Tähtipoikien talossa tänään neljä vuotta

Joulukuun ensimmäinen päivä, jolloin neljä vuotta sitten julkaisin Tähtipoikien talossa -blogini ensimmäisen postauksen ja aloitin ensimmäisen blogiadventtikalenterin. Tänään on siis juhlapäivä, joskaan olo ei valitettavasti ole kovin juhlallinen.

Ehkä jo päättelitkin, että tähän vuoteen katkesi blogin adventtikalenteriperinteeni. Vielä jokin aika sitten pohdin, josko voisin jokaisen kalenteriluukun sijaan saada blogiin edes neljä varmaa varsinaista adventtiluukkua, mutta viime viikkojen tapahtumat ovat varmistaneet, etten voi nyt siihenkään sitoutua. 

Vaikka olenkin tänne vuosien saatossa kaiken arkisen lisäksi kirjoittanut muutamia hieman syvällisempiäkin postauksia, en koe tällä hetkellä kykeneväni siihenkään eli avaamaan tilannettani tarkemmin. Ehkäpä sekin päivä vielä joskus koittaa, sillä ainakin tällainen arvoituksellinen ja vihjaileva teksti on tosi ärsyttävää.

Kuten olen kertonut, olin ennen todellinen jouluihminen. Sitten tuo jouluolo vain katosi. Tänä vuonna olen kuitenkin iloinnut muiden ihmisten jouluisista kuvista ja päivityksistä. Miten ihana tunnelma niissä vallitseekaan!

Yhtä asiaa olen kuitenkin ilolla hoitanut, nimittäin joululahjojen pohtimista ja hankintaa. Olen kertonut, että omille lapsillemme olemme yleensä antaneet 4 – 5 lahjaa. Tänä vuonna lahjamäärä kutistuu kolmeen. Toki yksi lahja on aina ollut kirjakassi eli tuohon kassiin mahtuu useampi kirja, joten sillä perusteella lahjoja voisi laskea olevan enemmän kuin kolme. Monesti saatan muutenkin yhdistellä lahjoja eli jos ostan vaatteen, voi samassa paketissa olla vaikkapa kaksi tai kolme vaatetta. Kolmen aattoiltana kuusen alle laitettavan lahjan lisäksi aattoaamuna on löytynyt jotakin joulusukasta, kuusen alta ja saunasta. Olen saanut toivepostauspyynnön meidän jouluperinteistä. Se olisi kiva toteuttaa. Tässä kuitenkin ainakin lahjojen osalta ripaus siitä.

Koska aloitin jo varhain lahjojen miettimisen ja etsimisen, löysin myös tämän postauksen kuvissa näkyvän uuden Lexingtonin joulukirjan. Päädyin tilaamaan sen itselleni sekä ystävälleni syntymäpäivälahjaksi.

Jos pidät Lexington-tyylistä ja joulutunnelmasta, niin tämä kirja on myös sinulle. Kirja on suurikokoinen (noin A4) ja siinä on lähes 200 sivua. Sisällöltään kirja koostuu pääasiassa kuvista. Lisänä on muutama resepti ja kuhunkin teema-alueeseen kuuluvan noin sivun mittainen alustusteksti englanniksi.

Isoimmat teema-alueet ovat “A winter wonderland” ja “From Thanksgiving to New Year’s Eve”. Hieman pienempiin otsikoihin pilkottuna kirjasta löytyy mm. “Holiday Beginnings Thanksgiving, Sharing is caring, It’s beginning to look a lot like Christmas, Holiday Preparations: The Kitchen, Holiday Gatherings: Setting The Table, Holiday Decorations: The Living Room, Holiday Dreams: The Bedroom ja Holiday Relaxation: Pajama Season.”

En tiedä, johtuuko tästä kirjasta vai jostakin muusta, mutta loppusyksystä minua alkoi valtavasti kiehtoa kietoutuminen lämpimiin ruutulakanoihin. Olen toki aina pitänyt paljon ruuduista ja raidoista, mutta jossakin vaiheessa halusin kaikkien lakanoiden olevan vain valkoisia (lapsilla toki on muitakin). Ruuturakkauden paluu saattoi toki johtua myös alkusyksyn kävelylenkeistäni, jotka suuntautuivat hieman uusiin maisemiin ja jolloin näin eräässä talossa ruudullisia verhoja. Niiden kautta välittyi tuo ruutuajan tunnelma myös omassa kodissani. Siitä ajasta ovat jäljellä enää yläkerran aulan verhot, jotka ovat alkuperäiset eli syksyltä 2004. Poikien huoneissa ja kodinhoitohuoneessa on vielä alkuperäistä ruutua tai raitaa Linumilta, mutta muualla talossa ainoastaan valkoista ja beigeä.

Vaikka mieleni tekikin beigeruskeavalkosävyisiä ruutulakanoita, ei budgettini ollut samaa mieltä eli se ei taipunut Lexingtonin hintoihin. Hieman katselin edullisempia vaihtoehtoja, kuten Hemtexiä, mutta toistaiseksi mennään vielä vanhoilla.

Koska meidän talossa joulu ei näy vielä mitenkään (johtuen siitä, että vintin sisältö on yhä levällään asuintiloissa), olisin iloinen kuullessani sinun kotisi joulusta ja tämän hetken valmisteluista. Blogini syntymäpäivälahjaksi toivoisin myös ajatuksia sisällöstä: Mistä olet pitänyt? Mitä toivoisit lisää?

Ihanaa adventin aikaa sinulle ja perheellesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *