Joulukuun toinen: adventtikirkossa

“Hoosianna Daavidin Poika, kiitetty olkoon Hän!
Kiitetty Daavidin Poika, 
joka tulee Herran nimeen,” 
kaikui tänään lasten adventtikirkossa. 

Aamulla perheen yhteisestä adventtikalenterista löytyneessä lappusessa luki, että tänään menemme lasten adventtikirkkoon,
jonka jälkeen saa riisipuuroa ja pipareita. 

Joulun odotus saa nyt virallisesti alkaa.

Olen aina tykännyt lastenvaatteista ja siitä syystä ne tulevatkin olemaan blogini keskeistä sisältöaluetta. Viiden pojan äitinä luonnollisestikin kerron ja kuvaan nimenomaan poikien vaatteita. Ihan niin kuin kaikissa muissakin asioissa, katselemme jokainen maailmaa hieman erilaisin silmin ja korostamme erilaisia asioita. Vaikka blogini korostaakin vaatteiden merkitystä, se ei suinkaan ole koko elämäni sisältö, ainoastaan blogilleni tärkeä aihepiiri. Vuosien varrella olen saanut huomata, että tietyn tyyppisten vaatteiden löytäminen nimenomaan pojille on toisinaan melko haasteellista ja erityisesti tietyissä kokoluokissa. Toivonkin, että blogini kautta voin antaa vinkkejä myös muille poikaperheille. Otan mielelläni vastaan vinkkejä myös teiltä lukijoilta.

Pikkupojilla oli tänään kirkossa yllään Zaran kamelinruskeat sammarit. Ne ovat tämän syksyn mallistosta ja niitä näyttäisi olevan yhä saatavilla. Tilasin jokaiselle yhden koon normaalikokoa isommat housut. Valinta osoittautui hyväksi. Pipo on myös tältä syksyltä täältä. Jostain syystä siitä on tullut kuopuksen suosikki. Näitä puuvillapipoja olen uskaltanut ostaa, mutta akryylia sisältävien pipojen kanssa olen varovaisempi. Beiget puuvillaneulepaidat ovat myös Zaran mallistoa, mutta jo vuodelta 2014 eli ovat meillä käytössä jo toista kierrosta. Paidat puolestaan ovat tosi reilun kokoisia kokolappuunsa nähden. Tykkään Zaran vaatteiden neutraalista tyylistä ja luonnonväreistä. Hinnat ovat useimmiten melko edulliset, mutta laadusta ei aina ole varmuutta. 

Hihaton aluspaita on Petit Bateaun. Merkin puuvilla on todella laadukasta ja pehmeää. Vaatteiden saatavuus Suomeen on lähinnä nettikauppojen varassa. Lyhythihaisia t-paitoja olen ostanut täältä . Hihattomat paidat olen tilannut täältä. Kokomitoitus on pientä.

Polvisukat olen tilannut täältä. La Coqueta Kids –lastenvaatteita myydään Lontoossa (myös verkkokaupasta saatavilla), mutta ne on valmistettu Espanjassa. Ihailen monen muun Euroopan maan tapaa pukea poikalapsiaan. Suomessa polvisukkia näkee vain harvoin pojilla. Pikkupojille ne sopivat mielestäni hyvin esim.chinoshortsien tai polvihousujen kanssa sekä kylmempään vuodenaikaan korvaamaan pitkiäalushousuja etenkin, jos ollaan enimmäkseen sisätiloissa tai jos ei vielä ole paukkupakkasia. Itsekin käytä polvisukkia samalla ajatuksella sukkahousujen sijaan.

Tietty klassinen tyyli on säilynyt lastenvaatteiden kulmakivenä jo esikoisen pikkupoika-ajoista lähtien. Yhtenä esimerkkinä on tämä Benettonin duffelitakki, joka on nyt viidennellä käyttäjällään. Benettonin vaatteiden hintalaatusuhde on hyvä.

Meillä käytetään duffelitakkeja pääasiassa syksyllä ja talvella siistimpinä takkeina. Saman asian ajaisi varmasti myös parkatakki. Monet sanovat, että heillä olisi käyttöä siistimmälle takille vain kerran vuodessa eivätkä siksi koe järkeväksi hankkia sellaista ja niinhän se juuri onkin: vaatehankinnat on tehtävä käyttötarpeen mukaan. Meidän perheessä duffeleille on ollut käyttöä useamman kerran vuodessa esim.juhlat, konsertti- ja kirkkokäynnit. Toki käyttökertoja tulee jo senkin vuoksi, että yhdelle takille on vuosien saatossa ollut pelkästään oman perheen sisällä useampi käyttäjä. Tummansininen ja beige duffeleiden väreinä ovat kestäneet hyvin aikaa. Nilkkurit ovat Timberlandin. Samanlaisia löytyy täältä. Hieman erilainen malli puolestaan täältä. Nilkkureita meillä käytetään samaan tapaan kuin duffeleitakin, erityisesti syksyllä ja talvella.

Nämä duffelitakit ovat espanjalaisen Girandolan. Meillä on niitä useammassa koossa ja näilläkin takeilla on jo toinen tai kolmas käyttäjä. Löysin ne aikoinaan yhden lastenvaateliikkeen loppuunmyynnistä ja taisin ostaa kaikki saatavilla olevat koot. Tuubihuivit olen tehnyt tänä syksynä lankavarastostani löytyneestä Novitan Kelo-langasta. Kyseistä kamelinruskeaa ei taida olla tällä hetkellä enää  saatavilla. Yhdeksänvuotiaan talvinilkkurit ovat Jackson-merkkiset ja seitsemänvuotiaan Timberlandit (esim.täältä).

Klassikkovaatteina duffeleiden lisäksi pojalta toiselle ovat kulkeneet myös Benettonin neulehuivit ja pipot sekä ruotsalaiset CTH Minin lätsät. Kuvan ruutulätsä on talviversio eli siinä on korvaläpät. Isommilla pojilla oli tänään yllään KappAhlin Hampton Republic 27 Chinot (täältä ja täältä). Hampton Republicin vaatteissa on hyvä hintalaatusuhde. Lisäksi niistä on saatavilla kokoja koko miehistölle. Vaatteiden klassisuus sekä mallien että värien puolesta ovat ehdotonta plussaa. Jälleen klassikkovaate, joka periytyy veljeltä toiselle. Neuletakki on samalta merkiltä aikuisten koossa.

Rauhallista adventtisunnuntain iltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *