LuKLabel

Onko LuKLabel sinulle tuttu? Tämän suomalaisen tuotemerkin, fyysisesti Helsingin Malmilla sijaitsevan, tarinan voit lukea linkin takaa. Ensimmäinen linkki vie LuKLabelin etusivulle. Lyhyesti sanottuna tämän perheyrityksen tavoitteena on suunnitella lapsille ja kodin sisustukseen tuotteita, joiden pääraaka-aineina ovat pahvi, kartonki ja vaneri.

Löytäessäni LuKLabelin verkkokaupan, ihastuin heidän muutamiin tuotteisiinsa ja koska yllä olevassa kuvassa vasemmalla näkyvä Planner sattui juuri sillä hetkellä olemaan tarjouksessa, päätin tutustua siihen ja muutamaan muuhunkin LuKLabelin tuotteeseen. Voitte arvata, että beigesävyinen maalivaluma/ruusukultavärimaailma toi lisäsysäyksen ostopäätökselle. Livenä planner on väritykseltään aivan yhtä kaunis kuin tuote-esittelykuvissakin. Oikealla puolella oleva pieni kovakantinen muistivihko on samaa beigeä maalivalumaväriä, mutta omiin silmiini enemmänkin harmaaseen taittava kuin planner, jonka näen selkeästi beigenä. Vihossa on blancot sivut. Ruusukultaisen kuulakärkikynän ostin puhtaasti vain ilahduttamaan itseäni, samoin tarjouksessa olleet kultaiset lyijykynät

Yllä olevien lisäksi tilasin useamman rullan ruskeaa ja valkoista lahjapaperia. Erityisesti valkoista on ollut hankala löytää viime vuosina. Täytyy kyllä sanoa, että paketti oli erittäin hyvin paketoitu ja kaikki saapui perille ehjinä ja rypistymättöminä. Muutama postikortti ja pakettikortti päätyi myös mukaan tilaukseen.

Plannerista voit lukea tarkemmin LuKLabelin verkkosivuilta. Sieltä löytyy myös esittelyvideo tuotteesta. Tässä kovakantisessa ja kierreselkäisessä suunnittelukirjassa on tilaa kuudelle eri projektille aikatauluineen, tavoitteineen, välitavoitteineen, ongelmineen, ratkaisuineen, rutiineineen, muistilistoineen, luovuus- ja inspiraatiosivuineen, analyyseineen ja yhteenvetoineen. Plannerin lopussa on runsaasti tyhjiä sivuja.

Mitä mieltä olette? Eikö näytäkin houkuttelevalta? Toki tällaista käyttäessä pitää ainakin jonkin verran tykätä kirjoittamisesta, suunnittelemisesta, listojen laatimisesta ja itsensä tutkistelusta. Kuten tässä Tyhjä pää
-postauksessani
 mainitsin, meditaatio ei ole kristittynä minun juttuni ja siksi ilahduinkin, kun tämän plannerin Rutiinit-sivulla oli meditaation vaihtoehdoksi laitettu “rentouduin”. Toki noista vaihtoehdoista voi muutenkin kukin omien toiveidensa mukaan valita itselleen sopivia asioita tai jättää valitsematta. Hienoa mielestäni, että joku on jo valmiiksi noita vaihtoehtoa pohtinut, sillä itselle ei välttämättä tulisi yhtä monta asiaa edes mieleen. Itse haluan antaa LuKLabelille kymmenen pistettä siitä, että valmistavat tällaista materiaalia suomen kielellä, joskin höysteenä löytyy jonkin verran myös englantia.

Planner on mahdollista avata oikein kunnolla, mikä helpottaa kirjoittamista. Ajatuksena on myös mahdollisuus piilotaskun käyttämiseen kaikille tärkeille pikkupapereille projekteihin liittyen.

Pidän kovasti planneriin upotetusta ajatuksesta arvioida ja pohtia projektin onnistumista ja siihen vaikuttavia asioita. Tällä tavalla saatamme oppia itsestämme uusia asioita ja parhaassa tapauksessa ottaa opiksemme joko tekemistämme virhearvioinneistamme tai ongelmanratkaisutavoistamme. Kun tulemme tietoisiksi noista asioista, voimme entistä paremmin hyödyntää omia hyväksi havaittuja vahvuuksiamme myös muilla elämämme osa-alueilla. Toisinaan saattaa olla paikallaan myös pysähtyä pohtimaan, miksi joku asia ei suju tai se tuntuu vastenmieliseltä. Arvokasta tietoa itsestämme ja toimintatavoistamme antaa myös se, miten tuon vaiheen selätimme. Tätä kirjoittaessani nousee vahvasti mieleen ajatus siitä, että olemmeko projektiemme keskellä valmiit pyytämään ja ottamaan apua vastaan myös kanssaihmisiltämme. Ystävällämme, työtoverillamme tai puolisollamme saattaa olla aivan eri vahvuusalueet kuin meillä itsellämme ja siitä syystä jo pelkästään keskustelu ja ajatustenvaihto toisen ihmisen kanssa – vaatimatta sen kummempia konkreettisia avunantoja – saattaa viedä prosessiamme eteenpäin. Tietyissä asioissa olen saanut lukuisia kertoja havaita lasten ajattelun rikkauden ja ratkaisukeskeisyyden. Lapsilla on usein vilpitön halu auttaa ja pohtia asioita. Tietenkään kaikki aikuisten pulmat eivät sovi lasten pohdittavaksi, mutta vastaavasti myös heille sopivia löytyy. Aikuisena sitä on usein jo jotenkin kangistunut omiin vanhoihin ajattelutapoihinsa, joita lasten tuoreet ja kekseliäät tavat voivat rikkoa tai vähintäänkin haastaa.

Nähdessäni plannerin ja muistivihon värivaluman, muistui mieleeni tämä vuosia sitten isoäidinneliöistä virkkaamani beige puuvillapeitto. Siksi halusin ottaa sen mukaan näihin kuviin. Virkkasin tätä peittoa aina uimahallilla pala kerrallaan, kun odotin poikien uintivuoron päättymistä. Lanka loppui monet kerrat ja lopulta täsmälleen samaa moniväristä Novitan lankaa ei enää löytynyt mistään kaupasta. Siitä syystä osa peiton tilkuista on tehty yksivärisistä ja osa noista monivärisistä paloista. Samasta syystä en enää juurikaan käytä Novitan lankoja, koska niiden värisävyt ja koostumukset muuttuvat jatkuvasti. Poikkeuksena ehkäpä virkatut kattausliinat, joihin tapaan aika usein inspiraation iskiessä (illalla tai sunnuntaina) ostaa marketeista saatavaa Novitan puuvillalankaa.

Voisitko sinä innostua tällaisesta plannerista?
Nouseeko sinulle heti mieleen joku projekti?
Ne voivat olla pieniä, suuria tai keskikokoisia. Huomaan, että joskus joku pienikin asia on saattanut jäädä pitkäksi aikaa roikkumaan, koska motivaatio sen tekemiseen on pahasti hukassa. Ehkäpä tällainen planner voisi toimia tsempparina.
Itse en ole vielä sen kummemmin pohtinut projektejani, mutta mieleeni nousee esimerkiksi pieniksi jääneiden lastenvaatteiden myyminen tai muulla tavoin kierrättäminen. Viime kesänä käytin siihen paljon aikaa, mutta nyt en ole päässyt edes alkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *