Punaposki Pulleroinen

Anni-Tanni

“Anni-Tanni talleroinen,
punaposki pulleroinen
tuli ulos, oven sulki,
pihanurmen yli kulki
pikku kellariin.

Anni-Tanni talleroinen,
punaposki pulleroinen
otti kellarista voita,
maitoa ja perunoita
pikku kipposiin.”

(Somerkivi, U., Tynell, H. ja Airola, I. teoksessa Lasten oma aapinen. Näköispainos kymmenennestä uudistetusta painoksesta vuodelta 1967. Otava. 2001. Keuruu.)

Olen jo joskus aiemmin kertonut, että lasten ollessa vauvoja ja taaperoita, käytin paljon loruja ja lauluja arkisten puuhien, kuten vaipanvaihdon, lomassa. Varsinaisesti loruttelu ei mitenkään liity tähän postaukseen, mutta vanhan kansakoulun aikaisessa aapisessa ollut loru Anni-Tannista nousi vahvasti mieleeni näitä punaisten astioiden valtaamia kuvia ottaessani.

Eräänä tuikitavallisena syyskuisena arkipäivänä ystäväni yllätti minut tuomalla minulle mustikkapiirakan. Se oli tehty punavalkopilkulliseen GreenGaten posliinivuokaan, joka kutsui kaverikseen kotoa löytyviä muita punavalkoisia GreenGaten astioita. En sinänsä ole punaisen ystävä, mutta aina silloin tällöin näitä tulee käytettyä. Viimeistään mummin tuomat punaiset omenat saivat “Punaposki Pulleroisen” soimaan mielessäni.

Pojat odottivat malttamattomina, että kaikki olivat tulleet koulusta, jolloin pääsimme korkkaamaan herkullisen piirakan. Myös vaniljakastike sisältyi “lähetykseen”, joten herkkunautinto oli täydellinen tuohon syksyiseen iltapäivään.

Mukavaa syksyistä torstaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *