Istuintyyny

Mennyt viikko oli erityisen rankka ja toivonkin kovasti tästä viikosta parempaa. Toivottavasti sinä ja perheesi voitte hyvin!

Jouluoloni pysyttelee poissa, mutta ohuen lumikerroksen myötä ajattelin, että voisi olla paikallaan aloittaa valmistautuminen vaihtamalla tyynynpäällisiä syksyisistä talvisiksi. Kuvassa näkyviä Fondaco Ted lammasturkismaisia tyynynpäällisiä tilasin ja otin käyttöön jo syksyllä. Meillä on niitä nyt neljä luonnonvalkoista ja kolme ruskeaa. Lisäksi yksi vihreä odottelee jemmassa nallekarhun nimipäivää. Tyynynpäälliset ovat tosi pehmeät. Siitä syystä olenkin tilannut niitä vähitellen lisää. 

Pikkukukalliset ruskeasävyiset sohvatyynynpäälliset saavat nyt väistyä ja niiden tilalle ajattelin laittaa ehkäpä kymmenisen vuotta sitten H&M Homesta ostetut peuratyynynpäälliset. Niissä on “lammasturkistyynynpäällisten” tavoin luonnonvalkoinen pohjaväri. Peurat ovat ruskeat. Ajattelin, että ne sopisivat sohvalle lomittain ruskeiden “turkistyynyjen” kanssa. Minun silmissäni ehkä hieman riitelee valkoisen sohvan ja luonnonvalkoisen tyynynpäällisen yhdistelmä, mutta tällaisena pimeänä vuodenaikana värit tuntuvat kuitenkin sulautuvan hyvin yhteen.

Yllä oleva kuva ei liity mitenkään otsikkoon, mutta ajattelin sen kuitenkin laittaa tähän samaan yhteyteen. Löysin Zicoksesta suloisia pieniä Henna Adelen pupuvihkoja ja ajattelin niiden sopivan hyvin adventtiyllätyksiksi pikkupojille. Saatavilla oli samaa vihkoa myös orava- ja siilikuvalla. Ib Laursenin paperisia ballerinakoristeita ostin lähinnä ilahduttamaan itseäni. Vuosi sitten ostin Mr Plantin tekohavuköynnöksen ja nyt tilasin toisen samanlaisen. Mielestäni se on hyvin aidon oloinen eikä haise voimakkaasti muoville, kuten monet tekokoristeet saattavat tehdä. Materiaaliltaan se on taipuisa ja “pehmeä”.

Sitten varsinaiseen asiaan. Sain ystävältäni syntymäpäivälahjaksi kassillisen ihanuuksia. Olin juuri sanonut miehelleni, että täksi vuodeksi haluan vihdoinkin ruokapöydän tuoleille pehmeät karvat istuinalustoiksi. Miten hämmästynyt olinkaan, kun lahjakassista paljastui juuri toiveideni mukainen tuolityyny. Siinä missä postauksen alun lammasturkistyynynpäälliset ovat tekoturkista, on tämä Bella-tuolityyny aitoa lampaannahkaa.

Tätä istuintyynyä myydään Rustassa valkoisena, harmaana, ruskeana ja beigenä. Olen seurannut Rustan verkkosivuilla istuintyynyn määriä aikeissani mennä ostamaan niitä vielä lisää ennen joulua. Äitinikin ihastui näihin istuinalustoihin ja meni käymään liikkeessä. Pettymys olikin suuri, sillä liikeessä ei ollut ainuttakaan valkoista eikä ruskeaa tuolityynyä, vaikka netin mukaan niitä oli yhteensä yli 30. Selvisikin, että näitä tuolityynyjä tulee liikkeeseen aina tietty erä, joka sisältää kaikkia värejä. Äidilleni löytyi onneksi toivomiaan harmaita tyynyjä, mutta minä jäin toistaiseksi ilman.

Tutkiessani asiaa vielä tarkemmin, huomasin, ettei näitä istuintyynyjä voi lainkaan tilata Rustan verkkokaupasta. Jotenkin olin ajatellut laskea sieltä tilaamisen varaan. Haluaisin vielä viisi valkoista tuolityynyä tai vaihtoehtoisesti kaksi valkoista ja kolme ruskeaa. Beigestäkin pidän, mutta meidän puunvärisillä ruokapöydän tuoleilla ne eivät oikein pääse oikeuksiinsa. Itse en ole vielä kovin usein tottunut asioimaan Rustassa. Osaisitko sinä kertoa, miten sinne tapaa tulla lisää tuotteita? Onko näitä tuolityynyjä ollut esimerkiksi jo viime vuonna? Myyjä ei ainakaan ollut kertonut, että lisää tyynyjä olisi tulossa tai että hän voisi laittaa sivuun tietyt tyynyt, jos niitä vielä tulee.

Lahjakassistani löytyi myös kaunis puuvillanoksa, joululehti, paketillinen kruunukynttilöitä ja rasiallinen La Pralinen suklaatryffeleitä.

Mikäs sen parempi syy iltapäiväkahviin kuin uusi lehti ja rasiallinen herkkuja!

PS. Ollessani hieman huolissani puuttuvasta jouluolostani, kysyin jouluvalmisteluiden tilasta myös Instagram-seuraajiltani. Osa kertoi aloittavansa valmistelut vasta adventista tai marraskuun vaihtuessa joulukuuhun. Eräs kertoi yhden ison tähden koristavan ikkunaa. Yksi kertoi, että heille riittää perusviikkosiivous, perheen yhdessäolo, lepo ja herkut eli tärkeää oli sukeltaa jouluun ilman ylimääräistä stressiä. Suurin osa oli aloittanut joululahjojen ostamisen ja moni oli niiden suhteen jo lähes valmis. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *