Pääsiäiskorit 2023

Vuosi sitten kokosin ja kuvasin pääsiäiskoreja hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Tänä vuonna tilanne oli täysin päinvastainen. Tiesin kyllä, että minulta löytyy jemmasta riittävästi sisältöä koreihin, mutta mitä ja missä ne kaikki olivat, ei ollut täysin muistissa. Lisäksi vintin villoituksen jäljiltä pääsiäiskorien sijainti oli hieman epäselvä. Lopulta sain korit toisena pääsiäisenä aamuapäivällä eli samaan aikaan kun mies lähti hakemaan pikkupoikia mummolasta. Aikaa korien täyttämiseen ja kuvaamiseen jäi kolmisen tuntia (kävivät vielä autopesussa ennen kotiintuloa, että sain vähän lisäaikaa).

Siinä missä sain korit käteeni vasta toisena pääsiäispäivänä, kaivoin samaan aikaan esille vintiltä tulleista pääsiäislaatikoista myös kaikki muut koreihin vuosittain tulevat pääsiäisjutut, kuten pelti- ja pahvimunat/rasiat sekä muut koristeet. Korien ollessa jo valmiita, huomasin viime vuotisista kuvista, että muutama rasia/koriste jäi vielä puuttumaan, mutta hyvin pärjäsi näilläkin.

Kuvissa näkyvät paperiset pupukoristeet löysin edellisenä iltana Citymarketista poistohintaan eli alehinnasta sai vielä -50%. Aika kivoja mielestäni.

Koska yllätyksiä on aina kiva saada, niin piilotin jokaisen munan ja rasian sisälle jotakin pientä, kuten noita ruskeavalkoisia pääsiäiskarkkeja, Kinder-munat ja -puput sekä Legon Minifigure-pussit ja nuo uudet paperikoristepuput. Harmi, että unohdin laittaa koreihin Henna Adelen pikkuiset pupuvihot. Nyt pitää vain jatkaa niiden jemmaamista ja yrittää muistaa seuraavalla kerralla. Alunperin kyllä ostin ne jo adventtikalenteriyllätykseksi, mutta silloinkin jäivät.

Helsingin reissulta ostimme kahdelle nuorimmalle tuliaisiksi uudet hupparit heidän lempiväreissään ja päädyimme laittamaan ne mukaan pääsiäiskoreihin. Keskimmäinen poika sai oman hupparinsa jo muutama viikko sitten, mutta sekin päätyi koriin. Aya&Idan superhyvät juomapullot ostin pojille jo suunniteltua ja sittemmin mönkään mennyttä hiihtolomareissua varten. Ne jäivät lopulta kokonaan silloin antamatta, joten siitä syystä pääsivät nekin korien täytteeksi.

Tällaiset hauskat Lego Creator -paketit löysimme pääsiäisyllätyksiksi tänä vuonna. Creatorin tavoin saman paketin osista voi rakentaa kolme erilaista eläintä. Siksi ei haitannut, vaikka samaa pakettia tuli taloon kolme. Muutama viikko ennen pääsiäistä Primassa oli -25%:n tarjous kaikista leluista, joten näistäkin sai ihan hyvän alennuksen.

Tällä kerralla ensimmäisenä kuopuksen kori. Miten herkullinen se olisikaan ollut, jos juomapulloa olisi saanut vaaleansinisenä. Jääkarhupoika puolestaan olisi tykännyt kunnon punaisesta pullosta, mutta niitäkään ei ollut. Fabelabin kangaspussukat pääsivät munien ja rasioiden kaveriksi koreihin tänäkin vuonna. Korin taka-alalla on kirjoja, joita tapaan kerätä pitkin vuotta jemmaan sopivia löytäessäni. Yleensä annan pojille kirjoja pääsiäisenä, jouluna, kesälomalla ja syntymäpäivänä. Varmaan muulloinkin, mutta ainakin noina ajankohtina. 

Nallekarhulle sen sijaan löytyi kaunis metsänvihreä juomapullo. Hän nimenomaan tykkää tällaisesta hieman tummemman vihreästä aavistuksen murretusta vihreän sävystä. Ehkäpä voisi tähän koriinkin etsiä paremman värisävyn. Toisaalta juuri tällainen kirkkaampi vihreä sopii ehkä paremmin kevääseen. Samalla se on värimaailmaltaan tuon Mailegin peltimunan kaltainen.

Löysimme Akateemisesta kirjakaupasta muutamia uusiakin lastenkirjoja, joista ajattelin jossakin vaiheessa tehdä vielä ihan erillisen postauksen, vaikka vain pikaräpsyjä sieltä napsinkin. Muutama noista kirjoista pääsi heti täytteeksi pääsiäiskoreihin.

Tämän vuoden pääsiäisyllätyskoreista löytyi siis kirjoja, hupparit, juomapullot ja Creator Lego. Lisäksi munista, pussukoista ja rasioista löytyi pikkuyllätyksinä herkkuja, Minufiguret ja pupukoristeet.

Tällä kertaa pääsiäskorit odottivat poikia kotiintullessa ihan vaan sohvalla, sillä varsinainen pääsiäisen munajahti aarrekarttoineen oli suoritettu jo mummolassa. Joululahjojen tapaan kukin vuorollaan kurkisti koriinsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *