Pehmeyttä syksyyn

Ihastuin näihin Pentikin vaaleanruskeisiin vohvelifroteepyyhkeisiin jo heti pelkän kuvan perusteella. Kävinkin niitä melko pian sen jälkeen liikkeessä tunnustelemassa ja kuin tilauksesta vajaa viikko sen jälkeen Pentikille tuli tarjouskampanja, jossa sai kaikki tuotteet -20% hinnalla. Niinpä päädyin tilaamaan meille kahdeksan vaaleanruskeaa käsipyyhettä.

Meillä on alakerran isommassa wc:ssä jokaiselle perheenjäsenelle oma käsi/kasvopyyhe sekä niiden lisäksi erillinen käsipyyhe lähinnä vieraskäyttöön. Tästä syystä tapaan usein ostaa nimenomaan kahdeksan samanlaista pikkupyyhettä. Toisinaan käsipyyhkeen virkaa toimittaa jokin muu pyyhe ja silloin yksi pyyhe vapautuu alakerran pikkuvessaan eli ns. naisten vessaan. Yläkerrassa on vielä yksi yhdistetty wc-kylpyhuone, mutta siellä tapaan käyttää eri pyyhekitä kuin alakerrassa. Jostakin syystä yläkerran kylpyhuoneeseen on valikoitunut Marimekon raitapyyhkeet, joita myös säilytetään siellä kylpyhuoneen kaapistossa. Tuo kylpyhuone on viime vuodet ollut lähinnä isompien poikien käytössä. He huolehtivat myös sen pesemisestä, joten minun tulee kohtuu harvoin ylipäätään siellä edes käytyä. Aikoinaan tuo wc-kylpyhuone oli kuitenkin meidän master bedroomin yhteydessä, jolloin sitä tuli käytettyä päivittäin. Aika näyttää, miten tämän talon huonejärjestelyt vielä tulevat muuttumaan lähivuosina. Tällä hetkellä isot pojat ovat täällä enää lähinnä viikonloppuisin, aina eivät silloinkaan.

Näissä alemmissa kuvissa pyyhkeet on käyttöönottopesty ja kuivattu kuivausrummussa. Käytän kuivausrumpua oikeastaan ainoastaan lakanoiden, pyyhkeiden, peittojen, tyynyjen ja joidenkin ulkovaatteiden kuivaamiseen (joissa on erillinen suositus rumpukuvaukselle). Kaiken muun kuivatan naruilla kodinhoitohuoneessa tai kesäisin ulkonaruilla.

Pesun ja rumpukuivauksen jälkeen pyyhkeet olivat pehmeät, mutta silmämääräisesti katsottuna lyhyemmältä sivultaan kutistuneet. Kysessä ei tosin välttämättä ole varsinainen kutistuminen, vaan vohvelikuvioinnin kasaan painuminen. Silittäessä tai mankeloidessa sen olisi varmasti saanut selville, mutta sitä en kokeillut.

Pehmeään pyyhkeeseen on ihana kuivata kätensä/kasvonsa. Ensivaikutelmani on, ettei pyyhe kuitenkaan kuivu kovin nopeasti seuraavaa käyttökertaa varten. Käyttökokemukseni on kuitenkin vielä kovin vähäinen, joten nähtäväksi jää, mikä on lopputulema. Olisi myös mukava saada kokeilla näitä pyyhkeitä isompina, kylpypyyhkeinä.

Pyyhkeen kolme reunaa on kantattu ja niistä yhdessä on ripustuslenkki. Itse halusin kuitenkin mieluummin ripustaa pyyhkeet erillisellä pyyhenipsulla, että sain pyyhkeet roikkumaan pituussuunnassa isommalta alalta. niin arvelen pyyhekiden myös kuivuvan nopeammin. Naisten wc:n pyyheeni sen sijaan on vaakasuunnassa ja hitaampi kuivuminen saattaa johtua siitä. 

Neljäs sivu on hapsutettu. Kanttaus miellyttää enemmän omaa silmääni. Hapsutus tuo toisaalta rentoutta ja samalla lisää pehmeyden vaikutelmaa. Tämän kauniin vaaleanruskean lisäksi pyyhettä on myynnissä myös valkoisena ja tummanharmaana.

Hiekan värinen kynttilänjalkan on Cooee Designin. Näitä toivoisin saavani lisää ja mielellään eri korkuisina. Loppukesä toi mukanaan kynttilöiden päivittäisen polttamisen ja näin syksyn tullen se vain lisääntyy. Iltaisin on vielä ihana sytyttää tuikku yöpöydälle, nauttia lukiessa sen mukanaan tuomasta tunnelmasta sekä viimeisenä ennen nukkumaan menoa puhaltaa tuikku sammuksiin ja saada nenäänsä sammuneen kynttilän suloinen tuoksu.

Paitsi uudet pehmeät vohvelipyyhkeet ja kynttilöiden lämpö, tuovat syksyyn lisää pehmeyttä myös neulepeitot ja viltit sekä toki myös päälle puettavat neuleet ja villasukat. Höyryävä iltateemuki ja takassa roihuava tuli ovat myös takuuvarmoja lämmön lähteitä. Aivan kuin lämpö ja pehmeys olisivat jotenkin sidoksissa toisiinsa.

Millaiset asiat tuovat pehmeyttä sinun syksyysi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *