Juhannusruokaa

Otin postauksen kuvat jo vuosi sitten juhannuksena, mutta niin vain jäi silloin ruokapostaus tekemättä ja näyttää kiire siltä osin tulevan tänäkin vuonna. Jälkiruokakakkukattauksesta sen sijaan sain jo silloin tehtyä postauksen. Sittemmin lisäsin tänne blogiin myös pavlovan ohjeen, johon ei vielä tuosta postauksesta löydy linkkiä.

Sinänsä meidän perheen juhannusruoka ei ole mitenkään erikoista. Se on lähinnä mielestämme ihan tavallista grilliruokaa, jota teemme usein kesän aikana. Jokaisella grillauskerralla näistä ainakin jonkin vaihtoehto päätyy grillattavaksi ja pöytään.

Itse en voi sanoa olevani grillatun ruuan ystävä. Esimerkiksi makkaraa syön vain pakon edessä eli nollasta yhteen per kesä. Yleensä mieheni grillaa minulle erikseen kanaa, mutta näköjään näistä kuvista se puuttuu.

Näitä herkkusienikääröjä olemme tehneet jo vuosia. Ensin irrotetaan teelusikalla herkkusieni jalka. Sen jälkeen täytetään herkkusieni pippurituorejuustolla ja kiedotaan sienen ympärille pekonisuikale. Toisinaan kiinnitysapuna saattaa tarvita cocktailtikkua.

Makkarat, maissit, halloumit ja pekoniherkkusienet grillataan.

Samoin olemme jo vuosien ajan tehneet tomaatista ja mozzarellajuustosta tuon salaatintapaisen. Siihen laitetaan vuorotellen tomaatin ja mozzarellan siivuja, joiden päälle ripotellaan basilikaa ja vielä kaiken päälle kastikkeeksi balsamicoa. Alla olevista kuvista näkyy vielä paremmin tuo basilikatomaattimozzarellalautanen.

Vuosi sitten päätimme ensimmäistä kertaa kokeilla tehdä itse perunasalaattia ja siitä tuli kyllä tosi hyvää. Ihan varmuudella emme muistaneet, mitä ohjetta siihen käytimme, mutta päädyimme tähän. Emme kuitenkaan laittaneet omaamme kevätsipulia emmekä kapriksia. Tavallinen sinappi kävi myös aivan hyvin Dijon-sinapin sijaan.

Kirjoitan tähän alle vielä käyttämämme mukaellun ohjeen perunasalaatille.

Perunasalaatti

Kastike

Joissakin kuvissa saatat nähdä valkoisen levyn kylmien ruokien alla. Tuo iso kylmäpatruuna on tullut aikaisemman jääkaappimme yhteydessä ja osoittautunut todella hyväksi kesähelteillä ruokatarjoiluissa etenkin ulkona.

Hyvää juhannusta!

Me vietämme sitä tuttuun tapaan kotona. Kun “koko muu kaupunki” lähtee saareen, niin täällä on ihanan rauhallista. Tosin varmasti pidämme ihan omasta takaa huolen siitä, ettei hiljaisuus suinkaan ole vallitseva olotila. 😀

Nyt on vielä lähdettävä hakemaan apteekista aurinkovoiteita, sillä “sääsetä” lupaa juhannukseksi ihan jotain muuta kuin +3 astetta ja vesisadetta. Uskonpa, että meidän perheen juhannusta vietetään joko uima-altaassa tai sen välittömässä läheisyydessä uimavalvojan roolista käsin. Tuon valvojan on ehdittävä täydentää myös lankavarastojaan, ettei vain käy aika pitkäksi.

Pojat toivoivat myös uusia isompia uimaleluja aiempien vuosien rikkoutuneiden tilalle. Harmikseni en vain enää löytänyt joutsenia. Näytti olevan markkinoilla vain flamingoja ja yksisarvisia. Kumivenettäkin mietin, mutta se taitaa kuitenkin olla hieman liian iso meidän altaaseen. Vinkkejä?

2 comments

  1. Ellu says:

    Meidän pojat toivoivat kesäksi uimalohikäärmettä (esim. Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy), Viime vuonna meillä oli ihana iso keltainen kylpyankan näköinen uimalelu, jonka selkään meidän molemmat pojat mahtui, mutta se meni puhki eikä uutta enää löytynyt.

    • Miia says:

      Hei! Kiitos, kun jaoit täällä vinkkisi! Täytyypä kurkistaa tuoltakin valikoima. Harmillista, että tosiaan kestävät yleensä vain yhden kesän. Ovat kuitenkin melko kalliita. Meillä on krokotiili, joka on ollut käytössä jo useamman vuoden, mutta käytämme sitä vain hiekkarannoilla. Ehkä joku vastaava voisi toki käydä altaaseenkin. Aurinkoista kesää sinulle ja perheellesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *