Isompien poikien vaatteet, osa 4

Sain Instagram-seuraajaltani vinkin Makian vaatteista isommille pojille. Niinpä lähdin tuota vinkkiä tutkimaan tarkemmin. Makia Clothing Oy, lyhyemmältä nimeltään Makia, on Helsingin Katajanokalla toimiva vuonna 2001 perustettu suomalainen vaatealan yritys. Makian perustaja on helsinkiläinen Joni Malmi. Hänen kerrotaan olleen opinahjonsa ensimmäinen poikaoppilas, joka oli valinnut tekstiilityön opinto-ohjelmaansa. Aluksi Makian tuotteet valmistettiin Suomessa ja ne tulivat tunnetuiksi laadustaan. Urheilijat ja urheilutapahtumat ovat tuoneet yritystä tunnetuksi. Sittemmin tuotanto siirrettiin Kiinaan, jolloin niiden laatu heikkeni. Vuonna 2017 yli puolet tuotannosta valmistettiin Turkissa, takit yhä Kiinassa ja kengät Portugalissa. Muutosten myötä Makia alkoi keskittyä pysyvien vakiotuotteiden valmistamiseen ja niiden laatuun alati vaihtuvien mallistojen sijaan. (Lähde: Wikipedia.) Verkkosivuilta voi nähdä yhteistyön mm. Mauri Kunnaksen kanssa.

Tutkittuani asiaa, päädyin tilaamaan keskimmäiselle pojalle muutamia tuotteita Booztin ALEsta. Tilatessani alennetusta hinnasta sai vielä 20 prosentin lisäalen. Normaalihinnalla tuotteet ovat mielestäni melko arvokkaita, mutta näillä ale-hinnoilla maltoin niitä tilata etenkin kun en tuotteiden laatua entuudestaan tunne. Juuri ennen tilauksen lähettämistä, satuin käymään paikassa, jossa pääsin tunnustelemaan tuotteita livenä. Siellä ei kuitenkaan ollut enää saatavilla oikeita kokoja eikä malleja, joten en voinut sieltä niitä ostaa. Mieleeni jäi eräs naisten malliston collegepaita, jonka sisäpuoli oli todella pehmeää materiaalia. Tuo kokemus oikeastaan vahvisti päätökseni uskaltautua tilaamaan tätä itselleni uutta vaatemerkkiä.


Ylemmässä kuvasarjassa on lyhythihaisia peruspaitoja eri väreissä. Tässä kuvasarjassa on puolestaan pitkähihaisia trikoopaitoja. Harmaa ei ole meidän väri, mutta malliltaan mielestäni kivan neutraali. Jos tuota mallia olisi ollut jäljellä vielä pienimmässä koossa valkoisena, niin olisin sen tilannut. Raidallista trikoopaitaa oli myös tummansinivalkoisen ja mustavalkoisena.

Suosittelen tarkistamaan myös paitojen takaosat ennen tilaamista. Esimerkiksi tämän vihreän paidan takana on Makian tunnusteksti “THROUGH THE ROUGH SEAS / MAKIA”. Itsehän en niinkään välitä testeistä vaatteista, mutta tähän tuo tuntui sopivan.

Mallistosta löytyi tällaisia collegepaidan ja hupparin yhdistelmiä eli hupparityyliin taskut, mutta ilman huppua. Joissakin malleissa oli tuollainen korkeampi kaulus puolivetoketjulla. Malliston väreistä erityisesti camel ja cocoa (ruskeasävyiset) sekä olive ja thyme (vihreäsävyiset) olivat nallekarhupojan mieleen.

Mallistosta löytyi myös perinteistä hupparimallia. Tummansinisen hupparin ankkurimerkki, jota on muissakin Makian tuotteissa, viehättää minua kovasti. Se ei ehkä kuitenkaan ole niinkään nallekarhupojan juttu. Koska näkyvät logotekstit eivät mielestäni ole (ainakaan aina) niin kiva juttu, ilahduin kun mallistossa oli paljon myös yllä olevan cocoan värisen hupparin kaltaisia tuotteita, joissa teksti oli kirjailtu samalla värillä paidan kanssa.

Ilokseni mallistosta löytyi vaatteita myös siistimpään menoon eli pikeekauluksellisia paitoja, pystykauluspaitoja ja perinteisiä kauluspaitoja. Näissä paidoissa eivät myöskään logomerkinnät pääse “huutamaan”.

Mukana oli myös neuleita, takkeja ja jonkin verran housujakin. Tämä raitapaita jatkaa merihenkisyyden tunnelmaa. Tätä pidinkin pitkään ostoskorissa, mutta koska kaikkea ei voi ostaa, niin päädyin luopumaan tästä. 

Housuihin pitää perehtyä vielä tarkemmin myöhemmin. Melko usein ne vaatisivat muutenkin sovituksen, ainakin paitoja ennemmin.

Ilokseni huomasin myös sen, että mikäli jääkarhupojan lempiväri säilyy punaisena vielä isommissakin kokoluokissa, löytyy Makialta siihenkin tarjontaa. Valikoimista näytti löytyvän myös kokomustaa, sellaisesta pitävälle.

Tätä kirjoittaessani en ole vielä päässyt näkemään tilattuja tuotteita eli niistä ei meillä ole vielä minkäänlaista käyttö- eikä pesukokemusta. 

Onko Makia merkkinä sinulle tuttu? Haluaisitko jakaa kokemuksiasi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *