Joulukuun kuudes: Onnea Suomi 102 vuotta!

Lämpimät onnentoivotukset kotimaallemme Suomelle tänään täyttäessäsi 102 vuotta!

Itsenäisyyspäivän postausta ja adventtikalenterin luukkua pohtiessani, nousi mieleeni kahden vuoden takainen Suomen satavuotissyntymäpäivä, joka saikin olla monin tavoin esillä koko vuoden. 

Meillä on ollut melko monena vuonna tapana käydä ottamassa perheestämme yksi studiokuva juuri näin joulun alla ihan vain muistoksi itsellemme. Useimmiten kuva on otettu vain lapsista, mutta joinakin vuosina olemme olleet kuvassa koko perheen voimin.

Kuten olen jo aiemminkin kertonut, minulle valokuvissa tärkeää on se, että kuvan taustalla on jokin idea, jonka avulla kuva saadaan eläväksi. Näihin lähes jokavuotisiin joulukuvauksiin olen myös miettinyt aina jonkun idean, jonka ympärille kuva on rakennettu. Kaksi vuotta sitten ajatukseni eivät millään tavoittaneet uutta ja erilaista, käyttämätöntä ideaa, kunnes eräänä päivänä se aukeni aivan päivän selvänä asiana: Tietenkin teemana olisi oltava Suomi 100! Tämähän on meidän jokaisen elämässä aivan ainutlaatuinen hetki. Olemme saaneet juhlia satavuotiasta Suomea!

En halunnut tälläkään kertaa pelkkää “pönötyskuvaa”, vaan rakentaa kuvauksen ikään kuin tekeillä olevan kattauksen ympärille, josta paistaisi paitsi Suomen värit – sininen ja valkoinen – niin myös Suomen arvokas luonto vuodenaikaan sopien talviasussaan (ei annettu häiritä sen, että Suomen kansalliseläin karhu, on oikeasti silloin talviunilla…).

Kuvan on ottanut Foto Airaksinen ja tässä kuvasta otetussa kuvassa se ei toki pääse oikeuksiinsa, mutta käsityksen varmasti saatte.

Schleichin eläimet ja männynoksa toivat kattaukseen Suomen luonnon – myös ne talviunilla olevat karhut 😉

Pillilaseissa maitoa ja sinivalkoiset pillit. Pöydällä valkoista Iittalaa kera juhlaservettien ja kakkuhaarukoiden. Sinivalkoiset kynttilät ja Suomen lippu.

Kakussa lumihanki ja lumiset kuuset. Itsenäisen Suomen talvi.

Tähän kännykkäräpsyyn ovat tallentuneet myös kovin suomalaiset Fiskarsin 😀 Luulenpa että niitä käytettiin apuna, kun viritettiin lippuviirinauhaa taustakankaaseen 😉

Näissä kuvissa vielä pikkupojat tuolloin kaksi vuotta sitten aamuhämärissä valmistautumassa itsenäisyyspäivän viettoon eskarissa, päiväkodissa ja koulussa. Hyvin samanlaisella vaatetuksella pojat menivät eilenkin koulun itsenäisyyspäivän juhla-aterialle eli Benettonin tummansiniset neuleliivit ja valkoiset kauluspaidat, Polarn och Pyretin tummansiniset chinot ja kravatit sekä Kavatin mustat juhlakengät yllään.

Suomen lippu on Mailegin ja puiset viirinauhat olen ostanut vuosia sitten Minimanista. Olen kyllä nähnyt niitä myynnissä seuraavinakin vuosina.

H y v ä ä   i t s e n ä i s y y s p ä i v ä ä !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *