Vappumekko 2023

Ehdittiin kuin ehdittiinkin vielä vappupäivän iltapäivänä käydä pienellä vappuajelulla, ostamassa torilta toisiinsa “jäätyneitä” metrilakuja ja nappaamassa perinteiset vappumekkokuvat.

Enpä kyllä ollut mitenkään etukäteen tätä(kään) vappumekkokuvausta suunnitellut, mutta koska vappuaattona tuli mekolle käyttöä, hoksasin samalla, että tämähän onkin sitten samalla mun tämänvuotinen vappumekko. 😉

Kyseessä on viime kesän alennusmyynnistä ostamani Nanson pitkä puuvillakankainen tummansininen pelkistetty ja hieman puhvihihainen mekko. Mekossa on sivutaskut ja kanttinen pääntie. Hihojen suissa on kuminauhat ja hihat ovat hieman vajaamittaiset. Pääntien alapuolella on runsaasti rypytystä, minkä johdosta mekko on hyvin tilava. Minulla on mekosta koko 38, mutta uskoisin myös koon 36 riittäneen.

Miinusta antaisin rypistymisestä. Näissä kuvissa mekko oli silitetty juuri ennen lähtöä ja pelkkä autossa istuminen sai melkoiset rypistymiset aikaan. Toisaalta rypyt tuovat mekkoon rentoutta ja tekevät siitä loistavan arkimekon juhlakäytön rinnalla tai jälkeen. Sivutaskut ovat parhautta etenkin arkimekkoa ajatellen.

Rypytys jatkuu myös takaosassa rintakehän yläosassa. Pääntie suljetaan nyörillä.

Asusteiksi valitsin helminauhan ja helmikorvakorut sekä Balmuirin nuden Edith-crossbodyn ja Gaborin korkkarit.

Vappuaattona kävimme ihanilla 50-vuotissyntymäpäivillä. Vappumekko pääsi silloin ensimmäistä kertaa ylleni. Keväästä huolimatta sää oli edelleen melko kalsea, joten trenssin sijaan valitsin suosista talvisen villakangastakin mekon kaveriksi.

Hiukseni ovat talven aikana päässeet kasvamaan aivan liian pitkiksi. Suunnitelmissani onkin jo jonkun aikaa ollut leikata niitä hieman reilummin, mutta en vain ole saanut aikaiseksi varata aikaa kampaajalle. Huikeaa, että on jo toukokuu! Kesä on jo ihan oven takana. Tuskin maltan odottaa. Ihanaa toukokuuta sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *