Kevyempi takki kevääseen ja kesään osa 2

Toinen poikien takkimainen neuletakki on United Colours of Benettonin tummansininen puuvillaneule. Taskut, kaulukset ja napit antavat neuleelle takkimaisen ilmeen. 

Löysin nämä takit viime keväänä Helsingin Benettonin liikkeestä. Pohdin pitkään otanko nämä neulejakut vai collegekankaasta tehdyt tummansiniset bleiserityyppiset takit. Päädyin lopulta neuleisiin muunmuassa siitä syystä, että niistä löytyi myös kaikkein suurin lasten koko eli 3XL. 

Jos löydän jonkun hyvän klassikoksi ajattelemani lastenvaatteen, saatan ostaa sitä joka tai joka toisessa koossa. Tämä takki oli juuri sellainen, jota arvelin meillä käytettävän vuodesta toiseen. 

Tällaiseen takkiin pätee useimmiten sama sääntö kuin viime postauksessa kertomiini shortsiostoihin eli aluksi voi ostaa yhtä kokoa isomman takin, jolloin sen käyttöikä on 2 – 3 vuotta. Jos haluaa samistella sisarusten kesken, niin vaatekokojen valinta riippuu lasten ikä/kokoeroista. Olipas hankalasti selitetty. Meidän kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että ostan yleensä tiettyjä tuotteita joka toisessa koossa. Silloin niiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Sääntö pätee oikein hyvin takkeihin ja shortseihin. Sen sijaan vaikkapa paitoja on oltava joka koossa, koska paita ei voi olla samalla lailla reilu kuin (neule)takki. 

Rakensin tämän neuletakin ympärille sinipunavalkoista ripauksella konjakinruskeaa. Sinipunavalkoisuus ja raidat antavat ainakin minulle jo pienen lupauksen kesästä, vaikka keväässä vasta elelläänkin.

Paitoja yhdistää lähinnä värimaailma, muuten ne ovat hyvin eri tyyppisiä. Polarn och Pyretin raitatrikoo nappiyksityiskohdalla, Benettonin valkoinen pystykauluspaita sekä tummansinivalkoraidallinen peruskauluspaita ja Polo Ralph Laurenin sinivalkoraidallinen pikeekauluspaita. 

Tummansinisessä maailmassa housuiksi käyvät vaikkapa kuvan POPin chinot tai KappAhlin Newbien henkselichinot. Meillä kuitenkin kaikkein useimmin housuiksi valikoituvat ihan perusfarkut. 

Ripaus konjakinruskeaa saadaan kengistä, napeista ja henkseleiden nahkapalasta, lätsäkin kävisi lisukkeeksi samasta värimaailmasta. Konjakinruskea vyö ei myöskään olisi pahitteeksi. 

Lätsänä on POPin ehkä kaikkien aikojen suosituin (meidän perheessä) tummansininen kangaslätsä. Tummansinivalkoraidallinen trikoohuivi on myös POPin, toinen huivi on Stockmannilta.

Sukkina on jälleen kerran Condorin sukat, mutta enimmäkseen käytämme perussukkina POPin tummansinisiä nilkkasukkia.

Kahdessa alimmassa kuvassa takin alle vaihtui alkukuvista puuttuva Benettonin ruutukauluspaita, jossa on valkoisen ja tummansinisen lisäksi ripaus vaaleansinistä. Juuri eilen pohdin, että Benetton on onnistunut erittäin hyvin aikaakestävissä klassikkotuotteissaan. Tämänkin ruutupaidan olen ostanut jo esikoiselle ja se on ollut käytössä jokaisella viidellä pojalla. Vanhimman ja nuorimman ikäero on 14 vuotta ja paita on edelleen ihan tähän päivään sopiva.

Benettonin vaaleansiniripauksisesta paidasta sain inspiraation kokeilla neultakin kanssa hieman enemmänkin vaaleansinistä. Melko useinhan poikien vaatteissa värimaailma on melko tummanpuhuvaa, koska pohjana käytetään tummansinistä, mustaa, harmaata, ehkä ruskeaa.

Jälleen kerran Condorin polvisukat — tällä kertaa vaaleansiniset — mahdollistavat shortsien käytön jo vielä hieman viileämmillä kevätsäillä. Vaaleansininen lätsä on KappAhlin Hampton Republic -mallistosta muutaman vuoden takaa. Äärimmäisen kauniin vaaleansiniset shortsit puolestaan ovat Jacadin, nekin muutaman vuoden takaa. Harmillisesti olivat hieman rypistyneet talven aikana laatikossa, mutta eivätköhän ne tuosta jälleen oikene, kun pääsevät taas käyttöön. Toistan aikalailla itseäni kertoessani, että nämä Jacadin shortsit kuuluvat myös siihen vaatekategoriaan, joita on kannattanut tilata kaikki mahdolliset koot. Tilasin ensin vain muutamat, mutta todettuani ne hyviksi, tilasin kaikki loputkin saatavilla olevat koot. Jos siis ihmettelette, miten meidän pojilla on vuodesta toiseen samat vaatteet, niin se johtuu tästä. Samalla toki yksille shortseille tulee lukuisia käyttökertoja, kun ne periytyvät veljeltä toiselle. 

Rakkaudesta pikeepaitoihin tuo mukanaan ripauksen lupaamaani punaista ja merihenkisyyttä. Kaikki kuvan paidat ovat lyhythihaisia. Edessä vasemmalla on jo aloituskuvasta tuttu Polo Ralph Laurenin paita. Mieheni on tuonut sen vuosia sitten ulkomailta esikoiselle. Uskoisitteko, että tuo paita on tällä hetkellä käytössä viidennellä lapsella? Purjevenepaita on viime kevään KappAhlin Newbie-mallistosta. Kaikki taka-alan paidat ovat Lingon&Blåbärin (varmasti nuoremmille lukijoille vieras merkki, ehkä voin joskus kertoa miksi meillä on yhä paljon kyseisen merkin vaatteita) ja jälleen kerran isoveljiltä perittyjä.

Alaosina käytin tummansinisiä KappAhlin Hampton Republicin chinoshortseja ja punavalkoruudullisia POPin chinoshortseja. Siinä missä pojan ja miehen perushousuvalikoimaan kuuluvat beiget ja tummansiniset chinot, niin samoin ne kuuluvat myös perusshortsivalikoimaan. Jos haluaa shortseihin lisäksi jotakin ekstraa, niin ruutukuvioiset ovat kiva lisä. En voi kylliksi kehua juuri  tätä KappAhlin shortsimallia. Niissä hintalaatusuhde on kaikkina vuosina ollut hyvä (etenkin kun hyödyntää vaikkapa osta kolmet kahden hinnalla 
-kampanjat). Lisäksi arvostan sitä, että nimenomaan nuo kulmakivivärit eli beige ja tummansininen säilyvät valikoimassa vuodesta toiseen. Kolmantena lisäpisteitä saavana asiana on se, että tämän malliston shortseissa riittää koot vauvasta vaariin. Hattu on Hampton Republicin.

Mikä värimaailma miellyttää teitä eniten? Sinivalkoinen? Sinivalkovaaleansininen? Sinipunavalkoinen?

Meidän pojilla on tiettyjä lempivärejä ja pyrin huomioimaan heidän toiveitaan esimerkiksi värien suhteen valitessani heille vaatteita. Tämä sinipunavalkoinen värimaailma sopii selvästikin kahdelle meidän pojista. Kahdelle olisin voinut yhdistää sinisen kaveriksi myös vihreää. Erityisesti yksi pojista laittaisi tuon vaaleansinisen kokonaisuuden ja kaikille kävisi perustummansinivalkoinen yhdistelmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *