Personal Planner

Lupasin tehdä postauksen uudesta kalenteristani ja mikäpä olisikaan sopivampi hetki siihen kuin lähestyvä arki ja uusi lukuvuosi.

Omalla kohdallani se tuokin tullessaan hieman uudenlaisen ja erilaisen arjen erityisesti työkuvioideni suhteen. Toistaiseksi en kuitenkaan ole valmis niitä täällä tarkemmin avaamaan. Teen siis kuitenkin yhä opettajan työtä, joten siltä osin asiat pysyvät ennallaan. Samasta syystä päädyin myös tähän uuteen planneriini siihen kuuluvine teacher-teemasivuineen.

Käyttämäni SanomaPron Open päivyrin, johon sai kätevästi ostettua samojen kansien sisälle ainoastaan uuden kalenteriosion, valmistus on lopetettu. Viisi vuotta sitten olin samanlaisen “kalenterikriisin” partaalla, kun palasin äitiys-, hoito- ja opintovapaavuosien jälkeen takaisin opettajan työhön. Silloin pääsin jo melko pitkälle suunnitelmissani ottaa käyttöön rengasplanner, mutta lopulta sen toteuttamiseen jäi kuitenkin liian vähän aikaa. Tällä kertaa se kaatui siihen, että en löytänyt sopivia kansia. Tiedän, että olen tällaisessa asiassa tosi tarkka ja jopa turhamainen. Joka tapauksessa rengasplanner siirtyi vielä ainakin vuodella eteenpäin.

Sain kuitenkin vinkin ruotsalaisesta Personal Plannerista, jossa pääsee jo hieman lähemmäksi itselleen räätälöityä kalenteria. Itse asiassa nyt kun jälleen kävin Personal Plannerin sivuilla, huomasin että heille oli tullut uutuutena mahdollisuus tilata kalenteri myös rengaskansioon. Hieman kyllä harmittaa, ettei sitä mahdollisuutta ollut vielä tätä kalenteria tilatessani, sillä olisin varmaankin päätynyt siihen.

Valitsin silloin saatavilla olevista vaihtoehdoista tämän A5-kokoisen kalenterin, johon pystyi tekemään runsaasti omia valintoja alkaen kansikuvista ja päätyen teemasivuihin. Valinnanvaraa oli niin paljon, ettei kalenterin suunnittelu hoitunut ihan hetkessä. Lisäksi tarvitsin tuttuun tapaan vielä hetken tuumailuajan ennen lopullisia valintojani. Täytyy sanoa, että senkin jälkeen vielä hieman jännitti, olinko varmasti huomioinut kaiken kalenteria tilatessani.

Tilaamaani A5-kokoiseen kierreselkäiseen kalenteriin kuuluu yllä olevan kuvasarjan keskimmäisen kuvan sisältö eli planner, viivain/kirjanmerkki, muovitasku, tarra-arkki ja kuminauha plannerin kiinnipitämiseksi. Kuminauha ei kuitenkaan ole pakollinen. Silloin planner toimitetaan ilman sitä ja plannerin takakannen reikiä. Kalenterin mukana tullutta tarra-arkkia ei voinut itse valita. Se hieman hankaloitti lisäarkkien tilaamista, koska ei voinut tietää, olisiko joku tilaamistani arkeista samanlainen kalenteriin kuuluvan arkin kanssa. Niin ei kuitenkaan käynyt.

Varsinaisen kalenterin etu- ja takakannen kuvat sai valita joko omista (valo)kuvista tai kalenterinvalmistajan valikoimista. Näin ollen kuvavalikoima on lähes rajaton ja tästä johtuen pelkästään kuvien valitsemiseen voi käyttää aikaa useita tunteja. Minun oli tarkoitus saada takakanteen perhekuva, mutta käytännön syistä se ei tällä kertaa onnistunut. 

Etu- ja takakannen päälle kuuluu vielä erilliset paksut muovikannet suojaamaan ohuempaa kuvallista kansisivua. Kanteen sai kirjoitettua vaikkapa oman nimen tai kalenterin käyttötarkoitusta kuvaavan tekstin (esim. open kalenteri) tai sitten vain pelkän vuosiluvun, kuten itse valitsin. Kalenterin kansisivu olisi myös voinut jäädä kokonaan ilman tekstejä.

Personal Plannerin verkkosivuilla olevan ohjelman avulla voi luoda mieleisensä kalenterin. Ohjelma käy kohta kohdalta läpi kalenteriin liittyvät valinnat. En enää muista tarkalleen missä järjestyksessä noita valintoja tehtiin, mutta muistaakseni tämä kansisuvun jälkeen tuleva esittelytekstisivu tuli vasta hieman myöhemmin työn alle, vaikka se tosiaan on kalenterissa heti kansisivun jälkeen.

Itse olisin toivonut, että tämän sivun tekstin olisi voinut kirjoittaa hieman pienemmällä fonttikoolla, koska olisin halunnut sille enemmän tekstiä. Teksti on ylipäätään mielestäni liian suurikokoista.

Sivun ylä- ja alalaidassa lukee yhteystietojani ja keskiosassa itselleni tällä hetkellä – ja toivottavasti tätä tulevaa lukuvuotta kantava – raamatunkohta eli Sananlaskujen kirjasta luku 31 ja jae 26. Tekstin värin sai myös valita. Tekstin päällä näkyvän englanninkielisen kirjanmerkin tilasin kesällä Nainen kaivolla -verkkokaupasta. Kirjamerkki ja monet muut kauniit paperitarvikkeet löytyvät kategoriasta lahjatuotteet. Jos vain ehdin, voin kuvata tänne joskus myös muita tilaamiani tuotteita.

Valitsin oman kalenterini alkamaan 1.8.2022 ja päättymään heinäkuun 2023 loppuun. Kalenterinäkymät alkoivat heinäkuun viimeiseltä viikolta. 

Kalenteriaukeamanäkymään liittyikin sitten paljon valintoja, joita en varmuudella kaikkia enää tässä yhteydessä edes muista. Verkkosivuilla nuo vaiheet käydään kyllä kaikki huolellisesti läpi kohta kohdalta.

Yksi valinnoista liittyi kalenteriaukeaman yleisnäkymään eli siihen, halusiko päivät pysty- vai vaakasarakkeisiin. Oman työni kannalta tämä näkymä on paras mahdollinen. Kun olin valinnut nämä pystysarakkeet, riitti niihinkin vielä tarkentavia lisävalintoja, kuten rivitykseen ja kellonaikamerkintöihin liittyen. Kellonaikarivit pystyi valitsemaan myös vuorotellen kahdella eri värillä paremman erottelun vuoksi. Viikonloppunäkymä on puolet arkipäivien näkymästä, mutta täysin riittävä ainakin omiin tarpeisiini.

Kalenterin yläreunan kuvion sai myös itse valita lukuisista eri vaihtoehdoista. Itse halusin siihen jotakin beigeä ja päädyin tähän kuvioon. Harmillista vain, että noiden päivämäärien ympärillä olevien laatikoiden harmaata väriä ei voinut vaihtaa. Mielestäni harmaa ja beige eivät sovi yhteen. Positiivista oli kuitenkin se, että nuo päivät toisistaan erottavat pystyviivat muuttuivat beigeksi.

Huomaatko muuten nuo pienet juoksevat numerot päivämääräruudun yläkulmassa? Niistä voi helposti seurata kuinka mones vuoden päivistä on menossa. Tuohon samaan kohtaan on kalenterintekijän toimesta itsestään ilmestyneet painettuna myös liputus- ja muut juhlapäivät. Erityisen ilahtunut olin adventtimerkinnöistä. Kuvana oli käytetty kynttelikköä, joissa paloi viikko viikolta aina yksi kynttilä lisää. 

Kalenterivalintoja tehdessä on mahdollista kirjoittaa lista läheisten syntymäpäivistä ja nimistä, jolloin ne tulevat näkyviin oikean päivämäärän kohdalle. Niiden eteen voi valita myös pienen kuvan. Itse valitsin oman perheen jäsenten eteen sydämen ja sukulaisten ja ystävien kohdalle ilmapallot muistuttamaan juhlapäivästä.

Kalenterin alaosan näkymään oli jälleen useita eri vaihtoehtoja. Ehkäpä kolmannella tarkistuskerralla huomasin myös, että tuon näkymän taustaväriä pystyi vaihtamaan ja päädyin valitsemaan siihenkin beigen. Alunperin ne olivat valkoiset ja se olisi ollut myös ihan hyvä vaihtoehto. Vähän samankaltaiset laatikot oli muistaakseni yhdessä vanhassa hyvässä opekalenterissakin.

Valitsin kellonaikanäkymän jälkeiseen palkkiin vapaa-ajan ohjelmalle tuon kengänkuvalla varustetun laatikon, jonka viereen sopi hyvin säälaatikko. Kalenterin vasemman sivun alaosassa oleva beige laatikko koostuu itse asiassa kahdesta eri laatikosta, joista ensimmäiseen valitsin to-do-listan otsikolla ja toiseen pelkän listan ilman otsikkoa. Valinnanvaraa todellakin riitti värityskuvista piste/ruutu/viiva/blankoruutuun. 

Kalenteriaukeaman oikeanpuoleisen sivun alaosaan valitsin blankon ruudun beigenä. Sen vieressä oleva minikokoinen kuukausikalenteri toistuu jokaisella kalenteriaukeamalla vaihtaen väriä kuukauden värin mukaan. Kalenteripohja tulee siis automaattisesti ilman omaa valintaa, samoin nuo kuukausikohtaiset värit määräytyvät automaattisesti.

Tästä kuvasta voit nähdä kalenterin sivuprofiilista tarkasteltuna. Tätä en tiennyt kalenteria tilatessani, joten se tuli positiivisena lisäyllätyksenä. Värit ovat siis samat kuin nuo kuukausikohtaiset kalenteripohjavärit ja näiden sivuprofiilissa olevien värien perusteella voi helpommin löytää kalenterista oikean kuukauden kalenterinäkymän.

Varsinaisen kalenteriosion sai valittua suomenkielisenä (ja monella muullakin kielellä). Kielivalintaan pohjautuen tulivat myös nuo kansalliset juhlapäivät näkyviin kalenteriin. Silloin kun viikko osuu kuun vaihteeseen, on kuukauden nimen kohdalle painettu kahdesta kuukaudesta kolme ensimmäistä kirjainta. Tästä voi huomata, ettei kyseessä ole oikeasti suomenkielinen kalenteri, koska suomenkielellä on oikein katkaista sana tavun kohdalta, ei mielivaltaisesti mistä vaan. Tässä siis pitäisi lukea SYYS-LOKA eikä kuten kuvassa näkyy. Tällainen pilkunviilaaja huomaa kaiken, mutta enköhän tämän virheellisen merkinnän kanssa pysty elämään. 😉

Sen sijaan varsinaisten kalenterisivujen jälkeen tulevat omavalintaiset teemasivut ovat englanninkieliset.

Seuraavat sivut ovat kaikki omavalintaisia teemasivuja ja ne sijoittuvat varsinaisen kalenteriosion jälkeisille sivuille. Jälleen kerran vaihtoehtoja oli runsaasti ja ne oli jaettu eri aihepiireihin. Niitä oli: overview (erilaisia kalenteripohjia/näkymiä), clean space (siivous- ja järjestysjuttuja), health, goals & mind (treeniseurantaa, ateriasuunnitelmia), lists (eri pituisia listoja), trackers (mm.kirjojenlukuseurantaa), travel, budget, student, teacher (lukujärjestys-, suunnittelu- ja arviointipohjia), creative (väritystehtäviä) ja ruled (erilaisia muistiinpanosivuja).

Valitsin itselleni tällaisen vuosinäkymän vuosille 2022, 2023 ja 2024. Tällainen vuosinäkymä olisi mielestäni mahtunut hyvin yhdellekin sivulle tai jopa puolikkaalle. Muutama muukin asia olisi voinut viedä vähemmän tilaa, kuten lukujärjestyspohjat. Teemasivuja oli valittavana yhteensä 48 sivua. Jos ei ole tarvetta varsinaisille teemasivuille, voi nuo kaikki 48 sivua ottaa tyhjinä sivuina (piste/ruutu/viiva/blanko) mahdollisia muistiinpanoja varten.

Tämä vuosinäkymä on itselleni hyvin tärkeä opetuksen suunnittelun kannalta. Yhdelle aukeamalle mahtuu kuusi kuukautta eli koko vuosi vie tilaa yhteensä neljä sivua. Sinänsähän en olisi tarvinnut enää tuota 2022 vuoden ensimmäistä puolikasta enkä vastaavasti sitten vuoden 2023 loppuosaakaan. Sellaista mahdollisuutta ei kuitenkaan ollut, joten niihin jouduin tuhlaamaan ylimääräisiä sivuja. Yllätyksenä myös näille vuosinäkymäkalenterisivuille olivat kirjautuneet kaikki merkkipäivät, sekä kansalliset että itse kirjaamani. Kutsun itse tätä näkymää työssäni suunnittelulakanaksi ja teen siihen kursiivisen vuosi-, jakso- ja viikkosuunnitelmani kustakin oppiaineesta. Vastaavia voi tulostaa myös ilmaiseksi netistä. Tapaankin yleensä tulostaa ne A3-koossa, jolloin kirjoitustilaa jää hieman enemmän.

Kuten jo aiemmin mainitsin, lukujärjestyspohja vie aivan turhaan yhden kokonaisen sivun verran tilaa. Aiemmassa samankokoisessa kalenterissani oli yhdellä sivulla kolme lukujärjestyspohjaa, joista jokainen oli vielä eritelty kahteen eri pystysarakkeeseen ja hyvin mahtui. Tässä jää harmillisesti alaosaan aivan liikaa turhaa tyhjää tilaa. Tosin voihan sen itse puolittaa tai viivoittaa vaikka kolmeen eri osaan.

Tämän kahden sivun käyttötarpeesta en ole ihan varma, mutta päädyin ne kuitenkin valitsemaan. Nähtäväksi jää, tuleeko niille käyttöä.

Kun on valinnut kaikki 48 teemasivua, on niiden järjestystä vielä helppo vaihtaa eli voi ensin vain klikata haluamansa valinnat ja sitten vielä lopuksi niitä poistaa tai lisätä ja vaihtaa niiden paikkaa.

Muistan vielä, kun opettajilla oli käytössään erilliset arviointikirjat. Itse asiassa nyt kun järjestin työnurkkaushyllyäni, löysin yhden punaisen postikortinkokoisen arviointikirjan ensimmäisiltä opevuosiltani. Sittemmin arvioinnit merkittiin kalentereihin ja nykyään myös Wilmaan. Itse kirjaan arvioinnit edelleen myös kalenterini arviointisivuille. Sinne pystyn myös tarkemmin avaamaan itselleni arviointikriteereitä, jos niihin vielä tulee tarvetta palata myöhemmin.

Teemasivujen listoista löytyi useampi eri vaihtoehto. Omaan kalenteriini valitsin yhden aukeaman tuota vaaleansinipilkutettua listaa ja kaksi aukeamaa beigepilkutettua. Vaaleansinisen ajatuksena on itselläni se, että aukeamalta löytyy 12 eri listaa eli jokaiselle kuukaudelle omansa. Beigeä valitsin kaksi aukeamallista siitä syystä, että tuon loputtoman listan voi halutessaan katkaista mistä kohdasta haluaa. Listat, joissa oli valmiiksi eripituisia listoja, olivat mielestäni kivan näköisiä, mutta koen ne hankalaksi käyttää, koska en voi millään etukäteen tietää kuilloisellekin listalle tarvittavaa tilaa.

Kodin järjestämistä silmällä pitäen valitsin muutaman organisointisivun. Näidenkin osalta jää nähtäväksi, tuleeko niille käyttöä vai ei.

Tästä kirjasivusta tykkäsin tosi paljon. Elokuvasivu kuului samaan pakettiin, joten se oli myös otettava. Kirjasivun nähdessäni ajattelin heti, että olisipa ollut kiinnostavaa, jos tällaisen sivun olisi täyttänyt koko elämänsä ajalta. Muistaakseni nämä sivut olivat ilmaiseksi tulostettavissa Personal Planner -sivustolta. Värittämisen lisäksi haluaisin ehdottomasti kirjoittaa kirjaan myös sen nimen ja päivämäärän.

Lopuiksi sivuiksi valitsin blankoja muistiinpanosivuja. Olisin voinut jättää ne kokonaan poiskin, sillä minulla on tapana liittää kalenteriin tyhjä ruutuvihko nimenomaan lukuvuoden aikana tehtyjä muistiinpanoja varten. Silloin lisäpaperi kulkee paitsi jatkuvasti mukana, niin muistiinpanoihin on helppo myös tarvittaessa palata myöhemmin. Huomattavasti helpompaa kuin alkaa etsiä irtopapereita muiden irtopaperien joukosta. Tuo muistinpanovihko toimii tarvittaessa myös käsintehtynä muistiona.

Kalenteria tilatessani, olivat Personal Plannerilla kaikki tuotteet -15 prosentin alennuksessa. Siitä syystä päädyin tilaamaan myös ohjeistarvikkeita uuteen planneriini.

Varsinaiseen planner-tilaukseen kuuluvan muovitaskun lisäksi tilasin vielä toisenkin samanlaisen muovitaskun sekä nuo muovitaskujen päällä olevat sapluunapaketit (stencils). Ylärivillä oikealla puolestaan on erikokoisia post it -tarralappuja sisältävä arkki. Kaikki nuo ylärivin tuotteet saa reikien avulla kätevästi kiinnitettyä kalenterin kierteisiin/renkaisiin. Alarivissä oikealla on lisää kirjanmerkeiksi sopivia ohuempia muovitettuja papereita. Mietin ensin, että miksi ne eivät ole paksumpia, kunnes totesin sen olevan hyvä asia, sillä mitä paksumpi väliin laitettava tuote on, sitä enemmän se vie kalenterin välissä tilaa ja tekee kalenterista paksumman. Vasemmassa alareunassa on pino tilaamiani tarra-arkkeja, jotka näkyvät tarkemmin postauksen edetessä. Keskellä alhaalla on magneettikiinnitteisiä eläinaiheisia kirjanmerkkejä joko planneriin tai johonkin muuhun käytettäväksi.

Tässä on kaikki tilaamani lisätarra-arkit pois lukien se yksi arkki, joka kuului planner-tilaukseen. Kuten huomaat, tarra-arkit voi taittaa kaksin- tai nelinkerroin tai repiä pienemmiksi tuota taitekohtaa pitkin. 

Tarrojen suhteen minulla on vain yksi ongelma. En nimittäin millään malttaisi käyttää niitä!

Kesä- ja syksyaiheiset tarrat.

Talvi- ja jouluaiheiset tarrat.

Yleistarrat ja taulukot.

Päädyin lopulta repimään tarra-arkit postikorttikokoon, koska silloin niitä on helpompi kuljettaa mukana kalenterin muovitaskuissa.

Vielä en ole yhtäkään tarraa irrottanut, joten en osaa kertoa mitään niiden laadusta.

Olin ajatellut käyttää uuden kalenterini kansina samoja vanhoja Ajaston tummanruskeita nahkakansia, joita olen käyttänyt myös Open päivyrillä. Personal Plannerin kansisivu sujahtikin helposti Ajaston kansiin, mutta en ollut ottanut huomioon sitä, että kierrerenkaat ovat tässä Plannerissa paljon isommat kuin Open päivyrissä. Kansi jäi ikävästi osittain auki eikä kalenterin välissä silloin vielä edes ollut mitään. Niinpä piti sitten nopeasti tilata uudet kannet tälle uudelle kalenterille, että ne ehti saada vielä alennettuun hintaan. Postikulut sisältyvät tilauksiin, joten niistä ei tullut lisähintaa, mutta kyllähän kannet nostivat kalenterin hintaa eli suunnittelemani budjetti pääsi ylittymään.

Plannerin sivut ovat paksummat kuin aiemman kalenterini. Hyvä puoli on siinä, että sivujen läpi ei varmaankaan pääse kynänjälki, jolloin kalenteri kestäisi myös vahvemman kynän jäljen, kuten tussin. Huono puoli sitten on se, että paksumpi paperi vie enemmän tilaa ja tekee lopulta koko kalenterista paksumman ja painavamman. Jälleen kerran, nämä asiat selviävät paremmin vasta käytön myötä.

Kansien saavuttua odotti vielä toinenkin pettymys, sillä kannen sisätasku ei ollut korkeussuunnassa auki kuin etukannen puolelta, joten ainut vaihtoehto oli kiinnittää kalenteri kansiin siitä. Olisin halunnut kiinnittää sen takakannesta, koska silloin kalenterin etukansi oli jäänyt parempaan suojaan ja ennen kaikkea siksi, että suunnittelemani lisämuistivihko olisi ollut helpompi pujottaa takakannen sisälle varsinaisen kalenterin takakannen päälle. Tässä versiossa vihko on pujotettava etukannen alle, jolloin se roikkuu hieman ulkopuolella. Toki sen voi tähän etupuolellekin pujottaa, mutta silloin se on tiellä joka hetki, vaikkei sitä tarvita. En ole vielä päässyt testaamaan kalenteria tuon lisävihon kanssa, joten nähtäväksi jää, miten se ylipäätään onnistuu.

Nämä pienet taskut ovat mielestäni liian matalat syvyydeltään. Edes osa niistä olisi voinut olla syvempi, mutta kaikki ovat yhtä matalia. Alimman taskun syvyys ulottuu puoliväliin tuota edessä näkyvää nahkaosaa eli ei suinkaan sen pohjaan asti, kuten luulisi. Muut taskut ovat yhtä matalia, vaikka luulisi niiden jatkuvan vieläkin syvemmiksi.

Näistä kuvista näkee, miten muovitaskut, sapluunat ja post it -laput on kiinnitetty kierteisiin. Laitoin toisen muovitaskun kalenterin etuosaan ja toisen taakse. Muovitaskuissa on tällä hetkellä tarra-arkkeja, mutta saattaapi olla, että lukuvuoden myötä niille tulee toisenlaista käyttöä tai tarvetta. Näissäkin kansissa on edellisten kansien tavoin kynänpidike. Jos sinun kalenterissasi ei ole kynänpidikettä, niin suosittelen ehdottomasti hankkimaan sellaisen. On nimittäin aivan huippu juttu, kun kynä kulkee varmuudella mukana kaikkialle minne kalenterikin, kuten tapaamisiin, kokouksiin jne. Esimerkiksi Jo & Judyltä olen tilannut suunnittelukirjaani ja joihinkin muistivihkoihini “pen loopin”. Näiden kansien kynänpidike olisi saanut olla hieman korkeammalla. Nyt kynä meinaa tulla yli kalenterin alareunasta.

Kukalliset magneettiset kirjanmerkit löysin täältä. Olen etsinyt paikallisesta kirjakaupasta jo useamman vuoden perusgeelikyniä, mutta niitä on ollut tosi huonosti saatavilla ja jos on ollutkin, niin värejä on ollut vain muutama. Tämän hetken tilannetta en tiedä.

Tänä kesänä pääsin pitkästä aikaa käymään Hämeenpuiston vihkokaupassa, josta löytyikin geelikyniä joka lähtöön eli useammassa eri värissä ja joihinkin myös täytepatruunoita. Metallivartinen ruskea geelikynä on sieltä, tussimainen kynä on Personal Plannerilta ja lyijykynät viime syksynä Citymarketista. Vasemmanpuoleisen kynän ostopaikkaa en muista.

Näistä kuvista näkee kalenteria myös sivusuunnista ja noiden kirjanmerkkien asettumista. Kalenterin kansiin oli myynnissä erillisiä kiinnityskuminauhoja, mutta käytin niihin plannerin mukana tullutta kuminauhaa. Takakannessa oli kuminauhalle reiät valmiina ja nauha oli erittäin helppo pujottaa niihin. Ajaston kansissa ei tällaista kuminauhaa ollut enkä osannut sitä edes kaivata. Mitä enemmän kalenterin välissä kulkee tavaraa, sitä paremmin ne siellä kuminauhan ansiosta pysyvät. Koska minulla ei ole vielä käyttökokemusta tästä kuminauhallisesta versiosta, en osaa sanoa, mitä mieltä olen siitä.

En ole bujoilija, mutta koska kalenterit ja muistikirjat kiinnostavat minua, päädyin tilaamaan tämän Bujoilijan inspiraatiokirjan. Tätäkään en ole vielä ensimmäistä selauskertaa enempää ehtinyt tutkia, mutta se vaikutti kiinnostavalta. Tuolla selauskerralla jäi mieleeni erilaisten symbolien käyttö kalenterimerkintöinä. Toki olen sellaisia käyttänytkin, mutta nyt voisin miettiä niitä vielä tarkemmin. Sisällysluettelo kertoo mielestäni melko hyvin kirjan annista.

Kuinkahan moni jaksoi lukea tämän postauksen loppuun asti?

Etsiessäni itse tietoa plannereista, olisin kaivannut tarkempaa tietoa niiden konkretiasta. Jonkin verran löysinkin, mutta en mielestäni riittävän kattavasti. Toivonkin, että joku voisi löytää tarvitsemiaan lisätietoja tästä postauksesta.

Plannerin toimituksesta haluaisin vielä lopuksi kertoa hieman enemmän. Toimituksen kerrottiin vievän hieman pidempään ja siihen nähden se saapui mielestäni nopeasti perille eli 4 – 5 arkipäivässä. Valitettavasti kuoren avattuani sain kokea pettymyksen, sillä lähetyksestä puuttui kokonaan neljä tuotetta. Mukana ei myöskään ollut minkäänlaista tuoteluetteloa tai selitystä, että osa tuotteista saapuisi jälkitoimituksena. Tarkistin myös verkkokaupan tilanteen puuttuvien tuotteiden osalta ja siellä oli kaikkia niitä tuotteita saatavilla. Lähetin viestin asiakaspalveluun, jossa todettiin, että he tapaavat lähettää eri paketteina Plannerin siihen kuuluvine lisäosineen ja sitten muut tilatut tuotteet. Tuo selitys ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa, sillä paketista puuttui yksi Planneriin kuuluva tuote, mutta siinä oli kuitenkin mukana useita muiden kategorioiden alta tilaamiani tuotteita, joskin niistä puuttui kolme tuotetta. Asiakaspalvelija oli kuitenkin vakuuttunut, että toinenkin paketti on matkalla. No, odotin vajaat kaksi viikkoa ja otin asiakaspalveluun uudelleen yhteyttä. Sen jälkeen he kysyivät uudelleen puuttuvia tuotteita ja lähettivät ne minulle. Itse olen täysin vakuuttunut, että ensimmäisen paketin pakkaaja oli vain unohtanut ne neljä tuotetta paketista, koska mikään muu logiikka ei asiaa selitä. Pääasia toki, että lopulta sain kaikki tilaamani tuotteet ja että asiakaspalvelu oli ystävällinen. 

Mielenkiinnosta kysyn, millaisella kalenterilla sinä sukellat arkeen kesälomien jälkeen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *