Lahja miehelle

Mieheni täytti viime keväänä 50 vuotta, mutta postaus jäi silloin tekemättä. Nyt kun isänpäivä ja heti sen perään joulu ovat lähestymässä, ajattelin vinkata teille yhdestä erityisestä miehille suunnatusta erikoisliikkesta, johon turvauduin mieheni 50-vuotislahjan osalta. Valitettavasti tämä postaus tulee kyllä liian myöhään ajatellen tämän vuoden isänpäivää, mutta ehkäpä tästä on iloa myöhempiä miesten lahjaostoksia ja -ideoita varten.

Syntymäpäivän aamuna katoimme miehelleni (ja pojat isälleen) lautasellisen puuroa kera karpalosydämen, kananmunan, lasin tuoremehua, ison mukillisen mustaa kahvia sekä pienen täytekakun. Tilasin kukkakaupasta kimpun kahvipöytään ja samalla toivoin yhtä jaloleinikkiä kera eukalyptuksen aamupalatarjottimelle pieneen maljakkoon laitettavaksi. Kultaiset numerot 5 ja 0 saivat lisäämään tähän aamupalakattaukseen ripauksen kultaa lusikan, kakunkoristeiden ja lahjanauhan muodossa. Olin ostanut myös servettejä kultaisin sydämin, mutta ne unohtuivat harmikseni aamupalalta.

Olen joutunut viime vuosina monella elämäni osa-alueella opettelemaan pois vanhoista toimintatavoistani. Yksi niistä on ylisuorittaminen ja täydellisyyteen pyrkiminen, johon sisältyy vahvasti kaiken ennakoiminen ja etuajassa valmistaminen. Tämä kakku olkoon itselleni muistutuksena siitä, että olen onnistunut noita vanhoja toimintamallejani katkomaan. Vasta syntymäpäivän aamuna sain ajatuksen, että voisin ehkäpä sittenkin tehdä kahvipöytään täytekakun. Olin nimittäin tilannut sellaisen, mutta tilaus peruuntui kakuntekijän sairastuttua koronaan. Samalla vaivalla tekisin myös pienen täytekakun aamupalalle. Kakun tekeminen oli niin alkutekijöissään eli täysin ennakoimatonta, että jouduin aloittamaan sen leipomisen menemällä ensin kauppaan hakemaan leipomistarvikkeita. Onneksi olen aamuihminen ja silloin parhaiten voimissani. Illalla sama ajatus ei olisi edennyt kakuntekoon asti.

Harmikseni nämä hämärässä valossa otetut kuvat ovat tosi huonoja, mutta yritänpä tässä samalla pyristellä eroon myös siltä osin täydellisyyteen pyrkimisestäni.

Annoin miehelleni yhden henkilökohtaisen lahjan, jonka lisäksi annettiin yhdessä poikien kanssa hänelle mustekynä. Sain ajatuksen kynästä jo kauan ennen juhlapäivää ja ehdin tehdä selvitystyötä sen hankinnan suhteen. Lähetin sähköpostia muutamalle myyjälle ja täytyy sanoa, että ostamiseen vaikuttaa kyllä myös asiakaspalvelu, vaikka se olisikin vain sähköpostin välityksellä tapahtuvaa. Jos esimerkiksi saat suomalaiselta firmalta suomeksi kirjoittamaasi viestiin englanninkielisen vastauksen, jää ainakin itselläni kaupat tekemättä. 

Onneksi löysin Gentlemen’s Boutique Saarnin! Sieltä jaksettiin vastata useampaan kysymykseeni ja kysymysteni jatkokysymyksiin. Valitettavasti valitsemani kynä oli kuitenkin viallinen, mikä huomattiin vasta, kun mieheni testasi uutta kynäänsä. Reklamaatio hoitui kuitenkin myös ongelmitta ja mies sai valita tilalle uuden kynän. Täysin samanlaista kynää kun ei voi saada, koska jokainen mustekynä on käsityönä valmistettu uniikkikappale.

Seuraava teksti on suora lainaus Saarnigb:n sivuilta:

“Tyylikkäällä käsityönä valmistetulla kynällä kelpaa kirjoitella. Nykyään kynän käyttö on vähentynyt huimasti, mutta sitä suuremmalla syyllä siihen kannattaa panostaa. On todella tyylikästä kun kynästä huokuu laatu ja yksilöllisyys. Miten kiva onkaan kirjoittaa palaverin muistiinpanoja ylös kauniiseen muistivihkoon puisella kuulakärkikynällä. Tai ne isojen päätösten tärkeimmät paperit. 

Kaikki putiikin kynät ovat uniikkeja kappaleita. Tämä nostaa nämä upeat kynät aivan uudelle tasolle. Kynä kannattaa valita omien mieltymysten mukaisesti sekä kertomaan omaa persoonaa. Jos haluat extraa, valitse esimerkiksi mustetäytekynä. Ohuempi kuulakärkikynä on kaunis ja paksummalla kuulakärkikynällä saat kynästä hyvän otteen. Erilaiset yksityiskohdat kruunaavat jokaisen kynän ja niihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kultaiset metalliosat luovat arvokkaan vaikutelman. Kiiltävät kromiset sekä tummat asemetalliset osat tuovat kynään upeita sävyjä. Jokainen kynä kertoo kantajansa tyylistä. 

Kynät valmistetaan käsityönä upeista materiaaleista. Materiaaleina on erilaiset puulajit ympäri maailman. Ja voi että miten upeita sävyjä näissä onkaan! Esimerkiksi vihreä akaasi tuo nimensä mukaisesti kynään upean vihreän sävyn. 6000 vuotta vanhasta, eli muinaisesta tammesta tehdyt kynät ovat upeita ilmestyksiä puun mustan sävyn ansiosta. Klassiseen makuun sopivat hyvin perinteiset puun sävyt kuten pähkinäpuu, kastanja tai eri puulajien pahkat joiden sävyt luovat tyylikkyyttä kynään. 

Paras kuulakärkikynä kestää aikaa ja on tyylikäs! Jokaiseen kynään on mahdollista vaihtaa muste kun se ehtyy. Mustepatruunoita saa esimerkiksi kirjakaupoista ja se on helppo vaihtaa. Vaihdettava mustepatruunan ansiosta kynä kestää vuodesta toiseen.

Mustetäytekynä on täydellinen valinta laatua arvostavalle herrasmiehelle. Mustetäytekynällä on helppo krjoittaa pienen harjoittelun jälkeen. Mustetäytekynää pidetään kädessä hieman eri kulmassa kuin kuulakärkikynää. Mustetta saa lisättyä tarpeen mukaan sisällä olevaan säiliöön. Erillistä mustepurkkia ei siis tarvita. 

Kun etsinnässä on tyylikäs sekä laadukas kynä, löydät sen varmasti putiikin valikoimasta. Upea, uniikki kynä on myös mitä mainioin lahjaidea miehelle jolla on jo kaikkea. Tämä lahja sopii niin nuorelle lahjansaajalle joka kulkee läpi elämän, sekä vanhemmalle herrasmiehelle joka arvostaa laatua ja käsityötä.” 

James Gilbert valmistaa uniikit kynät käsityönä eri puulajeista pajassaan Englannissa. Mustetäytekynän mukana tulee kaksi mustepatruunaa sekä uudelleen täytettävä mustesäiliö. Kynän käyttäjä voi siis valita käyttääkö hän kynän musteena vaihdettavia patruunoita vai lisääkö hän mustesäiliöön mustetta mustepullosta. Molempia saa kirjakaupoista. 

Olen itse käyttänyt muistiinpanojen kirjoittamiseen paljon mustekynää ja tiedän miten hyvä sillä on kirjoittaa. Mieheni on usein lainannut kynääni, joten tiesin hänen varmuudella pitävän lahjastaan. Ajatuksena on ollut teettää kynään vielä hänen toivomansa kaiverrus, sillä tällainen kynä on ikuinen. Mustekynän lisäksi Saarnigb:n valikoimissa on myös kuulakärkikyniä. Ne ovat yhtä tyylikkäitä kuin mustekynät, mutta ohuempia.

Saarni Gentlemen’s boutique on perustettu alunperin juuri siitä syystä, ettei vaimo löytänyt miehelleen sopivaa lahjaa. Suosittelen tutustumaan kynien lisäksi myös muuhun valikoimaan, kuten asusteisiin, laukkuihin ja komeudenhoitoon. Uskonpa löytäväni tuosta valikoimasta vielä muitakin erikoisia ja uniikkeja, joskin samalla käyttöön tarkoitettuja, lahjavaihtoehtoja.

Utuisista ja huonolaatuisista kuvistani huolimatta toivotan mukavaa isänpäiväviikonloppua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *