15. joulukuuta: Kransseja

Äitini on lähes joka vuosi tehnyt meille jouluksi tällaisen mustikanvarpukranssin, joinakin vuosina jopa kaksi.

Tämä mielestäni pelkistetyn yksinkertainen ja kaunis kranssi ripustetaan meillä aina joulunajaksi kunniapaikalle eli kakluunin eteen. 

Useimmiten kranssi saa olla ihan vain sellaisenaan eli ilman mitaan nauhoja tai muita koristelisukkeita.

Jos kransseja on ollut kaksi, olemme ripustaneet ne alakerran lasiparioviin eli nyisen makuuhuoneemme oviin. Niiden ripustamiseen olen käyttänyt leveää valkoista pitsinauhaa. Viime vuodet noissa ovissa ovat kuitenkin roikkuneet tekohavukranssit valkoisin rusettinauhoin (tuon pitsinauhan lisäksi).

Olen myös yrittänyt löytää nohin samaisiin lasiparioviin sellaisia kransseja, jotka voisivat roikkua niissä ympäri vuoden – poislukien joulunajan. Toistaiseksi en ole löytänyt sopivia, mutta muutaman ehdokkaan kyllä.

Toisen – mielestäni hyvin kauniin – kranssin tilasin täältä. Samaisesta suloisesta verkkokaupasta olen tilannut myös muitakin juttuja tänä syksynä, kuten poikien adventtikalenteriin liittyviä Mailegin tuotteita, pikkukukallisia tyynynpäällisiä ja tähtikoristeita.

Mielestäni on aina ihana avata verkkokauppatilauksia, jotka on kääritty kauniiseen paperiin. Viitin käyttämä pikkukukallinen beigesävyinen paperi on mielestäni erityisen kaunis ja otinkin tarkasti talteen jokaisen tilaukseni mukana tulleen pakkauspaperin mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Olen jo useamman vuoden haaveillut pienistä kransseista solmittuna satiininauhoin ruokailuhuoneen tuolien selkänojiin. Tänä vuonna toiveen toteutuminen olikin ensimmäistä kertaa lähellä, kun näin Viitissä visiotani vastaavia myynnissä. Jahkasin kuitenkin asiaa liian kauan ja jäin ilman. Ehkä ensi vuonna?

Onko Viiti sinulle tuttu?

Tapaatko hankkia jouluksi kransseja? Millaisia? Mihin ne laitat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *