Äidin juhlavaatteet kesän 2023 juhliin

Lupasin tehdä postauksen meidän tämän kevään ja kesän juhlavaatteista. En vielä varsinaisesti suunnitellut juhlavaatteiden etsimistä, kunnes näin kuvan eräästä Prepairin mekosta. Sen nähdessäni tiesin heti, mitkä vaatteet haluan pojille. Oikeastaan niitä olen suunnitellut juhlavaatteiksi jo useamman vuoden ajan, mutta aina kun olen ollut aikeissa ne tilata, ovat koot olleet loppu. Itse asiassa olin jo ennen mekkolöytöänikin käynyt tilaamassa saatavuusilmoituksen, sillä tarvitsemamme koot ovat koko ajan olleet loppu. Ilmoitusta en koskaan saanut, vaikka onnekseni juuri oikeat koot avautuivat ainakin hetkeksi myyntiin.

Ehkä itsekin yllätyin, että tämä Prepairin Carrie dress kolahti minuun. Olen kyllä jo vuosien ajan etsinyt itselleni pikkukukallista juhlamekkoa siinä vielä onnistumatta, joten ehkä tämä mekko vastasi hieman siihen toiveeseen. Siihen nähden, että olen yleensä pelkistetyn ystävä, tämä mekko saattaa olla jopa liikaa. Toisaalta vaalea pohja tasaa mielestäni hyvin kukkaniityn tunnelmaa. Samalla kukat ja perhoset ovat kuitenkin melko hillityissä väreissä, joskaan nekään sävyt eivät ehkä ole täysin minua. Näiden kaikkien jossien ja muttien jälkeen hämmästelen yhä itsekin, mikä tässä mekossa oikein viehätti.

Tilasin mekkoni täältä. Liike oli minulle ennestään tuntematon, mutta kaikki tilaukseen liittyvä sujui hyvin ja toimitus oli nopea. Tätä tanskalaismerkin mekkoa oli myynnissä muutamassa muussakin suomalaisessa verkkokaupassa. Mekon sanottiin olevan normaalia suurempaa mitoitusta ja ennakkoon nähtävät mitatkin sen kertoivat. Niinpä uskalsin tilata poikkeuksellisesti S-koon M-koon asemasta ja se osoittautui oikeaksi valinnaksi. Mekkojen koon osalta rinnanympärysmitta ratkaisee useimmiten kokovalintani. Tämä mekko oli hyvin väljä, joten S-koko riitti.

Mekko on oikeastaan paitamekko, jossa on kullanväriset napit ylhäältä alas. Ne eivät kuitenkaan erotu kovin hyvin, joten paitamekkovaikutelmaa ei sen perinteisessä mielessä juurikaan synny. Kauniisti laskeutuvalla ja kevyellä materiaalilla (polyesteri) on myös vaikutusta asiaan. Mekon pohjaväri on luonnonvalkoinen, ehkäpä voisi sanoa kerma, kuten pian selviää. Mekon yläosassa on laskokset ja pääntie on pyöreä. Mekossa on huomaamattomat sivutaskut. (Ihanaa: paikka nenäliinalle!)

Valitettavasti en ole vielä kuvannut mekkoa ylläni, joten saat tyytyä näihin verkkokauppojen valmiskuviin.

Ostin viime kesän alesta Michael Korsilta tämän kuvassa näkyvän tikatun pienen kermanvärisen (cream) laukun. Vaikka en voinut nähdä etukäteen laukkua yhdessä mekon kanssa, arvelin värien sopivan yhteen. Päävärin lisäksi laukun kultaiset yksityiskohdat yhdistyisivät myös mekon pieniin kultaisiin yksityiskohtiin eli nappeihin.

Vaikein valinta koski näitä Bukelan Gina slingbackeja. Olin katsellut näitä “salaa” jo aikaisemmin ja kenkäfriikkeys oli nostanut päätään. Hylkäsin ne kuitenkin hinnan vuoksi. Kukkaniittymekon nähdessäni tiesin kuitenkin välittömästi, mitkä kengät siihen sopisivat. Muutaman päivän “taistelin” itseni kanssa, voinko ostaa noin kalliita kenkiä. Lopulta päädyin tilaamaan ne täältä. Ja onneksi tilasin silloin, koska pian sen jälkeen kokoni (39) myytiin loppuun. 

Avokkaat ovat kiiltonahkaa ja niiden etuosassa on kullanvärinen solki. Itse pidän erityisesti kenkien leveästä, neliömäisestä kärkiosasta, joka jättää hyvin tilaa varpaille. Korko on niin ikään leveä ja “vahva”, korkeudeltaan kuusi senttimetriä. Eräs pojistani kommentoi kenkiäni vanhanaikaisen näköisiksi ja sitä ne todellakin ovat ja juuri siksi mielestäni kauniit. Jos avasit tuon Bukelan kenkälinkin huomasit, että samaa Gina-slingbackia on saatavilla useassa eri värissä. Vaaleansininen juhlakenkä, vaikkapa jossain toisessa mallissa, olisi kyllä unelmani. Ehkä vielä joskus!

Minun oli aluksi (ja yhä) vaikea perustella itselleni kalliiden juhlakenkien ostamista. Jokapäiväisiin arkikenkiin satsaaminen on ehdottomasti helpompaa. Perustelut tarvitsivat joka tapauksessa tuekseen sen, että kengät sopivat yhteen useamman eri asukokonaisuuden kanssa. Jo se, että niiden pariksi löytyy laukku, tekee kenkien käytön heti moninkertaiseksi. Yhdessä ne nimittäin sopivat moneenkin asuun. Eikä kukaan kiellä niiden käyttöä arkisempienkin asukokonaisuuksien kanssa. Se olisikin muutenkin mielenkiintoinen postausaihe joskus.

Pohtiessani kenkien sopivuutta muihin jo olemassa oleviin asuihin, muistin tämän yllä olevassa kuvassa näkyvän Gauharin Taft dressin värissä ivory. Ostin sen nimittäin joulun jälkeisistä alennusmyynneistä, mutta en ole vielä käyttänyt sitä.

Jännitin kenkien saapuessa paitsi valitsemani koon sopivuutta niin myös niiden väriä suhteessa mekon ja laukun pohjaväriin. Koko 39 oli minulle sopiva (jalkani on kokoa 39,5, joten toisinaan koko 39 on sopiva, toisinaan taas pitää valita kooksi 40) ja pohjavärikin täsmäsi. Näin ollen mekkoa ja asusteita yhdistää yhteinen pohjaväri (kerma) sekä kultaiset yksityiskohdat. Laukku ja mekko lähes yksivärisinä  tasoittavat mekon “kirjavuutta”. Kevään ylioppilasjuhliin puettu lyra-rintakoru sopii niin ikään kultaisten yksityiskohtien joukkoon.

Tiesitkö muuten, että Bukelan ovat perustaneet vuonna 2014 äiti ja poika? Sinänsä hauska yksityiskohta ajatellen vaikkapa tätä postausta, jossa yhdistyvät äidin ja poikien juhlavaatteet. Toki muutenkin näin poikien äitinä reagoin asiaan.

Päädyin tällä kertaa tekemään erilliset postaukset äidin ja poikien juhlavaatteista, koska postaukseni venyvät aina pitkiksi. Seuraavaksi siis vuorossa poikien juhlavaatteet, joista jo tämän postauksen alussa mainitsin.

Postauksen kaikki kuvat ovat valmistajien ja/tai jälleenmyyjien sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *