Joulukuun neljäs: Lumiukkokaakaot

Viime viikon lauantaina aamupäivällä, kun kummalliset valonsäteet ilmestyivät taivaalle ja alkoivat jopa tulvia sisälle taloon ja kun vielä kaunis lumimaisema ympäröi pihamaan sain ajatuksen toteuttaa suunnittelemani kaakaohetken. Ennen sitä oli kuitenkin haettava tarvikkeita kaupasta.
Tiesittekö, että Lidlissä myydään gluteenittomia suolatikkuja? Niiden lisäksi tarvittiin vaahtokarkkeja, suklaata tai suklaakastikeeta, oransseja karkkeja ja cocktailtikkuja sekä tietenkin maitoa ja kaakaojauhetta.

Kun aiemmin kerroin, että punainen ei juurikaan enää kuulu meidän jouluihin, niin nämä Greengaten astiat ovat kuitenkin vielä saaneet jäädä ja pääsivät tällä kertaa käyttöön tämänvuotisen joulunodotuksen kaakaohetkelle. 

Pujotin ensin vartalon yläosan (lumiukon keskimmäinen pala) läpi yhden cocktailtikun niin, että sitä jäi yläpuolelta näkyviin vain vähän ja alapuolelta enemmän.

Kokosin lumiukon vartalon liittämällä yhteen kaksi vaahtokarkkia eli tuon ensin tekemäni keskipalan ja lumiukon alimmaisen palan. Pujotin siis toisen vaahtokarkin keskikappaleessa olevaan pidempään cocktailtikun osaan. Sen jälkeen katkoin suolatikuista sopivan kokoiset palat päädyistä jaloiksi ja käsiksi. Tein niitä varten vaahtokarkkiin ensin pienet reiät cocktailtikkua apuna käyttäen ja vasta tuon “alkureiän” jälkeen työnsin tikut paikoilleen.

Sen jälkeen tein pääpalat kokonaan valmiiksi eli kiinnitin oranssin “nenäkarkin” keskelle ja tein suklaakastikkeella silmät ja suun. Sulatettu suklaa olisi myös käynyt tähän.

Sitten oli vuorossa vartalot eli lumiukon napit. Käytin teelusikan varren kärkiosaa suklaapisaroiden tiputtamiseen.

Sitten oli enää vuorossa lumiukon pään kiinnittäminen vartaloon ja testaaminen, pysyykö ukko kupin reunalla.

Ja ei kun kaakaon keittoon!
Teen aika usein pojille kaakaot Nespresson kahvikoneella. Laitan ensin kupin pojalle kaakaojauhetta, jonka päälle teen koneella maitovaahdon, saman kuin latteeni. Hyvää tulee!

Lisäripaus punaista saatiin poikien pipoilla (Ticket to Heaven) ja Novitan Kelo-langasta tekemilläni tähtihuiveilla. Tarjotin on myös Greengaten, kuten astiatkin. Poikien takit ovat PoPin parkatakit eli tämän talven kaupunkitalvitakit

Sen verran kauan ehti tuo ensimmäinen testilumiukko harjoitella mukin reunalla olemista, että päätti lopulta lämpimän kaakaon siivittämänä sukeltaa kaakaoon. No, eipä tuo tuntunut kuopusta haittaavan 😉

Nämä olivat sellaiset lumiukot, että pojat olisivat hyvin osanneet ne itsekin tehdä ja ajattelinkin, että näin talviaikaan kaakaota juodessa voisivat aina joskus “askarrella” itselleen lumiukot lisukkeeksi. Tämä olisi myös sopivaa ja kivaa puuhaa lastenkutsuille. Laittaisin jokaiselle lapselle valmiiksi lautaselle tarvikkeet, josta voisi sitten koota itselleen oman ukon. Lapsilla on myös ihailtava mielikuvitus, joten uskon, että vapaat kädet -teemalla saataisiin paljon muitakin “ukkoja”. Voisin vaikka väittää, että joku meidän pojista olisi keksinyt tehdä lumikoiran tai lumijääkarhun tai lumipupun…

Pinterestistä Lasten joulu -kansiostani saatat löytää muutamia muitakin jouluherkkuja. Sieltä löytyy myös pientä joulunaluspuuhaa erityisesti lapsille sekä jokunen tunnelmakuva.

Tästä pääset kurkkaamaan meidän viime vuotista joulunaluskaakaohetkeä.

 

PS. Muistattehan käydä osallistumassa blogin 1-vuotisarvontaan täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *