Syksyn sävyjä

Neuloessani tätä nallekarhupojan Pohjoiskalottia, huomasin yhtäkkiä yhtäläisyyden pikkukukallisten sohvatyynyjen ja peiton värimaailmaan. Tällaiset hetket saavat minut usein tarttumaan kameraan ihan vaan kesken kaiken. Niin kävi nytkin. Kameran linssi ei kuitenkaan onnistunut taltioimaan noita värisävyjä luonnossa näkyvien sävyjen tavoin, mutta päätin kuitenkin laittaa kuvat tänne blogiin.

Kuten kuvista voi nähdä, näyttäytyy villapaidan ruskea väri eri valossa ja valotuksessa joko tummempana tai vaaleampana. Sanoisin, että tummempi sävy vastaa villapaidan luonnollista väriä.

Tänä syksynä erityisesti tietyn väriset vihreän sävyt ovat selkeästi vallanneet maailmaa etenkin tekstiilien osalta. Itselleni vihreä on tuttu väri, koska se on/on ollut kahden meidän pojan lempiväri. Niinpä tämänkin neuleen vihreä väri valikoitui jo kesäkuun alussa, kun tilasin villapaitaa varten Rauma Garn Vams -lankaa. Omassa paidassani käytin vihreän sijaan tummansinistä. 

Ruskean ja vihreän liitto kertoo samalla myös siitä, että vihreys saa väistyä ruskeuden sijalta. Monet vihreänä kesän näyttäytyneet lehtipuut ovat saaneet ylleen kauniit ja kirkkaat, tuliset syksyn värit. Osa noista iloisiksi värjäytyneistä lehdistä on jo pudonnut maahan muuttuen lopulta ruskeiksi.

Syksyn sävyissä valmistui tämä nallekarhun Pohjoiskalotti kera ylimääräisen valkoisen kauneusvirheraidan. Jälleen voit nähdä kuvissa neuleen vaaleampana ja tummempana, valoisuudesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *