Joulukuun ensimmäinen ja aloitus

Tervetuloa seuraamaan Tähtipoikien talon elämää! Tämä blogi on ollut mielessäni jo useamman vuoden ajan, nimi ja verkko-osoitekin ovat olleet varattuina viimeiset neljä vuotta. Se aika on tarvittu rohkeuden keräämiseen. Koska olen erityisesti kotiäitivuosinani saanut iloita monien blogien joulukalentereista, halusin ehdottomasti aloittaa oman blogini samoissa merkeissä. Samalla pääsen harjoittelemaan tätä itselleni uutta asiaa. Adventin aikakin on uuden odottamista ja uuteen valmistautumista.

Tätä päivää on varmasti odotettu monessa perheessä. Päivää, jolloin joulun odotus saa virallisesti alkaa adventtikalenterin ensimmäisen luukun avaamisella. Pikkupojat valitsivat kalentereikseen Legon kalenterit: kahdelle Lego City ja yhdelle Lego Friends. Ihastuin viime vuonna tanskalaisen Fabelabin adventtikalentereihin. Silloin tein siitä kuopukselle kalenterin tähän puukuuseen. Tämän vuotinen Fabelabin kalenteri löytyi hyvällä alella ja päätin tehdä siihen koko perheen yhteisen kalenterin.

Fabelabin kalenteri. Kuva www.fabelab.dk

Tänä vuonna kalenterista löytyy paperilappuja, joihin on kirjoitettu yhteistä puuhaa kullekin adventin ajan päivälle. Joulukuun ensimmäisen päivän puuhana oli kodin siivoamista ja joulukoristeiden esille ottamista. Tähän kalenteriin ei välttämättä tarvitse edes piilottaa erillisiä yllätyksiä, sillä jo pelkästään kalenteripussukan kääntäminen sen sisäpuoli ulospäin, paljastaa yllätyksen. Ensimmäisen pussukan toiselta puolelta paljastui pupujussi. Viime vuotisen kalenterin vein töihin ja siitä rakennamme talvista metsää asukkaineen ja kuusineen sitä mukaan kun niitä kalenterista paljastuu. Uskon, että lapset innostuisivat keksimään kalenterin ympärille leikkejään vielä joulun jälkeenkin.

Huomasin, että tätä meidän tämän vuotista Fabelabin adventtikalenteria löytyy vielä tosi edullisesti: 
Emma’s and Mama’s Shop

Isoveli auttaa pikkuveljeä kalenteriyllätyksen kokoamisessa.

Millaisia adventtikalentereita teiltä löytyy tänä vuonna?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *