Metsolan pupuja

Vaikka kerroinkin taannoin, etten enää aktiivisesti seuraa uusien lastenvaatemallistojen ilmestymistä, niin pyrin kuitenkin huomioimaan poikien mielenkiinnonkohteet. Sattuneesta syystä puput ovat olleet pikkupoikien suosiossa ja tämän Metsolan vaaleansinipohjaisen pupupaidan onnistuinkin aikoinaan löytämään kuopukselle koossa 122cm, kun kolusin riittävän monta verkkokauppaa. Sama kävi tämän kuvissa näkyvän isoimman saatavilla olevan pupupaitakoon (128cm) kanssa. Uuden malliston julkaisupäivät ovat niin odotettuja, että suosituimmat tuotteet myydään loppuun saman tien ja koska en ole aktiivisesti noita päivämääriä seurannut, ovat tuotteet lipuneet sivu suun. Koska vanha paita oli jäämässä pieneksi ja tiesin sen olevan kuopuksen suosikki, päädyin ennen joulua jälleen koluamaan verkkokauppoja ja löysinkin lopulta paidan erään jälleenmyyjän sivuilta. Kuopus sai paidan sitten joululahjaksi.

Viime vuosina, kun nuorimmatkin ovat siirtyneet käyttämään aikuisten koon lakanoita, meillä on ollut tarve täydentää lakanavarastojamme. Nähdessäni nämä Metsolan pupupussilakanat päädyin kysymään suoraan pojilta heidän mielipidettään niistä. Kun kysyn mielipidettä, teen sen yleensä niin, että juttelen kahden kesken jokaisen lapsen kanssa. Silloin saan lapselta rehellisesti ja suurella varmuudella hänen oman mielipiteensä, koska siihen ei ole vaikuttamassa muiden mielipiteet. Jokainen tykkäsi näistä lakanoista ja samalla kertoi myös oman toivevärinsä. Sanoin myös suoraan, etten aio ostaa tämän hintaluokan lakanoita, jos ne eivät oikeasti ole mieluisia. Senkin jälkeen se kieltämättä hieman jännitti, koska kuopuksen paitaa lukuunottamatta, minulla ei ollut kokemusta Metsolan laadusta. Kiinnitin huomiota myös siihen, että lakanoille sallittiin pesu vain 40 asteessa ja sitä pidän edelleen epäkohtana. Mielestäni alusvaatteet, lakanat ja pyyhkeet kuuluu voida pestä 60 asteessa. Toistaiseksi olen tyytynyt pesemään nämä 40 asteessa, mutta mielessä on kokeilla jonakin päivänä 60 asteen pesua tai ainakin selvittää, onko jollakin siitä kokemusta.

Jääkarhupojan kummit halusivat ostaa lakanat kummipojalleen joululahjaksi ja mieheni kanssa päädyimme ostamaan ne keskimmäiselle ja nuorimmalle pojalle. Kuopus toivoi lakanoita vaaleansinisellä pohjavärillä ja vanhemmat veljet puolestaan vaaleanruskealla.

Nämä kuvat olen ottanut jo hämyisinä joulun välipäivinä ennen kuin laitoin lakanat pesuun ennen ensimmäistä käyttökertaa varten. Nyt huhtikuun puolivälin paikkeilla voinkin sanoa, että kun nämä lakanat otettiin käyttöön joululakanoiden jälkeen, ei sen jälkeen oikein muita lakanoita olekaan käytetty.

Yleensä rummutan pyyhkeet ja lakanat, mutta koska näille lakanoille ei suositella rumpukuivausta, olen kuivannut ne ihan vain huoneenlämmössä. Materiaali on sellaista, että se kuivuu todella nopeasti. Tästä syystä, kun on ollut aika pestä lakanat, ovat ne päässeet heti uudelleen käyttöön eli välissä ei ole tarvinnut ottaa käyttöön muita lakanoita. Samalla näistä lakanoista on ehtinyt kertyä käyttökokemusta jo reilun kolmen kuukauden ajalta. Poikien mielestä lakanat ovat tosi pehmeät ja miellyttävät ihoa vasten. Siltä osin voisi sanoa lakanoiden olleen hintansa arvoiset. Ainut mitä yhä mietin, on tuo pesulämpötila.

Pikkupojat olivat toivoneet joululahjaksi myös uutta kylpyvaahtoa. Päädyimmekin antamaan kahdelle heistä lakanapaketin yhteydessä uudet kylpyvaahdot ja yhdelle tämän Metsolan pupushampoon. Kaikki toki lopulta, kuten ajatus olikin, päätyivät poikien yhteiseen käyttöön. Pojat kutsuvat tätä shampoota yskänpastillishampooksi. Tuoksulla lienee osuutta asiaan. 😉

Bukowskin pikkupuput puolestaan ovat poikien edellisvuoden joululahja yhdessä Gustav-kanin kehystetyn kuvan kanssa. Yritin täksi pääsiäiseksi löytää vastaavia pieniä ja pehmeitä Bukowskin (tai jonkin muun) pupuja poikien pääsiäisyllätyskoreihin siinä kuitenkaan tällä kertaa onnistumatta.

Löytyykö teiltä pupufaneja tai pääsiäiseen sopivia pupuyllätyksiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *