Itse koen helpoimmaksi tavaksi vatkata taikina yleiskoneella. Vaikka en olekaan mikään superleipuri, huomioimme keittiösuunnittelun yhteydessä erillisen paikan yleiskoneelle. Kone on kaapissa ulosnostettavan hyllyn päällä aina käyttövalmiina. Kaapin takaosassa on reikä pistorasialle, joten kone vain nostetaan esille ja ryhdytään hommiin. Olemme saaneet yleiskoneen häälahjaksi, joten se on pian 24-vuotias. Eniten käytän sitä leipoessani gluteenittomia pullia. Koneeseen on saatavilla myös erillinen tehosekoitinkannu, jonka aikanamme ostimme vauvanruokien valmistamista varten ja jota nykyään käytämme smoothien valmistamiseen. Tehosekoitinosalla teen myös gluteenittoman porkkanakakun leipävuokaan.
Porkkanaraasteen voi halutessaan sekoittaa jo valmiiksi yhteen kuiva-aineseoksen kanssa ennen taikinaan lisäämistä. Jos voit syödä pähkinöitä, lisätään hasselpähkinärouhe viimeisenä taikinaa. Sitä voi käyttää myös kuorrutuksen pinnalla koristeena. Monien porkkanakakkujen syöminen on minulta jäänyt myös ennen vilja-allergiaani nimenomaan pähkinän vuoksi. Jostain syystä porkkanakakut sisältävät usein hasselpähkinää. Allergikkona sitä pitääkin aina tarkistaa tosi monta asiaa ennen kuin uskaltautuu kodin ulkopuolella suuhunsa mitään laittamaan.