Pääsiäiskorit 2022

Instagramin tarinoissa jaoin jo pääsiäisviikolla kuvia pikkupoikien pääsiäskoreista. Moni toivoi vinkkejä pääsiäisyllätyksistä ja laitoinkin silloin linkit myös aiempien vuosien koreihin ja blogipostauksiin. Instagramissa kokosin ne Pääsiäinen-otsikon alle kohokohtiin. Itse olen ainakin huomannut pitkin vuotta tarvitsevani vinkkejä pieniin yllätyksiin tai vaikkapa tuliaisiin. Ehkäpä joku toinenkin voisi sellaisia kaivata. Vaikka osa yllätyksistä on kovinkin pääsiäismäisiä, on suurin osa silti sovellettavissa ihan kaikkiin yllätystarpeisiin.

Etukäteen en voinut koreja tänne kuvata, koska pojat käyvät aina silloin tällöin kurkkimassa blogiani. Instassa sen sijaan ovat vain isommat pojat. Olen muuten huomannut, miten hyvänä päiväkirjana tämä blogi myös itselleni toimii. Täältä on helppo tarkistaa vaikkapa juuri edellisten vuosien pääsiäiskorien sisällöt niin myös monet reseptit ja mitä sinä vappuna tehtiin tai millaiset vaatteet oli tuona jouluna tai kevätjuhlassa. Nykyään kun kuvia kyllä riittää, mutta ne eivät ole kuitenkaan yhtä helposti katseltavissa kuin entisajan valokuva-albumeista. Tai toki olisivat, jos joku saisi aikaiseksi teettää paperikuvia ja laittaa ne kansioihin. Oi miten kovasti sen haluaisinkaan tehdä! Blogi toimii siis osittain myös valokuva-albumina hieman laajemmin kuvatekstein. Tosin ei olisi kovin mukava katsoa valokuva-albumia, jossa perheenjäsenten kasvot näyttäisivät tähdiltä. 😉

Laitoin aluksi olohuoneen pyöreän pöydän päälle pitkän valkoisen liinan. En suinkaan kuvauksia varten, vaan siksi, että nostamalla liinan helman ylös ja yllätysten päälle, sain ne hetkessä piiloon, kun pojat tulivat alakertaan tai työskentelyni keskytyi jostakin muusta syystä.

Liinan päälle keräsin kaikki mahdolliset pääsiäisyllätyksiksi ajattelemani tavarat eri jemmapaikoistani. Pitkin vuotta katselen vaikkapa verkkokauppojen valikoimaa sillä silmällä, että voisiko joku olla meille tarpeen tai sopisi näihin yllätyspuuhiin. Toisinaan kohdalle osuu myös mukavia tarjouksia, kuten kävi tänä vuonna näiden Bloomingvillen keraamisten pupuastioiden kanssa. Petteri Kaniini -tuotteet sen sijaan ovat ylipäätään suuri heikkouteni ja niitä löysin tänä vuonna Tingelingistä. En haluisi ostaa lisää tavaraa vain ostamisen vuoksi ja siksipä koriin kätkeytyy usein myös vaatteita ja kirjoja tai vaikkapa piirustus- tai säilytysvälineitä.

Pienet Lego-päät olimme ostaneet jo joskus syksyllä Lidlistä yhdessä isompien päiden kanssa. Isommat päät pojat saivat jo jouluna ja nämä pienemmät päät säästyivät sitten pääsiäiskoreihin. Pojilla on Lego-leikeissään monenlaisia lajittelusysteemeitä ja nämä erilaiset rasiat auttavat pitämään Legot järjestyksessä tai ainakin löytämään kulloinkin tietyn tyyppiset Legot. Päiden sisältä paljastui pienet Lego Creator -pussit, jotka esikoinen oli eräällä Helsingin reissullaan pyynnöstäni hakenut PiiPoosta. Siellä oli edelleen myynnissä myös viime vuodeksi ostamiani Creatorin pupuja. Samalla reissulla pyysin esikoista ostamaan myös muutamia muita pikkupusseja jemmaan. En oikein ymmärrä, miksi näitä pieniä Lego-pusseja on vain harvoin saatavilla marketeissa. Näiden luulisi hintansa puolesta olevan hyvin myyviä tuotteita nimenomaan pikkuyllätyksiksi ja viemisiksi. Tai sitten ne vaan ovat niin suosittuja, että ne myydään aina hetkessä loppuun.

Metalliset ja pahviset Petteri Kaniini -rasiat sekä metalliset Mailegin hammasrasiat kätkivät sisälleen pienet lisäyllätykset. 

Tiesittehän, että PiiPoosta voi irtokarkkitiskin tavoin ostaa kassan vieressä olevasta lasivitriinistä irtolegoja. Sieltä esikoinen osti pyynnöstäni myös nämä pikkuiset pupulegot. Pikkupojat haaveilevat kovasti pääsevänsä pitkästä aikaa ensi kesänä PiiPooseen ja ovat jo kovasti suunnitelleet millaisia ostoksia sieltä haluaisivat tehdä. Jos niin käy, niin tiedän jo valmiiksi, että tuon lasivitriinin edessä vietetään hetki jos toinenkin.

Uudet paidat kääriytyivät tuttuun tapaan Fabelabin pääsiäisaiheisiin kangaspussukoihin ja jemmakirjapinon kirjat siirtyivät pääsiäisyllätyskoreihin.

Mailegin metalliset pääsiäiskoristepuput siirtyivät koristamaan pajunkissoja. Ne löysin Tingelingistä. LuKLabelista puolestaan löysin jo ennen joulua edulliset kovakantiset blancosivuiset muistivihot. Puputarravihko on Tingelingistä ja huopapuput pääsiäiskorien koristeeksi ovat Hemtexiltä. Uudet Lego-kuvastot sujautuin myös yllätyskoreihin. Niitähän saa ihan ilmaiseksi vaikkapa marketeista.  

Tänä vuonna ainoiksi syötäviksi herkuiksi koreihin laitoin Kinderin suklaapuput. Jokaiseen koriin tuli myös kortti toivottamaan iloista pääsiäistä. Avattavia metallisia Petteri Kaniini -munia en tänä vuonna laittanut lainkaan koreihin, kuten en myöskään aiempina vuosina käyttämiäni metallisia Mailegin munia. Nuo Petteri-munat oli tarkoitus laittaa myös pajunkissoihin roikkumaan, mutta tänä vuonna se jäi. Voisi olla hauska idea laitta ne pienen yllätyksen kera oksille ja lopuksi niistä sitten paljastuisi jotakin. Kukaan ei sitä ensimmäisenä käyttövuonna osaisi ehkäpä edes odottaa.

Kuten jo aikaisemmin kerroin, pupuastiat päätyivät korien sijaan pääsiäispöytään.

Nallekarhupojan pääsiäisyllätyskorin sisällöstä ja etenkin kirjoista voit nähdä tarkemmin yllä olevista kuvista.

Seuraavaksi voit nähdä yllä hieman tarkempia kuvia Jääkarhupojan korin sisällöstä. Kirjat ovat vaihtuneet aikalailla tietopohjaisiksi, joita hän mieluiten lukee.

Ennen joulua löysin ystäväni vinkkaamana parhaan valikoiman Schleichin ja Papon eläimistä ja figuureista Lahjakas-nimisestä verkkokaupasta. Tilasin silloin samalla joulukalenteriyllätysten lisäksi nämä pääsiäiskorien Papon kanit. Kuopuksen saama mammutinpoikanen tuli tilauksen kaupanpäällisenä. Jos keräät lapsellesi näitä laadukkaita eläinhahmoja tai figureita (esim. ritarit ja merirosvot), suosittelen lämpimästi tätä verkkokauppaa. Viime vuosina, kun varsinaiset lelukaupat ovat vähentyneet, on myös näiden saanti vaikeutunut. Markettien valikoima ainakin täällä meillä päin on hyvin niukka (paitsi hevosten osalta!) eikä juurikaan uudistu. Lahjakkaan valikoima on aivan toista luokkaa. Vaihtoehtoja ja meiltä vielä puuttuvia hahmoja löytyi todella paljon ja jäi siis vielä paljon ostamattakin.

Tässä tämän vuoden pääsiäisyllätyskorit näin jälkikäteen.
Nyt lienee aika siirtää katseet kohti vappua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *