Harmaita Strömsö-villapaitoja

Neuloin nämä harmaat Strömsö-villapaidat joululahjoiksi veljelleni ja hänen vaimolleen sekä vanhemmilleni.

 Koska päätin pitää lahjat yllätyksenä, en voinut kysyä väritoiveita. Tiesin naisväen pitävän harmaasta, joten siltä pohjalta valitsin naisten paitoihin väriksi Dropsin Karisma-merinovillalangan numero 44 (vaaleanharmaa) ja miehille muutaman sävyn tummemman harmaan numero 16 (tummanharmaa). Karisman värivalikoimista löytyy vielä kolme muutakin harmaan sävyä eli valitsemaani vaaleanharmaata vaaleampi helmenharmaa, näiden kahden harmaan välissä oleva keskiharmaa ja vielä tummanharmaatakin tummempi koksinharmaa. Kuviovärinä käytin puhdasta valkoista (väri 19).

Karsimasta neuloessani minulle sopiva puikkokoko Strömsö-villapaitoihin on numero 4,5 ja resoreihin 4. Dropsin Karisman Extra Finesta neuloessani käytän toisinaan kokoja 5 ja 4,5.

Fiskarsin oranssi lumilapion pää sieltä iloisesti taustalta kurkkii Merimajan terassilta. En harrasta fotoshoppausta, joten annetaan sen siis vain kurkkia, vaikka ainakin mun silmää häiritseekin kovasti. Näin sen kyllä jo kuvaushetkellä, mutta en pystynyt sitä silloin siirtämään, joten näillä realistisilla kuvilla mennään.

Laskin juuri, että olen nyt tehnyt yhteensä 17 Strömsö-neuletta, joista yksi on ollut mekko, yksi villatakki ja yksin lasten villapaita. Kaikki muut ovat olleet näitä aikuisten koon villapaitoja. Tällä hetkellä minulla on jälleen yksi Strömsö-villapaita puikoilla, mutta haaveilen laittavani sen hetkeksi sivuun ja neulovani välillä erään aivan erilaisen villapaidan. Ohjeen löytämisessä vain on ollut hieman haasteita, mutta ei auta kuin lähteä kokeilemaan. Pitkästä aikaa olen miettinyt myös villapeittojen neulomista, yksi sellainen on jo jonkin aikaa odottanut keskeneräisenä. Yksi pelkistetyn kaunis villatakki itselleni on myös mielessä, joten valinnanvaraa riittää.

Eilen viimeistelin tämän vuoden ensimmäisen villapaidan, jonka tein jääkarhupojan toiveesta hänelle yksivärisenä. Sen myötä kuopuskin pohti, millaisen paidan hän haluaisi seuraavaksi. Näin talvipakkasilla villapaidoille onkin ollut paljon käyttöä. Tilasin muutaman uuden villapaitaohjekirjankin, joten niistäkin saattaisi löytyä sopivia uusia malleja. Muutama viime vuoden puolella valmistunut neule olisi kiva saada tänne blogiinkin vielä kuvattua.

Villisten neulominen on mukava harrastus, mutta tällä tahdilla siihen saa uppoamaan aika paljon rahaa. Langat maksavat, samoin tarvikkeet. Juuri viikonloppuna tilasin lisää vaihtopäitä pyöröpuikkoihin, koska suunnitelmissani olevaan villapaitaan tarvitaan isompia puikkokokoja, joita minulla ei vielä ollut. Muudin puikkokoteloni on täyttynyt noista pienemmistä koista, joten toinen kotelokin olisi tarpeen. Täytynee lisätä se “toivelistalle”. Joulun alla tilasin myös uusia silmukkamerkkejä ja muutaman muun tarvikkeen. Kun inspiraatio iskee, voisin kuvailla niitäkin tänne blogiin.

Laittamalla blogiini hakusanaksi “Strömsö”, löydät aiemmat postaukseni Strömsö-neuleistani. Valitsemalla avainsanoista “käsityöt” löydät kaikki blogini käsityöaiheet.

Mitä sinun puikoiltasi löytyy tai mitä on suunnitelmissasi neuloa seuraavaksi?

2 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *