Poikien juhlavaatteet kesän 2023 juhliin

Edellisessä postauksessa kerroin äidin juhlavaatteista tulevaksi kesäksi ja nyt on poikien juhlavaatteiden vuoro. Tai oikeastaan esittelen vain kahden nuorimman pojan juhlavaatteet, sillä muille ei enää riitä koot lastenvaatemallistoista.

Näitä H&M:n beigejä puvuntakkeja olen jo useamman vuoden ajan miettinyt pojille. Ostoajankohtana olen joko löytänyt jotkut toiset juhlavaatteet tai sitten näiden puvuntakkien koot ovat olleet loppu. Niin oli vaarassa käydä tälläkin kertaa, mutta yllättäen juuri meille oikeita kokoja oli vapautunut hetkeksi myyntiin ja sain tilattua pojille takit.

Meillä on aiempia hyviä kokemuksia vastaavista takeista vaaleansinisinä sekä niihin kuuluvista pukushortseista ja -liiveistä. Jos vain mahdollista, tapaan ostaa puvuntakit aina yhtä kokoa isompina kuin täsmällinen koko sillä hetkellä olisi. Näin saan takeille pidemmän käyttöiän. Koska puvuntakkeja ei käytetä päivittäin eikä edes kuukausittain, on kiva, että niille löytyä käyttöä vähintää kahdelle eri juhlasesongille. Jos olen ostanut samat puvuntakit kolmelle lapselle, olen vielä jatkanut niiden käyttöikää ostamalla joko samalla kerralla tai muutaman vuoden päästä kolmikosta isoimmalle uuden takin. Tällöin kahdelle nuorimmalle on voinut pukea veljien vanhat enkä ole joutunut hankkimaan jokaiselle uutta juhla-asua. 

Valitsin tällä kertaa hieman reiluina pojille puvuntakeista koot 158 cm ja 140 cm. Koska ainakin tällä erää takkeja valmistetaan kokoon 170 cm asti, voin vielä myöhemmin ostaa vanhemmalle sen koon, jolloin nuorempi voi käyttää veljensä vanhaa takkia.

Takkikangas on 78% puuvillaa ja 22% pellavaa. Vuoriosa on 100% puuvillaa.

Housujen – ja pukushortsien – kohdalla puolestaan toimin niin, että tilaan kummallekin (tai kaikille) lapselle kaksi peräkkäistä kokoa eli juuri sopivan ja seuraavan. Tässä tapauksessa se tarkoitti kuopuksen osalta kokoja 134 cm ja 140 cm sekä toiseksi nuorimman kohdalla kokoja 152 cm ja 158 cm. Kävi kuitenkin niin, että sovittaessa isomman koon housut eivät olleet mitenkään hirvittävän paljon liian pitkät, joten päädyin palauttamaan kummankin pojan osalta pienemmän koon housut. Ajattelin siististi piilopistoin käsin ommella housut hieman lyhyemmiksi tämän kesän juhlaan ja purkaa nuo ompeleet seuraavaa kesää varten.

Kuvan perusteella puvunhousut näyttivät mielestäni leveiltä, mutta todellisuudessa ne eivät onneksi sitä olleet. Malli oli muutenkin slim fit. Siitä huolimatta housut ovat vyötäröstä erityisesti jääkarhupojalle aivan liian isot. Kuminauhakiristyksen ja vyön avulla yritetään kuitenkin pärjätä.

Housut ovat samaa materiaalia kuin puvuntakit.

Pukuliivi olisi ollut hyvä peittämään vyötärön ylimääräisestä kankaasta syntyviä vekkejä, mutta tällä kertaa en ainakaan vielä tilannut liivejä. Syynä oli se, että en halunnut maksaa normaalihintaa tästä kolmiosaisena pakettina myytävästä setistä. Meillä ei nimittäin ole tarvetta lyhythihaisille valkoisille kauluspaidoille eikä setin solmioille. Alesta saattaisin harkita niiden ostamista, myisin vain sitten setin muut osat eteenpäin. Kuumana kesäpäivänä liivit ovat juhlissa puvuntakkeja kivemmat ja ylipäätään pidän kovasti liivien tuomasta lisäilmeestä poikien ja miesten juhlapukeutumisessa.

Meiltä löytyy ennestään veljien vanhoina hieman yllä olevan kuvan kaltaiset Benettonin valkoiset kauluspaidat. Meidän paidoissa on kauluksessa napit, jotka auttavat rusetti tai solmiota pysymään paremmin paikoillaan. Käytämme juhlissa sekä kesällä että talvella pitkähihaisia kauluspaitoja.

Beiget rusetit löysin Lindexin valikoimista. Materiaali ja värisävy ovat hyvin lähellä samaa kuin H&M:n puvuissa. Rusettien materiaaleiksi ilmoitetaan 50% puuvilla ja 50% polyesteriä. Kuminauhan väri olisi mustan sijaan saanut olla valkoinen. Tumma väri saattaa helposti kuultaa valkoisen kauluspaidan kauluksen läpi.

En löytänyt kuvaa meidän pikkupoikien Kavatin juhlakengistä, mutta ne ovat näiden kenkien tavoin mustat.

Poikien pukujen beige väri on tummempi kuin oman mekkoni luonnonvalkoinen/kerma pohjaväri. Se ei kuitenkaan haittaa, koska kyseessä on sama luonnonvärinen värimaailma. 

Miehen ja keskimmäisen pojan juhlavaatteet kertovat samaa kieltä eli sitä, ettei koko perheen vaatteiden tarvitse olla täysin samanlaiset tai samanväriset. Tärkeää on kuitenkin niiden yhteensopivuus tyyliltään ja värimaailmaltaan. Nähtäväksi jää, saanko tänne kesän aikana kuvia koko perheestä yhdessä. Silloin selviää myös nuo kaksi puuttuvaa juhlavaatekertaa.

Tässä on vielä rinnakkain äidin ja poikien tulevan kesän juhlavaatteet. Meillä on tänä kesänä useammat ylioppilasjuhlat sekä yhdet rippijuhlat. Juhlavaatteille tulee siis käyttöä.

Joko teillä on tulevan kevään ja kesän juhlavaatteet selvillä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *