Välikausivaatteet osa 3

Seuraavaksi olisi vuorossa herra yhdeksän vee. Tai tarkemmin 9,5v. Hän lähentelee pituudessa 150cm:ä. Täsmällinen vaatekoko lienee 146cm, mutta osittain hänellä on käytössä vielä koko 140cm, joissakin vaatteissa puolestaan  jo koko 152cm, etenkin jos kyseessä on tuplakoko 146/152cm. 

Kuten jo tässä postauksessa kerroin, niin tämänkeväinen vinttikeikka osoittautui antoisaksi. Toistaiseksi olen hankkinut keskiveljelle vain uudet ulkohousut ja goretexkengät. Lisäksi oikeanpuoleinen POPin kuoritakki on uusi, mutta olen ostanut sen jo muistaakseni syyslomalla alesta. Se on kokoa 152cm eli vielä hieman iso, tarvittaessa kuitenkin jo käytettävissä.

Kolmasluokkalainen ihastui erityisesti tuohon Ticketin tähtitakkiin, joka on isoveljen vanha. Ekaluokkalainen ihastui samaan takkiin, mutta tästä tähtikuosista meillä ei ole kuin tämä koko 146cm. Onnekseen aiemmassa välikausipostauksessa kuvaamani Ticketin tummansininen takki vaaleansinisillä tähdillä oli niin reilua kokoa, että 122cm sopii vielä oikein hyvin meidän seitsemänvuotiaalle. Hän tykkäsi tosi paljon myös siitä takista. 

Tähtitakin päällä on Ticketin softshelltakki. Se on ollut käytössä jo kahdella pojalla ennen keskiveljeä, mutta on yhä kuin uusi. Takki on kooltaan 152cm eli hieman reilu, mutta jo käytettävissä. Sama takki löytyi kahden veljen jäljiltä myös numero neloselle koossa 128cm. Kumpikin tykkäsi kovasti myös tuosta softshellistä. Päällimmäisenä pinossa on Ticketin kevytuntuvatakki. Sen ostin keskiveljelle jo vuosi sitten, kun POPilta ei saanut kevytunttiksia tummansinisinä isommissa koissa. Ticketin takeilla oli itseasiassa paremmat ominaisuudet esimerkiksi vesipilarien osalta kuin POPin takeissa. Huono puoli on sitten se, että tätä ei voi kiinnittää POPin kuoritakkiin. Toisaalta keskiveljen viime kevään kuoritakki on Reiman takki, koska silloin ei saanut POPilta myöskään tummansinistä kuoritakkia. Tämä Ticketin kevytunttis on kokoa 146cm. Sama takki löytyy meiltä myös koossa 164cm yläkoululaiselta, mutta se alkaa olla pieni.

Tummansinisen 146cm:sen POPin windfleecetakin keskiveli on saanut kummiensa lapsilta. Kiitos vielä takista! Nyt se tulee käyttöön. POPin mustat (koska sinisiä ei saa) kuorihousut ovat kokoa 146cm ja Vikingin goret jo kokoa 40! Se poikien kenkien ostamiseen liittyvä postaus muuten puuttuu vielä…ei ole helppoa tänäkään keväänä löytää sopivia. Vihreävalkoraidalliset POPin pipot ovat aiemmilta sesongeilta. Mustat ja siniset Reiman hanskat ovat myös vanhat.

Reiman vaaleanvihreän pipon olen tilannutjo aiemmin alesta, sitä ei ole vielä otettu käyttöön. Paddington-huivi on H&M:n ja esikoisen vanha.

Raitapipo ja -tuubihuivi ovat POPin, samoin tähtihuivi ja merinovillapipo- ja tuubihuivi. Sormikkaat ja tummansininen pipo heijastavalla tähdellä ovat Kivatin.

Tässä kuvassa näkyy vielä mielestäni kaikkien aikojen parhaalla hintalaatusuhteella varustetut ulkohousut, nimittäin Remun Cordurat. Nämä housut ovat olleet jo kahdella pojalla käytössä ja siirtyvät vielä täysin moitteettomina kolmannelle. Vieläköhän näitä myydään?

Kuten jo aiemmin kerroin, löytyy meiltä näitä Ticketin ruskeita fleecevuorillisia kuoritakkeja joka toisessa koossa. Keskiveljellä on nyt käytössään tämä koossa140cm. Tänään muuten oli juuri sellainen ulkoilupäivä, että kaikilla pikkupojilla oli käytössään nämä takit. Pelkkä kuoritakki olisi ollut vielä liian ohut, mutta nämä vuorilliset olivat juuri passelit tähän täähän.

Asusteet taitavat olla tuttuja jo aiemmista postauksista eli Kivatin ruskeat sormikkaat ja ruskea tähtipipo, MeandI:n autohuivi sekä Reiman ruskeat kuorihanskat. Crocsin ruskeat tennarit sattuivat olemaan juuri sopivat keskiveljelle. Haluaisin löytää hänelle nahkakengät, mutta se on osoittautunut todella vaikeaksi. Samasta syystä niitä ei löydy perittäväksi myöskään isoveljiltä. Onneksi löytyi edes nämä. Jos vain joku osaa kertoa, mistä löytäisin koossa 39/40 tämänkaltaiset kengät niin kerro ihmeessä! Myös tavallinen nahkakävelykenkä  käy (ei kuitenkaan juhlakenkä).

Tähän kevääseen sukelletaan nyt siis ensin Ticketin ruskealla fleecevuorillisella takilla ja mustilla ulkkareilla. Säiden lämmetessä takki vaihtuu hieman ohuempaan Ticketiin eli siniseen tähtitakkiin. Softshelltakki voinee kulkea siinä rinnalla ja vielä lämpimämmillä keleille pärjää jo pelkällä windfleecellä. Silloin voi housutkin vaihtaa hieman ohuempiin ulkohousuihin, mutta niistä kerron ihan erillisessä postauksessa. 

Kevytunttiksia pojat ovat käyttäneet lähinnä kaupunkitakkeina, vaikka aivan hyvin sellaisella voisi kouluunkin mennä. Kaupunkitakeiksi on myös kevytuntuvatakkia ohuemmat takit, mutta niistäkin ajattelin tehdä ihan eri postauksen. Kuinkahan monta välikausivaatepostausta tässä vielä kertyykään?!

Tajusin pojille vaatteita sovittaessani myös sen, miten kiitollinen saan olla, kun he kelpuuttavat toistensa vanhat vaatteet ja vielä osaavat iloitakin niistä. 🙂 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *