten pari talvea suht sopivana. Sitten kun poikasia alkoi syntyä lisää ja takeille tuli enemmän käyttöä, aloin täydentää duffelivalikoimaa välikoin. Numero neloselle esimerkiksi ostin koon 90cm Benettonin tummansinisen duffelin, jota hänen lisäkseen ehti sitten käyttää vielä yksi pikkuveli. Takki lähti uuteen kotiin todella hyväkuntoisena. 

Tummansinisen Travallen kauniiden nahkapalojen ja puunappien kanssa sopii mielestäni parhaiten asusteiksi juuri tuon nahanväriset huivit, pipot, hanskat ja kengät. Tuubihuivi on Novitan Kelo-langasta neulomani. Panda-merinovillapipo on Mini Rodinin. Nahkainen lentäjänlakki on Fredriksonin. Kengät on Bundgaardin. Nämä karvavuorilliset kengät olen tilannut Pikkujaloista ja ne ovat nyt toisella käyttäjällään ja nykyisten käyttäjien suosikkikengät. Pojat puhuvat “karvakengistä”. Todella lämpimät ja ihanat kengät. Erikoismaininta hyville tarroille. Bambit ovat Mailegin.

Beige duffelitakki on mielestäni siitä hyvä, että se käy hyvin sekä ruskean että sinisen kanssa. Kuten varmaan arvaatte, beigen villakangastakin käänteinen puoli onkin sitten sen likaantuminen tummansinistä herkemmin – tai lian näkyminen. Hankaluus tulee siinä vaiheessa, kun takki pitäisi pestä ja ainoaksi vaihtoehdoksi jää pesulaan vieminen. Siinä vaiheessa takin hinta alkaakin nousta jo vuosi suodelta melkoisiin lukemiin. Takin vasemmalla puolella on Benettonin villahuivi ja kaksi pipoa. Hupun ympärille on kiedottu tummansininen Dropsin Babymerinovillalangasta neulomani tuubihuivi. Hupun oikealla puolella on samasta langasta neulomani Klompelompen Vesselimyssy sekä Popin merinovillainen “pallopipo”. Lapaset ovat Ruskovillan ja nilkkurit Timberlandin.

Koira on Mailegin.

 

Talvilätsä on CTH Minin. Näitä lätsiä tilasin aikoinaan neljä kappaletta Ruotsista. Tykkään tästä mallista kovasti. Se on lämmin ja siinä on erilliset alaskäännettävät korvaläpät. Näiden talvilätsien alla olen toisinaan saattanut käyttää taaperoikäisellä vielä Ruskovillan silkkikypärälakkia. Kunpa tätä CTH Miniä olisi paremmin saatavilla myös Suomessa.

Villahuivi on Benettonin. Nahkahanskat lämpimällä vuoriosalla on aikoinaan ostettu paikallisesta lastenvaateliikkeestä. Näistä on tullut kahden nuorimman pojan keskuudessa yhtä suosittuja kuin “karvakengistäkin”.

Girandolan beigen duffelin kanssa sopii toki kaikki yllä olevatkin asusteet, mutta tässä yhdistin takin kanssa Benettonin villahuivi ja -pipon, nahkahanskat ja Jacsonin tummanruskeat talvinilkkurit. Pingviini on Mailegin.

Vaikka tykkäänkin samistella poikien vaatteiden suhteen, niin vähintään yhtä paljon tykkään sekoitella samoja värejä ristiin. Näiden duffelien kanssa tämä tapahtuu kuin luonnostaan, koska harvoin kaikille löytyy samaan aikaan sopiva koko samasta väristä. Samalla tavalla ristiin menevät myös Benettonin klassikkovillahuivit ja -pipot. 

Tässä kuvassa beiget takit ovat saaneet asusteikseen niin ikään Benettonin villahuivit ja -sormikkaat, mutta raidallisina.

Tässä puolestaan huiveiksi valikoituivat Dropsin Babymerinovillalangasta kaksinkertaisella langalla neulomani huivit. Talvilätsät ovat CTH Minin, nahkahanskat torikauppiaalta ja ruskeat talvinahkakengät Bundgaard ja Jacson.

4 comments

 1. Rouva H says:

  Hei! Kauniita asuja jälleen! Myös meillä pojat ovat käyttäneet duffeleita kaupunkitakkeina. Viime vuosina kunnollisia duffeleita on kuitenkin ollut vaikea löytää pieneksi käyneiden tilalle ja niinpä parkatakit ovat nykyisin myös kaupunkitakkeina.

  Omaan makuuni monet duffelit ovat liian ohkaisia ja kaipaisin takkeihin lämmintä vuorta. Olen etsiskellyt riittävän pitkää duffelia (en ole pitkä, mutta en halua että hame näkyy takin alta) myös itselleni, mutta vielä en ole löytänyt sopivaa. Ainakin uskallan tehdä ostopäätöksen heti kun sopiva löytyy!

  Hyvää toista adventtia!

  • Miia says:

   Kiva kun kommentoit! Uskon, että tuo on juuri se ongelma, että nykyään on vaikea löytää kunnollisia ja lämpimiä duffeleita. Nuo Girandolan takit oli kyllä silloin aikoinaan tosi hyvä löytö ja siksi ostinkin niitä useamman. La Coqueta Kidsillä oli joitakin villakangastakkeja myös pojille. Oletko katsonut Nextin valikoiman? Entä Mini Bodenin? Cyrilluksen? Petit Bateaulla (esim. AlexandAlexa myy) on suurella varmuudella, mutta hinta saattaa olla aika korkea. Zara kannattaa myös kurkata. Jotenkin surullista, että poikien huono vaatevalikoima alkaa näkyä jo tällaisessa perusklassikossakin eli nimenomaan sen puutteena. Meilläkin pojat käyttävät parkatakkeja paljon kaupunkitakkeina, ne kun kestävät niin hyvin säätäkin ja ovat sopivan pituisia lämmittämään myös reisiä ja ennen kaikkea perussiistejä klassikoita nekin. Löysin muuten juuri itselleni pitkän etsinnän jälkeen pidemmän villakangastakin. Se ei tosin ole duffelimallinen, vaan siinä on napit ja vyö. Jos kiinnostaa, voisin ehkä tehdä siitä joskus postauksen. Ja kiitos samoin: hyvää toista adventtia!

 2. RouvaH says:

  Kiitos vinkeistä! Muutama suosittelemasi paikka on vielä katsastamatta eli käyn tutkimassa. Postaus villakangastakistasi kiinnostaa myös ilman muuta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *