Ystävänpäiväkahvilla

Vietimme perheen kesken pientä ystävänpäivän kahvihetkeä jo sunnuntaina eli ystävänpäivän aattona. Silloin olisi ollut paappani 103-vuotissyntymäpäivä. Hän sai elää pitkän elämän 93-vuotiaaksi asti. 

Koska en voi tällä hetkellä hyvin, pyysin miehistöä kattamaan pöydän ja astuin lopuksi itse valmiiseen pöytään. Ystäväni toi meidän ovelle ystävänpäiväyllätykseksi kauniin punaisen tulppaanikimpun ja herkullisen suklaakakun. Tuon kukkakimpun nähdessäni sain ajatuksen, että ystävänpäivän kunniaksi pöydässä voisi olla vähän enemmänkin punaista väriä. Niinpä pyysin miehistöä ottamaan esille GreenGaten punavalkopilkullisia astiota. Sattumoisin servettivalikoimistamme löytyi servettejäkin samalla kuosilla. Punaiset sydänmarmeladit ja mansikat toivat osaltaan lisää punaista kattaukseen.

Iltapäivän kahvihetkellä oli tarjolla mieheni tekemiä gluteenittomia skonsseja kera tuorejuuston ja mansikkahillon. Koska kattauksen ajankohta venyi ehkäpä ennemminkin tee- kuin kahviaikaan, oli tarjolla myös marjoja kera luonnonjogurtin sekä keitettyjä kananmunia. Brunssistakin tämä kattaus olisi käynyt. Siitä taisikin tulla nyt hieman yhdistelmä noita kaikkia, joten jokainen sai itse valita millä aterialla oli 😉

Jälkiruokaosuudesta eli makeista tarjoiluista vastasivat ystäväni leipoma suussa sulava suklaakakku sekä paikallisen leipomon gluteeniton ranskalainen suklaakakku. Jälkimmäinen on niin suklaista ja niin makeaa, ettei sitä pysty syömään kerralla kuin minimaalisen pienen palan. 

Suklaan makua tasoittamaan sopivat sydänmarmeladit ja mansikat. Tämän Riviera Maisonin pikkuriiikkisen sydämin koristellun tarjoiluastian sain kaupanpäälliseksi tilattuani kaksi RM:n rottinkituotetta. Eipä tarvinnut pitkään näiden herkkujen tarjoiluastialla kökötellä.

Tällaiset Riviera Maisonin valkoiset rusettikulhot ostin miehelleni ja itselleni joululahjaksi. Ne osoittautuivat ihanan tilaviksi (isompia kuin käyttämämme Teeman kulhot) ja päätinkin tilata niitä vielä joulun jälkeisestä alennusmyynnistä lisää. Pojille kaadettiin pilkkukannusta kaakaota pilkkumukeihin.

Herkuttelun jälkeen oli luvassa vielä pieni ystävänpäiväyllätys, sillä pyödässä odotti aivan uusia sydämenmuotoinen rottinkirasia.

Tämä uusi rasia houkutteli kovasti pöydässä ja yksi toisensa perään olisi heti halunnut kurkistaa sinne. Jännitys tiivistyi kahvihetken loppuun, kun vihdoinkin sai luvan kurkistaa rasiaan.

Eipä noiden yllätysten niin suurensuuria tarvitse olla. Sydämenmuotoisesta rottinkirasiasta löytyi jokaiselle pikkupojalle Minifigure-pussi ja loppurasiallinen sydämenmuotoisia vaahtokarkkeja. Tästä taisikin nyt tulla meidän perheen uusi pieni ystävänpäiväperinne. 

Tämän postauksen myötä tahdon toivottaa sinulle:

H y v ä ä   y s t ä v ä n p ä i v ä ä ! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *