Nallekarhun nimipäiväyllätys

Nallekarhupoika viettää nimipäiväänsä joulukuussa ja sain jo varhain syksyllä ajatuksen yllättää hänet uusilla sisustusjutuilla huoneessaan. Aluksi tilasin vain Zicoksesta Fondaco Ted
-“lammasturkkityynynpäällisen” vihreänä ja Riike Designin paperitähden oliivinvihreänä. Mitä lähemmäksi joulunaika tuli, sitä enemmän suunnitelmani alkoi elää. (Nallekarhun lempiväri on vihreä.)

En kuitenkaan halunnut, että huoneesta tulisi pelkästään jouluinen, vaan ajattelin ehkä enemmän pysyvämmin sellaista isomman pojan (teinin) huoneen ajatonta syksy/talvi-ilmettä. 

Olen jotenkin vuosien saatossa unohtanut kokonaan Hemtexin valikoiman ja sainkin yllättyä miten paljon kivoja juttuja sieltä löytyy. Vihreät pehmeät ruutulakanat olivat yksi hyvä esimerkki löydöistäni. Kuten monella muullakin merkillä, on Hemtexilläkin ollut jatkuvasti alennuskampanjoita ja nämäkin tuotteet ostin muistaakseni -40 prosentin alennuksella. Beigepohjainen talotyyny, joka ostamistani tuotteista on ehkä eniten jouluinen, on myös Hemtexin. Ihastuin kovasti tähän talokuosiin. Sen värimaailma sopi mielestäni hyvin Nallekarhun huoneeseen. Vaikka talotyynyssä onkin vain vähän vihreää, se nappautuu tehostevärinä mukaan hyvin muiden vihreiden tekstiilien toimesta. Samalla vihreä ei lyö läpi pelkkänä vihreänä eikä ainakaan synkkänä sellaisena, vaikka kyseessä onkin tummemman sävyinen vihreä.

Kuusiteemaa korostamaan löysin Zicoksen joulualesta vielä Fine Little Dayn Gran-tyynynpäällisen. Halusin sen nimenomaan tällä värityksellä eli pellavanvärisellä pohjalla ja vihreillä kuusilla. Vaihtoehtona olisi ollut valkoiset kuuset vihreällä pohjalla, mutta vihreät kuuset sopivat mielestäni paremmin useampaan eri vuodenaikaan. Lisäksi ne korostavat vihreyttä ja yhdistävät kuuset talotyynyn kuusiin. Myös pohjavärit ovat näissä kahdessa tyynyssä samaa värimaailmaa. Tyynyjen välissä oleva ruututyyny puolestaan tuo nämä kaksi vaaleapohjaista tyynyä paremmin esiin erillisinä tyynyinä.

Muutaman teinin kokemuksella tiedän, että omasta huoneesta tulee entistä merkityksellisempi paikka tuossa iässä. Olisi mukava, että huone olisi viihtyisä ja omistajansa näköinen. Mitä vanhemmiksi lapset ovat tulleet, sitä paremmin he ovat osanneet kertoa omat mieltymyksensä ja toiveensa. Esimerkiksi esikoinen piti aluksi paljon vihreästä, mutta tykästyi sittemmin mustavalkoiseen värimaailmaan ja tyyliin. Vaikken itse siitä niin kovin pidäkään, on mielestäni ollut tosi mukava olla toteuttamassa toisen toiveita. Samalla on myös tosi kivaa vaihtelua miettiä sisustusjuttuja aivan toisenlaisesta värimaailmasta käsin. Sama koskee myös pukeutumistamme ja siinä käyttämäämme väri- ja tyylimaailmaa. Ihanaa, jos jokainen voi löytää juuri itselleen mieleisen ja sopivan. Kuulustellessani tässä ennen joulua terveystiedon kokeeseen, kävimme keskustelua juurikin siitä, miten esimerkiksi pukeutumisella voi ilmaista persoonaansa. Monesti toki etenkin teinikulttuurille on tyypillistä pukeutua samaan tyylin mukaan ja kuulua “jengiin”, mutta sitä kautta kukin lopulta löytää ne omat mieltymyksensä.

Koulupäivän jälkeen nimipäiväsankaria odotti huoneessaan yllätys eli uudet tekstiilit ja pieni herkkutarjotin. Liinavaatteiden kangaspussukassa odotti vielä pikkuinen lisäyllätys. Tätäkin pussukkaa voinee myös jatkossa käyttää lahjojen “käärimiseen”.

Aiempi postaus nallekarhun huoneesta parin vuoden takaa löytyy täältä. Siinä välissä hän on ehtinyt vaihtaa huonetta pariin kertaan. Millaisia huoneita teidän teineiltä löytyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *