Suvi Suomen

Kesäratsuni on ehtinyt jo tämän lyhyen kesän aikana kuljettaa minut moneen paikkaan, yleensä joka päivä jonnekin. Eräänä iltana se vei minut tämän Cozy Publishingin julkaiseman kesäisen Suvi-lehden luo. Oikeastaan ei voi edes puhua ihan vain lehdestä, sillä tämä julkaisu on ehkäpä lähempänä kesäistä lifestyle-kirjaa kuin lehteä. Kannet ovat kuitenkin lehden tavoin paperiset, mutta samalla perinteistä aikakauslehteä vahvemmat.

Julkaisun aihepiirit tarjoavat vinkkejä suven viettoon Suomessa. Niihin kuuluvat ruoka, matkailu, koti, puutarha ja neulonta. Lehden kansiteksti lupaa parhaat vinkit Suomen kesään.

Koska minulla on useampi Cozy Publishingin julkaisema sisustus-, käsityö- ja ruokakirja, uskalsin ostaa Suvi-lehden ilman vilkaisuakaan sen sisältöön. Katsoin vain, että lehti oli korkkaamaton ja ehjä.

Minulla on hieman hassu tapa kaikkien uusien lehtien ja kirjojenkin kanssa. Ensin vain ihailen niitä. Ne ovat minulle kuin lahjapaketteja, joiden avaamista haluan pitkittää. Suurin virhe olisi selata uusi lehti tai kirja vain nopeasti läpi, sillä sen jälkeen se olisi korkattu eikä sen avaaminen enää milloinkaan olisi sama asia. Niinpä haluan aina rauhallisen ja kaikin puolin sopivan hetken uuden julkaisun korkkaamiselle. Silloin ratkaistavaksi jää enää se, että haluanko ensin selata lehden sivu sivulta rauhallisesti läpi kuitenkaan vielä tarkemmin lukematta sisältöä vai tutustunko siihen heti niin, että luen rauhassa sivu sivulta läpi jokaisen artikkelin. Luonnollisestikaan jälkimmäinen toteutustapa ei yleensä onnistu yhdellä istumalla. Näin ollen valitsen useimmiten ensimmäisen tavan.

Tämän lehden kohdalla päädyin kotiin päästessäni kurkistamaan ensin pelkät neuleohjeet. Valitettavasti täytyy sanoa, että niihin olin kyllä pettynyt. Ne nimittäin edustivat juuri sitä, miksi esimerkiksi vuosien tilaamisen jälkeen lopetin Novita-lehden tilaamisen. Ohjeet löytyivät vain naiselle ja tytölle. No, toivotaan, että muulta sisällöltään lehti on odotusteni mukainen. Ainakin tämä blogikuvia varten ottamani kuva lupaa siltä osin hyvää.

Tätä postausta juhannusaattona kirjoittaessani, ilmestyi juuri aurinko esiin pilviverhojen takaa ja lämpötila kohosi aamu- ja keskipäivän +13 asteesta pariinkymmeneen. Kävin kahden nuorimman pojan kanssa pyörillä torilla katsastamassa mansikkatilanteen ja silloin sai vielä olla pitkähihaista ja -lahkeista yllä. Nyt jälleen shortsien ja t-paitojen aika. Juhannusaattoillaksi on ehkäpä jo perinteiseen tapaan valmisteilla kesäinen kakkukattaus mansikoineen, kermavaahtoineen ja jäätelöineen. Juhannuspäivänä sitten vasta loihditaan lounaalle “juhannusruoka-ateria”.

H y v ä ä   j u h a n n u s t a !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *