Äidin toiveita, itselle

Vuosi sitten tein postauksen äidin toiveista. Ilmeisesti tällainen postaus nousee ajankohtaisesti aina näin syksyllä. Ehkäpä se johtuu siitä, että syntymäpäiväni ovat syksyllä ja niitä seuraakin sitten joulu. Mies ja lapset kyselevät lahjatoiveitani, jolloin ajatukset alkavat pyöriä toiveiden ja tarpeiden parissa. On muuten oikeastikin ollut helppo ohjata miesväki lukemaan postauksesta toiveitani. 😉 Noista vuoden takaisista toiveistani osa on toteutunut, mutta suurin osa luonnollisestikaan ei ole toteutunut. Mielestäni se on niin nimenomaan hyvä asia, sillä silloin ehtii kypsytellä toiveitaan ja tarpeitaan pidemmän aikaa eikä tule ostettua asioita vain ostamisen ilosta. Jotkut toiveistani ovatkin todellisia tarpeita ja jotkut eivät kuulu välttämättömiin, joskin kivoihin ostoksiin.

Ajattelin tehdä postauksen kaksiosaisena niin, että ensimmäiseen osaan kokoan toiveitani lähinnä vaatteiden, kenkien ja asusteiden suhteen. Toiseen osaan laitan lähinnä toiveitani liittyen kotiin.

Tämä hieman pidempi, pepun alle ulottuva teddytakki, houkuttelee erityisesti näin säiden kylmetessä. Väritkin ovat enemmän kuin kohdillaan.

Tämä lyhyempi teddytakki puolestaan kävisi lisälämmikkeenä sisällä tai lyhyemmän ulkotakin alla. Toki sitä voisi ihan sellaisenaankin käyttää myös ulkona ainakin kolmena vuodenaikana. En kiistä, etteikö väri olisi kuin minua varten valittu.

Tällaisetkin kaksi vaihtoehtoa oli vielä tarjolla eli tämä ja tämä. Kaikki nämä teddy/pilee/fleecetakit löytyvät KappAhlin valikoimista ja Clubiin kuuluville on tänä viikonloppuna kaikki tuotteet (paitsi Newbie) -25% tarjouksessa.

Myös tämä teddyliivi löytyy KappAhlista.

Tämä Hima Clothingin pellavainen Kuiske-paita värissä natural on ollut jo pitkään toiveissani. Uskon, että tämä paita on ikuinen tai vähintäänkin hyvin pitkäikäinen sekä materiaalinsa että tyylinsä puolesta. Kaiken lisäksi se käy jokaiseen vuodenaikaan, arkeen ja juhlaan.

Mekkoihmisenä löysin Marimekolta muutaman kauniin mekon, joita voisi niin ikään käyttää sekä arjessa että juhlassa. Beigepalkoinen puuvillapopliinimekko Palina Koppelo vaikuttaisi olevan samaa mallia kuin Unikko-mekkoni, jota olen käyttänyt todella paljon töissä. Unikko-mekossani on erillinen vuorikangas ja mikä parasta, taskut. Tummansinivalkoinen Laima Aita -paitapuseromekko vaikuttaa myös tosi ajattomalta ja erittäin sopivalta työkäyttöön. Siinäkin on sivutaskut. Pidän ehkä kaikkein eniten mekoista, joissa täyspitkät hihat ja siltäkin osin Laima-mekko vaikuttaisi hyvältä valinnalta. Nykyinen Unikko-mekkoni on kokoa 38.

Olen jo pidempään kaivannut mekkojen alle bikershortseja ja nämä Coster Copenhagenin nudet alusshortsit löytyisivät nyt Millan Putiikista. Onko sinulla kokemusta näistä tai vastaavista? Lähinnä pohdin, mikä olisi hyvä koko. Pitäisi olla napakat, mutta ei tiukat. En tykkää liian tiukoista vaatteista.

Olen jo muutaman vuoden ajan etsinyt itselleni uutta ja sopivaa valkoista peruskauluspaitaa. Myös vaaleansiniselle olisi tarvetta. Aiemmin käytössäni olleet kauluspaidat ovat runsaan käytön myötä tulleet tiensä päähän. Harmikseni juuri samoja malleja ei ole enää saatavilla ja siitä syystä uuden, minulle sopivan, paidan löytyminen on ollut yllättävän vaikeaa. Paita ei saisi olla liian slim eli sisäänvedetty, muttei myöskään mallia teltta. En etsi pitkää mallia, vaan sellaista pituutta, jonka voisi halutessaan laittaa housujen tai hameen sisälle, mutta myös pitää niiden päällä. Joissakin malleissa hihat ovat makuuni liian pussiamaiset tai paitaan on lisätty röyhelöitä. Etsinnässä on kuitenkin mahdollisimman simppeli perusmalli.

Entiset paitani ovat InWearin eli samaa merkkiä kuin kaksi ylintä kauluspaitaa. Venus Shirt on regular fit ja puuvillan lisäksi paidassa on 4% elastaania. Aiemmat hieman slimmatut paitani olivat kokoa 36, mutta nyt oikea koko saattaisi olla 38.

Alarivin paidoista ensimmäinen on Part Twon BiminiPW. Sekin on regular fit, mutta näyttäisi olevan helmasta hieman InWearin paitaa lyhyempi. Vieressä olevan Gantin kauluspaita on niin ikään malliltaan regular fit, mutta kokovalkoista paitaa etsiessäni jopa tuo Gantin merkki häiritsee minua. 

Oletko sinä löytänyt jonkun luottomerkin valkoisesta kauluspaidasta? Vai käytätkö ylipäätään kauluspaitoja?

Syksyyn ja talveen haluaa varautua myös lisäämällä lämpimiä vaatekerroksia. Vaikka heiluttelenkin puikkoja päivittäin, en ehdi saada valmiiksi kaikkea mitä haluaisin tai kokisin tarpeelliseksi. Yllä olevista kuvista oikeanpuoleisen neuleen kaltaista villatakkia olen monesti ajatellut tehdä itse ja tänä kesänä löysin siihen jopa ohjeenkin. Se vaikuttaa kuitenkin sen verran työläältä, että on toistaiseksi jäänyt haaveeksi tai ainakin muiden töiden varjoon.

Molemmat neuletakit ovat Gauharin. Vasemmanpuoleinen Mohair-neule värissä ivory on ollut jo pitkään haavelistallani. Vieressä oleva v-aukkoinen Merino-neuletakki ihastuttaa malliltaan.

Americandreamsin Cornelia mohair cardigan vaikuttaa myös aivan ihanalta, kuin pumpulipilveltä. Olen nähnyt tätä neuletakkia myynnissä useassa eri värissä ja neuletakin lisäksi myös neulepaitana. Tällainen olisi toki helppo tehdä myös itse. Yksinkertaisen kaunis ja ihanan ohut, mutta silti lämmin.

Tämä Balmuirin Capri-huivi löytyy myös vuoden takaiselta toivelistaltani, mutta halusin sen yhä lisätä tällekin “listalle” muistutukseksi. Huivista on useampi kaunis väri, jotka olisi kiva nähdä livenä ennen ostopäätöstä. Kuvan sävy on cream.

Palataan vielä Marimekkoon. Ehkä muistatkin, että olen etsinyt kävelylenkeilleni sopivaa pientä laukkua. Nyt kun on jälleen vedettävä takki niskaan, en tarvitse lenkeilleni laukkua, koska puhelimen ja avaimet saa helposti taskuun, mutta kesäaikaan niiden mukana kuljettaminen onkin sitten hieman haastavampaa. Tämä Marimekon Pikku Karla -laukku saattaisi olla hyvä ratkaisu. Kävin tätä jo liikkeessä katsomassakin. Isompi laukku on tuohon tarkoitukseen aivan liian suuri, mutta tämä pienempi voisi toimia. Ruskean sävy on ehkä hieman erikoinen, tuollainen keskiruskea. Mieluiten ottaisin tästä beigen, jota taisikin jossakin vaiheessa olla myynnissä ainakin isommassa koossa. Saattaakin olla, että jään suosiolla odottamaan kevättä ja toivon, että Pikku Karla löytyisi silloin valikoimasta vaaleammassa sävyssä.

Onko jollakin tietoa, miten tuo nahka reagoi sateeseen?

Seuraava todellinen tarve on nastakengät. Olen jo vuosien ajan liukastellut talvisilla kävelylenkeilläni lenkkareissa. Muistan, miten viime talvenakin ihmettelin, kuinka juoksijat voivat juosta siellä jäätiköllä. Vastauksena ihmettelyyni olivat nastat. Itseasiassa kerran jo tilasin Icebugin nastanilkkurit, mutta vaikka otin ohjeen mukaan isompaa kokoa, olivat ne silti pienet.

Icebugin talvikengät löytyvät linkistä. Itse pidän kovasti nilkkurimallista, mutta ehkä varrellinen nauhakenkä olisi kuitenkin parempi kävelylenkkejä ajatellen. Toivoisin kovasti löytäväni kengät ruskeina.

 

 

Loaferit ovat myös pitkään olleet etsintälistalla. Tällä kertaa silmiini osuivat nämä suloiset Minna Parikan Caracal-kengät värissä brown-white. Ihan normaalihinnalla en näitä ihanuuksia kuitenkaan malta ostaa.

Balmuirin huivin lisäksi viime vuotiselta toivelistaltani löytyy myös isotekstinen Raamattu. Valitettavasti kriteerit täyttävää versioita ei ole millään löytynyt. Sinänsä jotenkin nurinkurista, ettei tällaista perustuotetta löydy. Kuvassa oleva tuote olisi muuten hyvä, mutta siitä puuttuu vetoketju. Raamattuni välissä on niin paljon lippulappusia, että vetoketju on välttämätön.

Millaisia toiveita tai tarpeita sinun syksyysi liittyy?

Palaan vielä myöhemmin kodin tarpeisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *