Ikea – Click & Drive

Ajoimme eräänä heinäkuisena viikonloppuna rippijuhliin Tampereen Ikean ohi ja päätimme ensimmäistä kertaa kokeilla Ikean Click & Drive -palvelua. Meiltä on jo pitkään ollut loppu moni Ikean “pikkutavara”. Olemme tottuneet täydentämään varastoa aina ajaessamme Ikean ohi, mutta viimeisin mahdollisuus on ollut viime kesänä. Kesäisin auto on monesti niin täynnä reissutavaroista, ettei mitkään isot ostokset – tai isompi määrä pieniä ostoksia –  silloin välttämättä edes mahdu kyytiin. Tästä johtuen esimerkiksi pöytäkynttilöistä on ollut puutetta jo useampana vuonna. 

Täytyy sanoa, että tilaaminen ja tuotteiden hakeminen ei olisi ehkä enää helpompaa voinut olla! Muistan ajan, jolloin Ikean verkkokaupasta ei ollut mahdollista edes tilata kaikkia pientuotteita. Toki nytkin saattaa olla hankala löytää oikeita tuotteita valikoimista, mutta jos on kiertänyt tavaratalon läpi kymmeniä kertoja, tietää tasan tarkkaan, mitä tuotteita ylipäätään haluaa tilata. 

Käytännössä klikkailin tarvitsemani tuotteet ostoskoriin, ilmoitin ajankohdan koska aion ne hakea ja mistä myymälästä sekä maksoin ostokseni. Kymmenen minuuttia ennen saapumista Ikeaan lähetin annettuun puhelinnumeroon tekstiviestin ja kun saavuimme Ikean pihaan (noutopiste erottui selkeästi jo ennen kuin pääsimme edes pihaan asti) kurvasimme vain oikealle ovelle ja soitimme ovikelloa. Tilaamamme tuotteet odottivat valmiiksi ostoskärryssä  pakattuina Ikean paperipusseihin. Ostoskassit autoon ja matka jatkui. No, todellisuudessa se ei mennyt ihan niin, sillä tässä kohtaa oli tarve pitää vessatauko ja koska olin unohtanut erehdyksessä laittaa yhdet lasipurkit tilaukseen, jouduin silti juoksemaan tavarataloon hakemaan ne. Käytännössä click & drive olisi kuitenkin onnistunut pelkällä pikaisella noudolla rakennuksen ulko-ovelta. Voiko helpompaa asiointia enää olla!

En tiedä kiinnostaako teitä, mutta ajattelin seuraavaksi hieman esitellä, mitä nämä Ikeasta ostamani pikkutavarat yleensä ovat. Aluksi vain minun ja mieheni vaatteet tarvitsivat aikuisten koon henkareita. Sittemmin myös kaksi vanhinta poikaa on siirtynyt käyttämään niitä ja piakkoin on keskimmäisenkin pojan vuoro vaihtaa henkarit isommiksi. Vaikka pidänkin ajatuksesta, että koko talossa olisi käytössä samanlaiset ja saman väriset henkarit, tuo tietynlaista selkeyttä vaatehuoltoon ja -järjestykseen kuitenkin myös se, että henkareissa on pientä variaatiota eri henkilöiden kesken. Esimerkkinä tästä mainittakoon, että lukiolaisella on käytössä puunväriset henkarit ja niitä ostin hänelle hieman lisää. Minulla ja miehelläni on puolestaan käytössä puiset henkarit valkoisina. Puuhenkareiden malli on muuttunut vuosien varrella, joten meiltä löytyy myös sitä vanhempaa versiota. Tiettyjä neuletakkeja ja neulehameita varten on Ikeasta saatavilla edullisia olkatukia, jotka pujotetaan henkarin päälle. Niitä ostettiin nyt lisää. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa ostaa Ikeasta ohuita metallisia vaateripustimia. Ne ovat myös valkoisia ja käyvät sekä sisä- että ulkokäyttöön. Ohuutensa vuoksi ne vievät vaatetangolla vähemmän tilaa kuin paksummat puuhenkarit.

Uutena ostoksena Ikeasta päätimme kokeilla tällaisia lasisia ruoansäilytysastioita. Kannet ovat muovia. Lasiosat kestävät sekä pakastamista että uunia. Ajattelin, että astioihin voisi laittaa ruokailusta ylijääneet ruuat jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja seuraavana päivänä sitten lämmittää ruoka samassa astiassa joko uunissa tai mikroaaltouunissa. Isompiin astioihin voisi myös tehdä valmiiksi laatikoita, jotka pakastaisi odottamaan jonkun arki-iltapäivän pelastukseksi. 

Nämä pienimmät 600 ml lasiastiat ostimme sillä ajatuksella, että niihin voisi pilkkoa valmiiksi hedelmiä ja vihanneksia jääkaappiin välipalaksi odottamaan vaikkapa koululaisia. Itsekin tulisi varmasti syötyä enemmän viherosastoa esimerkiksi iltaisin, jos voisi vain helposti ottaa kulhon jääkaapista. Ehkäpä järjestämme syksyn tullen aina sunnuntai-iltaisin pilkkomistalkoita.

Tyhjätessäni ostoskasseja kotona ja käydessäni tuotteita läpi, laitoin samalla kannet paikoilleen lasiastioihin. Yhtä pienen astian kantta kiinni napsauttaessani kävikin niin, että yksi kannen neljästä kiinnitysulokkeesta napsahti kuin veitsellä leikaten poikki. Mieheni soitti Ikeaan ja kysyi toimintaohjeita. Ei voi kuin kehua Ikean asiakaspalvelua. Jo seuraavana päivänä meille saapui uusi kansi postissa. Ja kyseessä oli vain euron maksanut kansi!

Ikean uudelleen suljettavat pakastepussit näissä neljässä eri koossa ovat meidän perheessä käytössä viikoittain. Yhdessä pakkauksessa myydään kahta eri kokoa. 

Valkoiset ruokaservetit ja tietyt lamput haetaan myös Ikeasta.

Erityisesti joulun aikaan tapaan polttaa kruunukynttilöitä. Olen todennut nämä Ikean kynttilät hintalaatusuhteeltaan hyviksi.

Valkoiset pöytäkynttilät olivat ostoslistassani ykkössijalla. Varmasti olet joistakin aiemmista blogikuvistani nähnyt, että tapaan polttaa valkoisia pöytäkynttilöitä vuoden ympäri kuumuutta kestävissä lasimaljakoissa. Syksyn tullen iltojen pimetessä kynttilöiden kulutus lisääntyy päivä päivältä saavuttaen huippunsa joulun aikaan. Voiko oikeastaan olla mitään ihanampaa ja tunnellisempaa kuin perjantai-iltana työviikon päätyttyä ja viikkosiivouksen tultua valmiiksi kuin sytyttää kynttilät palamaan ja istua sohvannurkkaan teekuppinsa ja käsityönsä tai jonkun kivan kirjan tai lehden kanssa.

Olen käyttänyt näitä Ikean valkoisia Fenomen-pöytäkynttilöitä oikeastaan siitä lähtien, kun Ikea tuli Suomeen eli olisikohan reilu 20 vuotta. 20 cm:n kynttilä maksaa vain kolme euroa kappale ja pakkauksen mukaan paloaika on noin 70 tuntia. En ole kyllä sitä koskaan mitannut, mutta melko pitkään nuo kestävät. Jos kynttilät saavat palaa rauhassa, ne eivät juurikaan valuta. Parina jouluna olen juossut tavaratalosta toiseen etsien vastaavia kynttilöitä siinä kuitenkaan onnistumatta. Korvaavat kynttilät ovat olleet ensinnäkin paljon ohuempia (ulkonäöllisesti tykkään enemmän näistä paksummista), mutta myös kalliimpia. Niissä ilmoitettu paloaikakin on ollut lyhyempi. Nyt päätin, että tänä kesänä on pakko pystyä täyttämään kynttilävarastot syksyä ja talvea varten. Ostinkin kerralla 30 pöytäkynttilää. Nähtäväksi jää miten pitkään ne kestävät, mutta voisin uskoa, että niistä jää vielä seuraavaankin vuoteen. Pääasia kuitenkin, että ne eivät lopu kesken sesongin. Meillä on kerralla palamassa näitä kynttilöitä ihan vain perusarjessa ainakin kuusi, joten se selittää osaltaan niiden kulutusta.

Ovatko Ikean kynttilöt teille tuttuja?

Juostessani Ikean läpi (pitkin oikopolkuja) ostoskorista unohtuneen tuotteen vuoksi, sorruin tekemään yhden heräteostoksen lastenosastolta. Näin siellä roikkumassa tällaisen kuumailmapallopussilakanan, johon ihastuin. Se tuntui myös käteen miellyttävältä. Kuopus on saanut kummeiltaan lahjaksi Ikean autopussilakanat, jotka ovat mielestäni oikein pehmeät ja hyvänlaatuiset. Siksi uskalsin ostaa myös nämä. Kuumailmapallolakanoiden lisäksi näin kahdet muutkin kivat pussilakanat. Toisissa oli autoteema kauniilla beigellä pohjalla ja toiset olivat meriaiheiset. Olisin voinut kotiuttaa ne molemmat, mutta olisin tarvinnut hieman enemmän miettimisaikaa.

Onko teillä kokemusta Ikean lakanoista?

Millaisia perustarvikkeita tapaatte ostaa Ikeasta? Haluaisitteko jakaa joitakin suosikkeja/suosituksia?

6 comments

 1. Rouva H says:

  Meillä on tapana ostaa Ikeasta kynttilät, servetit, lamppujen polttimot ja piensäilytykseen liittyvät tavarat (lehtikotelot, säilytyslaatikot jne.) Näitä täydennämme säännöllisesti tavaratalosta. Netin kautta tilaamme sitten isommat hankinnat, mutta nekin haluan ensin nähdä paikan päällä. Kierroksen lopuksi syömme hodarit ja ostamme mukaan kaurakeksejä ja seljankukkamehua.

  Ps. Kiitos Halosen kenkävinkistä- löysin sitä kautta epätoivoisessa etsinnässä olleet poikien pukukengät koossa 39 😊

  • Miia says:

   Kiitos kommentistasi! Unohdinkin Ikea-listalta nuo lehtikotelot ja säilytyslaatikot noista pientarvikkeista. Niille ei tainnutkaan tällä kerralla olla tarvetta. Totta myös tuo, että tietyt asiat haluaa nähdä livenä ennen kuin tekee ostopäätöksen. Nytkin katselen mattoja, mutta ne jäi sitten tilaamatta, kun en ollut uutuuksia nähnyt livenä. Meillä on tapana lopuksi ostaa kaikille pehmikset. Toisinaan miehistö on myös syönyt hodareita, mutta mulle ne eivät allergian vuoksi käy. Ai niin, se unohtui vielä mainita, että oikeasti meidän pikkupojat kyllä ihan tykkäävätkin Ikea-käynneistä. Erityisesti lastenosaston pehmoeläimet ovat heidän suosiossaan. Kiva kuulla, että kenkävinkistä oli apua! Nimimerkki muutamankin kerran poikalapsen kengistä ongelmoinut.

 2. Karkki says:

  Ihan ykkössuosikkini Ikeasta ovat mustareunaiset kehykset, joihin kehystetään lapsen taidetta. Meillä on portaikossa jatkuva näyttely lapsen töistä ja Ikean kehykset on just passelit tähän.
  Myöskin kylpyhuoneen matot ostan Ikeasta, kun tykkään vaihtaa kuivan maton aina kun joku on suihkussa käynyt. Mielestäni Ikean kylppärimatot tarjoavat hyvän vastineen rahalle ja kestävät sekä 60 asteen pesun että kuivurin.

  Isommista jutuista pidän Bestå sarjasta ja sitä löytyy niin lapsen huoneesta kuin TV-huoneesta.

  Itse en osta lakanoita Ikeasta, koska niissä on usein vetoketju tai napit. Kumpikaan noista ei oikein ole yhteensopiva mankelin kanssa (mankeloin siis lakanat) Onneksi sain lakanavarastoja täydennettyä Finlaysonin alesta. Vinkkinä Finlaysonilla on iso osa valikoimaa 60% alessa.

  Kävin tänään pikaisesti kaupoilla ja monessa paikassa oli isoja alennusmyyntejä. Pitänee illalla vähän selata valikoimaa.

  • Miia says:

   Kiitos kommentistasi ja vinkeistäsi! Kehykset olinkin kokonaan unohtanut. Meilläkin on monia Ikean kehyksiä. Taidenäyttely portaikossa kuulostaa tosi hienolta idealta! Ja aivan ihanaa, että lapsen taideteokset saavat olla esillä. Mulle oli yllätys tuo vetoketju pussilakanassa, sellaista ei ollut vielä siinä aiemmassa meillä olevassa pussilakanassa. Sinänsä vetoketju ei haittaa, koska silitän kaikki lakanat (meillä ei ole mankelia). Enemmän häiritsee puuttuvat kädenkolot lakanan yläosassa. Kiitos myös Finlayson-vinkistä. Kävin jo kerran aiemminkin heidän aletuotteitaan kurkkimassa, mutta en tilannut mitään. Finlaysonin pussilakanoihin olen ollut tyytyväinen, mutta joitakin vuosia sitten ostin CM:n alekorista ihan tavallisia Finlaysonin valkoisia lakanoita ja ne olivat ikävän karkeita. En tiedä oliko kyseessä vain “maanantaikappaleet” vai laadunmuutos, mutta sen jälkeen en ole uskaltanut ostaa Finlaysonin aluslakanoita. Meillä onkin tällä hetkellä jo hieman pulaa aluslakanoista, koska kaikki lapset käyttävät jo ison koon lakanoita. En vain tiedä, mistä kannattaisi niitä ostaa.

   Mun pitäisi myös alkaa päivittää lasten arkivaatetarpeita ja itsellenikin tarvitsisin housuja. Jotenkin vain en ole nyt niin kovin innostunut kahlaamaan vaatteita läpi ensin täällä kotona ja sitten kaupoissa/verkkokaupoissa.

   Mukavia kesäpäiviä sinulle ja perheellesi!

   • Karkki says:

    Meillä käytetään aika paljon puuvillasatiini aluslakanoita, joita saa Finlaysonilta ja mm Hemtexiltä. Stokkan Casa sarjan puuvillaiset aluslakanat ovat mielestäni olleet myöskin hyviä. Ihan parhaita ovat kuitenkin olleet perintölakanat pitsireunuksella <3

    Mukavia kesäpäiviä ja rentoa lokoilua sinulle Ja perheellesi 🙂

    • Miia says:

     Kiitos vinkeistä! Noihin Stockan Casan lakanoihin olen ollut tyytyväinen. Perkaalipuuvilla on myös iholle miellyttävän tuntuista. Olikohan Stockalla joku Vila-niminen sarja myös, joka sitten lopetettiin. Niissä pussilakanoissa ja tyynyliinoissa oli kaunis pitsireunus. Käytettiin konkreettisesti puhki yksi pussilakana ja aluslakana, mutta tyynyliinat on vielä jäljellä. Hemtexin lakananoita meillä on myös ollut. Olen käyttänyt niitä paljon ulkona kesäisin. Kiitos muistutuksesta. Sieltä voisikin löytyä myös sopivia aluslakanoita. Ja kiitos samoin kesätoivotuksista! Meillä aloitettiin juuri terassin rakentamista uima-altaan ympärille. Sen siivittämänä pitäisi jossain vaiheessa saada tehty uima-allasasiastakin postaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *