Punaiset villapaidat

Jääkarhupojan lempiväri on punainen ja hän onkin jo useampaan otteeseen ehtinyt toivoa minua tekemään hänelle punaisen villapaidan.

Löysin viime keväänä Novita-lehdestä (2/2022) tämän Eevertti-neuleen, johon jääkarhupoika sai valita mieleisensä värit. Langaksi valitsin Dropsin Cotton Merinon, joka on puoliksi merinovillaa ja puoliksi puuvillaa. Puuvilla tuo lankaan sellaisen kevyemmän, ohuemman ja kesäisemmän vaikutuksen, mutta merinovilla tekee siitä pelkkää puuvillaa joustavamman neuloa ja jotenkin sitoo työn paremmin yhteen. Aiemmin kun neuloin pelkästä puuvillalangasta, levahtivat kaikki työni kummallisen muotoiseksi. Siksipä useimmiten käytän puuvillalankaa vain virkkaamiseen. Siinä se toimii tosi hyvin.

Jos katsot tarkkaan mallia, huomaat, että jätin pääntien lisävärin kokonaan pois ja korvasin sen helmaosan punaisella. Tämä kaarrokeneule neulottiin ylhäältä alaspäin suljettuna neuleena. Hihat neulottiin lopuksi suoraan kiinni vartalo-osasta aiemmin sivuun jätetyille silmukoille.

Siinä missä suurin osa tekemistäni kaarrokeneuleista on tehty idettisiksi etu- ja takakappaleen osalta, on tässä Eevertti-neuleessa neulottu takakappaleeseen korotus lyhennetyin kerroksin eli se on hieman etukappaletta korkeampi eikä paitaa voi pukea ylle kummin päin vaan.

Neuloin tätä samaa ohjetta mukaellen kesällä kuopukselle purjeveneneuleen, jonka olen blogissa jo aiemmin esitellyt. Suunnittelin siihen purjevenekuvion kaarrokeneulekuvion kohdalle. Tämä jääkarhupojan neule valmistui kuitenkin jo ennen kuopuksen purjeveneneuletta. Ei vain ole tullut sitä tänne blogiin aiemmin kuvattua.

Loppuvuodesta 2022 jääkarhupoika esitti toiveen, että neuloisin hänelle kokopunaisen villapaidan. Tammikuussa tuolle tilaukselle oli vihdoinkin aikaa. Päädyin tekemään neuleen Dropsin Merino Extra Fine -langasta Strömsö-villapaidan XS-koon ohjeella ilman kaarrokeosan kuvioväriä. Kuvista näet, miten tuo Extra Fine -langan punaisen sävy on hieman syvemmän punainen verrattuna Cotton Merino -lankaan. Hyvä punainen joka tapauksessa. Kuvissa punaisen sävy on yleensä kirkkaampi kuin luonnossa.

Poika toivoi paidasta paitsi yksiväristä, niin myös sellaista joka ei kutittaisi eli että alle riittäisi vain lyhythihainen aluspaita. Tämä Dropsin Merino Extra Fine on juuri sellainen lanka eli se ei todellakaan kutita, vaikka onkin täyttä merinovillaa. Olen neulonut siitä aiemmin muun muuassa Strömsö-mekkonilasten Strömsö-villapaidan ja Strömsö-villapaidan ystävälleni.

Kuten näet, niin XS-koon hihoissa on hieman ylimääräistä pituutta reilu 150 senttiselle lapselle. Se on kuitenkin seuraava saatavilla oleva koko suurimman lastenkoon (8Y) jälkeen. Tuon suurimman lastenkoon tein kuopukselle hänen ollessa seitsemänvuotias. Se on hänelle sopiva vielä kahdeksanvuotiaanakin, mutta ei hän voisi sen jälkeen siirtyä suoraan tähän XS-kokoon, jossa on reiluutta vielä 11-vuotiaalle isoveljellekin. Ratkaisisinkin asian niin, että jättäisin sekä helman että hihojen pituudesta muutaman sentin pois.

Enpä olisi ikinä osannut arvata, miten suosittu tästä villapaidasta tulee. Poika pitäisi sitä yllään joka päivä. Joudun joka viikko sanomaan, että nyt et kyllä voi laittaa tuota päälle, koska sulla oli se jo kolme päivää. Arvatkaa mitä sitten tapahtuu? Hän käy vaihtamassa ylleen Eevertti-neuleen! Tiedoksi vain opettajille, että kyllä meiltä löytyy muitakin paitoja. 😀

Nyt kun poika näkin minun neulovan itselleni raitaneuletta, hän esitti toiveen, että voisin seuraavaksi neuloa myös hänelle ja veljilleen raitaneuleet kunkin toivomissa väreissä. Niinpä menin eilen lankakauppaan ja ostin jokaiselle pikkupojalle samasta erästä raitaneuleille luonnonvalkoisen pohjavärin valmiiksi. He saavat sitten itse valita raitalangan värin. Arvaattekohan minkä jääkarhupoika on jo valinnut?! 😉

Ps. Minulla on alusta asti ollut haaveena tehdä Strömsö-villapaita nimenomaan punaisella pohjavärillä ja valkoisin kuvioin, mutta vielä en ole päässyt sellaista kenellekään toteuttamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *