Kirjaostoksia

Toiveissani aina kirjoitan tänne kirjapostauksia, mutta miten ne sitten jäävätkään. Nyt ajattelin kuitenkin tehdä edes tällaisen pikapostauksen ja vinkata muutamasta ale-kirjasta. Lähdin itse asiassa etsimään, josko Maaret Kallion vuoden 2022 Lujasti lempeä -kalenteria löytyisi ale-hintaan. Löysinkin itselleni uuden kirjoja myyvän verkkokaupan kirja.fi, josta löysinkin mukavasti ale-hintaisia kirjoja. “Kirja-verkkokauppa on Werner Söderström Osakeyhtiön verkkokauppa, josta kuka tahansa voi tilata kustantamoidemme kirjoja Suomessa. Tällä hetkellä Kirja-verkkokaupassa on saatavilla seuraavien kustantamoiden teokset: WSOY, Tammi, Johnny Kniga, Bazar, Docendo, Minerva ja Kosmos.”

Positiivista oli, että ilmaisen toimituksen sai jo 30 euron kirjatilauksesta. Se olikin tällä ensimmäisellä tilauskerralla suoraan syy siihen, että päädyin tekemään tilauksen tähän kirjakauppaan. Toimitus ei ehkä ollut kaikkein nopein mahdollinen (kuitenkin alle viikko), mutta esimerkiksi paljon nopeampi kuin vaikkapa Adlibriksellä.

Tietänette jo, että olen jonkin sortin kalenteri- ja muistikirjafriikki. Kaikkia kalentereita en suinkaan käytä kalentereiden varsinaisessa merkityksessä, vaan moneen muuhunkin tarkoitukseen. Siitä yhtenä esimerkkinä ovat nämä Maaret Kallion Lujasti lempeä -kalenterit, joissa takakannen tekstinkin mukaan yhdistyvät arjen aikataulut ja mielen taidot.

Minulla on ennestään vuoden 2021 kalenteri ja nyt lähdin pohtimaan kävisikö tämä klenteri ensi lukuvuodeksi jopa työkäyttöön hieman muuttuneen työnkuvani vuoksi. Kalenterit, sekä vanhat että uudet, käyvät vaikka joka vuosi uudelleen käytettäviksi nimen omaan mielen osa-alueella. Erityisen hedelmällistä on mielestäni palata vanhoihin ajatuksiin ja verrata niitä nykyhetkeen. Onko jokin muuttunut? Mikä on muuttunut? Onko muutos ollut hyvä vai huono? Onko yhä tarvetta muutokseen? Miten muutos on syntynyt? Miten sen syntyyn voisi vaikuttaa?

Ainakin tämän päivä- ja viikkonäkymän sekä kalenterin alussa olevan vuosi- ja kuukausinäkymän perusteella tämä toimisi myös työarjessa. Lisämuistiinpanotilat ja vaikkapa lukujärjestyspohjat ja arviointiosiot puuttuvat luonnollisesti kokonaan tämäntyyppisestä kalenterista. Lukujärjestyksen saa helposti liimattua vaikka sisäkanteen, mutta noita muita osioita pitää vielä tuumailla. Toki kalenteri poikkeaa myös siltä osin totutuista työkalentereitsani, että ne ovat aina lukuvuosittaisia, eivät kalenterivuosittaisia. Vuoden 2023 Lujasti lempeä -kalenteri kuitenkin on ilmestymässä elosyyskuussa, joten siltä osin sekin asia olisi ratkaistu. Toinen vaihtoehto on käyttää tätä vuoden 2022 kalenteria vuoden 2021 tavoin. Sen hinta 4,80€ ei ainakaan päätä huimaa. Löydät kalenterin ja muun Kallion tuotannon täältä.

Kalenterissa on kuukausittain pieni teksti ja mahdollisuus kirjata muistiin omia ajatuksiaan. Lisäksi jokaisella kalenteriaukeamalla on lyhyt ja ytimekäs ajatus kera kysymyksen.

Ehkä ehdit jo ajatella, että tämä kuva on lipsahtanut vahingossa tähän postaukseen, mutta eipä olekaan. Ihan tarkoituksella sen tähän laitoin. Tästä kuvasta voit nimittäin nähdä omat lähes päivittäiset maisemani. Tällaiset ovat näkymäni lattianrajasta katonrajaan. Tai tällaiset ne olivat tänä aamupäivänä. Itselläni on paljon työsarkaa nimenomaan kehon yhteydestä mieleen ja toisinpäin. Varmaan siksikin nämä Maaret Kallion ajatukset ovat kiehtovia.

Jari Sinkkonen ei juuri esittelyjä kaipaa. Hän on ehdottomasti yksi omista suosikeistani kasvatuksen uranuurtajien joukossa ja erityisesti poikalasten huomioimisesta ja puolista pitäjänä. Minulla on useita Sinkkosen kirjoja ja itse asiassa myös tämä nyt ostamani vuosien takaisena kovakantisena painoksen ja versiona, mutta päädyin silti tilaamaan tämän edullisen, hieman uudemman painoksen, pokkariversiona. Valikoimista löytyi ale-hinnoin muutama muukin Sinkkosen teos.

Olen useita kertoja kuvitellut kirjoittavani postauksen Sinkkosen kirjoista ja ajatuksista, mutta näköjään se on kerta toisensa jälkeen jäänyt. Muutaman aiemman postauksen kuitenkin löysin, jossa olen hänet maininnut: Rakkaudesta roolivaatteisiin osa 1 ja Ekaluokkalainen, osa 3: vanhemmille.

Onko satuhieronta sinulle tuttu asia? Olen aina välillä seurannut tähän liittyviä asioita ja muutamaa kokeillutkin, mutta en voi varsinaisesti sanoa perehtyneeni asiaan. Uskon kuitenkin, että kosketus ja läheisyys ovat lapsille hyviä asioita ja siksi päätin sopivan tarjoushinnan osuessa kohdalle tilata tämän Sanna Tuovisen Satuhieronta-kirjan. Olen sitä joskus aikaisemminkin katsellut, mutta jättänyt tilaamatta, koska minkään verkkokaupan esittelystä ei käy selkeästi ilmi, onko kyseessä pelkkää teoriaa sisältävä teos vai onko mukana myös satuhierontaohjeita/tarinoita. 

Koska kirjalähetykseni saapui vasta vuorokausi sitten, en ole vielä ehtinyt perehtyä kirjaan tarkemmin. Silmäilyn perusteella voin kuitenkin kertoa, että kirjassa on sekä teoriaa että satuhierontatarinoita ohjeineen. Kirja on suurikokoinen (reilu A4) ja siinä on sekä piirros- että värikuvia. Esimerkiksi satuhierontaotteet on paitsi kuvitettu niin myö selitetty “auki”. 

1000 ilmiötä -sarjan kirjoista tilasin kirjan Utelias kettu ja muita nisäkkäitä. Muutama meidän pojista tykkää lukea luontoon ja eläimiin liittyviä kirjoja ja siksi päädyin tilaamaan tämän kirjan. Kirja on melko pieni, mutta kovakantinen ja siinä on reilu 200 sivua. Kuvat ovat upeita valokuvia, mutta joukossa on myös joitakin havainnollistavia piirroskuvia kuvaamaan eläinten jalanjälkiä, ikää, poikasten määrää ja kasvua. Hieman harmittaa, etten tilannut sarjan muitakin kirjoja, sillä uskon, että tästä pidetään meillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *