Kevyempi takki kevääseen ja kesään osa 3: Vapputakki

Eilisen postauksen Benettonin takkimaista neuletakkia kutsun “vapputakiksi”. Ensimmäistä kertaa nähdessäni sen viime keväänä myymälässä, kuvittelin  heti silmissäni, miten pojat astelevat näissä neulebleisereissään, kaupunkilätsissään ja kevätkengissään kohti perinteistä vapun kahvilahetkeä silmät taivaalle ilmapalloja tähyillen, sormilla niitä tiukasti narusta kiinni pitäen ja kevään tulosta iloiten.

Tässä olemme lähdössä ilmapallo-ostoksille.

Siitä lähtien, kun ilmapallojen myynti rantautui torimyynnin lisäksi myös marketteihin, on meille ostettu joka vuosi vappupallot.  Se on pikkupoikien osalta yksi vapunajan kohokohdista. 

Haluaisin hakea ilmapallot aina synttäreillekin, mutta nyt kun BR-lelu lopetti, niin meidän kaupungista ei taida enää mistään saada heliumtäytteisiä palloja. Tuntuu kyllä uskomattomalta!

Kuopus löysi suosikkipallonsa heti ensimmäisestä kaupasta. 

Kahden vanhemman veljen kanssa kiersimme lopulta neljä kauppaa ennen kuin mieluisat ilmapallot saatiin valittua. Olen aina ollut itse huono ja hidas tekemään päätöksiä, joten ymmärrän hyvin, että ilmapallonkin valitsemiseen voi tarvita aikaa ja harkintaa 😉

Siinä ne nyt sitten ovat: tämänvuotiset ilmapallovalinnat!
Miten paljon iloa voikaan ilmapallo tuoda elämään!
Uskotte varmaan, kun kerron, että täällä nämä ilmapallot alkoivat ihan oikeasti “elää” eli pallojen hahmot saivat nimet ja niiden ympärille rakentui roolileikki.

Pallojenhakureissulla viime viikonloppuna pärjäsi hyvin “vapputakeissa”, mutta näyttääpä vähän siltä, että tänäkään vuonna nämä takit eivät pääse täyttämään tehtäväänsä varsinaisina vapputakkeina, sillä säästä vaikuttaa tulevan “perinteisen vappuinen”. No, onneksi Suomen kesä lupaa takeille kuitenkin runsaasti käyttökertoja, samoin syksy.

Omassa lapsuudessani vappupallot olivat kalliita ja niitä myytiin vain vapputorilla. Monta vuotta toivoin itselleni foliopalloa ja miten onnellinen olinkaan sinä vuonna, kun sellaisen sain. Taisin olla jo aika “vanha” eli alakoulun loppuvaiheessa. Valitsin pyöreän ilmapallon, jossa oli “Sad Sam”-koiran kuva. Pallon tyhjentyessä ilmasta, viikkasin foliokuoret tarkasti “aarrelaatikkooni”, jossa ne taitavat yhä olla. 

Tämä kuva ja pallo ovat viime vuodelta, kun mieheni yllätti minut nimipäiväpallolla. Elämäni toinen vappupallo! <3

H a u s k a a   v a p p u a !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *