Nuottiteline neulojan apurina

Viime talvena, kun neuloin useita kaarrokeneuleita, keksin lopulta mielestäni mainion apurin ohjetta varten.

Poikien musiikkiharrastusten vuoksi olohuoneessa pianon vieressä on aina nuottiteline, joka vähän kuin vahingossa eräänä päivänä osui silmiini ja silloin tuo idea syntyi. Se osoittautui niin hyväksi, että kävi ennemminkin niin päin, että soittoläksyjään soittavan piti tulla lainaamaan minulta telinettä eikä toisinpäin. 😉 (Yläkerrassa olisi kyllä ollut vielä muutama teline lisää, mutten halunnut niitä olohuoneeseen pyörimään, joten väistyin ohjeineni soittoläksyjen alta.)

Tein viime syksynä postauksen uusista Muud-tuotteista, joista sain ensimmäisenä lahjaksi mieheltäni tämän Göteborg-kansion. Siinä on tilaa paitsi puikoille ja vaijereille, niin myös ohjeille. Nahkakotelon sisälle pujotetaan valmis muovitaskullinen kansio, johon on helppo pujottaa ohjeet sekä säilytettäviksi että työtä tehdessä helposti näkyville.

Kuvissa näkyvä Strömsö-villapaidan ohje on ilmaiseksi saatavilla netissä. Olen sen siis sieltä tulostanut ja laittanut kansiooni.

Ohjeen seuraamista helpottaa entisestään se, että laitan oikean kerroksen kohtaan post it -tarralapun. Silloin löydän oikean kohdan pelkällä vilkaisulla. Mitä enemmän olen näitä kaarrokeneuleita tehnyt, sen paremmaksi sitä tulee ohjeen seuraamisessa ja useimmiten post it -lappuni kulkeekin ennakoiden muutamaa kerrosta ylempänä. Silloin pystyn paremmin ennakoimaan lankajuoksuja.

Kesäaikaan neulomukseni siirtyvät aika usein ulkotiloihin. Nuottitelineen kuljettaminen siellä paikasta toiseen sujuu myös hyvin. Telineen korkeutta on helppo säätää kulloinkin sopivalle korkeudelle. Samalla ohjeet eivät vie tilaa ympärillä olevilta tuoleilta tai lattialta ja ennen kaikkea ovat nyt helposti saatavilla juuri oikealla korkeudella ja liikuteltavissa paitsi paikasta toiseen niin myös kulloisellakin paikalla eri suuntiin.

Tällä hetkellä käytän tästä Novita-lehdestä yhtä ohjetta mukaellen kuopuksen kesäneuleeseen. Koska lehti on maksullinen, en voinut laittaa kuvaa varsinaisesta ohjesivusta. Halusin kuitenkin havainnollistaa nuottitelineen lisäavun. Tuo metallinen lisäpidike on tarkoitettu pitämään nuottivihosta oikeaa sivua esillä ja nuo pidikkeet löytyvät nuottitelineen molemmilta sivuilta. Kuten olen ennenkin kertonut, pihamme on melkoinen tuulitunneli. Näillä pidikkeillä olen onnistunut vangitsemaan ohjelehdestä juuri oikean sivun eikä se ole tuulenpuuskista hievahtanutkaan. Ilman telinettä koko lehti olisi jo moneen kertaan lentänyt tiehensä ja vähintäänkin sen sivut sekoittuneet moneen otteeseen. Sisätiloissakin olen käyttänyt tuota pidikettä apuna oikean sivun aukipysymiseksi.

Jos puolestasi haluat kädet vapaiksi vaikkapa johonkin neulontatyöhön, jossa ei sillä hetkellä tarvitse seurata ohjetta, voit virittää nuottitelineelle vaikka kirjan tai lehden lukemista varten. Toiminee myös alustana tabletille tai kännykälle, tosin en menee takuuseen siitä, miten tuulenpuuskat niihin vaikuttavat.

Tässä vielä kuva tällä hetkellä työn alla olevasta neuletyöstäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *