19. joulukuuta: Adventtikalenteri isomummalle

Minulla oli eilen työpäivä ja lapsilla viimeinen koulupäivä ennen joululomaa. Sen jälkeen aloitettiin talon siivoamista joulukuntoon, muttei juuri päästy alkua pidemmälle, vaikka useampi tunti siihen käytettiinkin. Lopulta oli vain pakko luovuttaa ja todeta, että huomenna on uusi päivä. 

Postaus oli ensimmäistä kertaa tämän vuoden adventtikalenterin aikana vaarassa jäädä tekemättä, sillä iltaseitsemältä olin jo täysin valmis nukkumaan.

Olen kertonut täällä blogissanikin 96-vuotiaasta mummastani ja poikien isomummasta. Saimme pikkupoikien kanssa jo syksyllä ajatuksen ilahduttaa isomummaa jollakin tavalla joulun aikana. Lopulta syntyi idea tehdä mummalle aivan oma adventtikalenteri, jossa olisi jokaiselle päivälle yksi avattava lahja.

Koska tuon ikäinen ihminen ei enää kaipaa kotiinsa mitään ylimääräistä ja turhaa tavaraa, yritimme miettiä kalenterilahjoihin pääasiassa sellaisia juttuja, joita mumma tarvitsee tai joista hän voisi ilahtua tai sellaisia, joita hän muutenkin joutuu arkeensa hankkimaan. Näissä tarpeellisissa asioissa oli serkkuni suureksi avuksi selvittämällä mumman luona käydessään hieman päivittäisen kosmetiikan tarvetta ja lajia. Kiitos siitä vielä serkulleni! 

Jokainen pikkupoika kirjoitti isomummalle kirjeen, jonka yhteyteen laitettiin koulukuva. Kirjoitin myös itse mummalle kirjeen kera tämän vuoden tarrakuvani. 😉 Näistä saatiin yhteensä neljä kalenterinluukkua. Kirjeet käärittiin samalla tavalla lahjapaperiin kuin muutkin lahjat. 

Löysin Flying Tigerista kartonkiset numerokortit 1 – 24, jotka sopivat hyvin oikean päivän merkeiksi paketteihin.

Kalenteri-idean synnyttyä tilasin ensimmäisenä tällaisia vanhatyylisiä joulukortteja, joita laitoin sinne tänne paketteihin ja yhteen luukkuun ihan vain katseltavaksi useamman kerrallaan.Arvelin, että ne voisivat tuoda mummalle vanhan ajan joulun tunnelmaa ja niihin liittyviä muistoja.

Itselleni Aloe Vera -tuotteet eivät ole tuttuja, mutta koska serkkuni tiesi mumman käyttävän niitä, päätin kääriä niitä muutamaan pakettiin. Lisäksi ostin Lumenen ja LV:n perustuotteita, huulirasvaa ja vaseliinia, hampaidenhoitotarvikkeita, nenäliinoja, vanupuikkoja ja -lappuja sekä silmälasienpuhdistusainetta. Voiteilla yritin huomioida vartalon, kädet, jalat ja huulet, kasvotkin. Laastareille ja tukevalle varrelliselle kammalle ajattelin myös olevan käyttöä.

Joulunajan herkkuhetkistä vastasivat tee, kahvi ja glögi höysteineen sekä Vihreät kuulat. 

Itsenäisyyspäivän paketista löytyi Minna Immosen Suomen lippu -servetit ja patterein varustettu kynttilä.

Koska mumma on aina tykännyt lukemisesta, ajattelin, että muutama kevyempi ja vaikka pitkin joulun aikaa pienemmissä erissä luettava kirja voisi olla hänelle mieleen.

Toisen kirjan kautta jouluaattona päästään seimen äärelle myös näissä Ambienten joulukuvaelmaserveteissä.

Pienten muistivihkojen ajattelin myös olevan aina toisinaan tarpeen. Samassa minikoossa ostin ensimmäiseen luukkuun myös Joulutalot-adventtikalenterikortin. Sen avulla voi ehkäpä samalla myös seurata mikä pakettinumero on seuraavana vuorossa.

Aluksi ajattelin, että keksinköhän jokaiseen luukkuun sopivaa sisältöä, mutta lopulta ideoita alkoi olla jopa yli tarpeen ja piti alkaa rajoittaa niiden hankkimista sekä yhdistää muutamia luukkuja keskenään. 

Yritin aluksi etsiä kalenterilahjoille kaunista ja sopivaa koria, mutta koska sellaista ei löytynyt, päädyin kakkosvaihtoehtooni eli tällaiseen laatikkoon. Se osoittautuikin oikein sopivaksi.

Äitini kävi viemässä laatikon lahjoineen mummalle ja sen jälkeen vielä soiteltiin mumman kanssa. Hän oli kovin iloinen tästä lahjasta, vaikkei tokis silloin vielä tiennyt kuin muutaman ensimmäisen luukun sisällön.

Nyt kun tämä koronatilanne on jälleen äitymässä miltei mahdottomaksi, emme uskalla kyllä mummaa tavata. Siksikin tuntui hyvältä, että saatiin tämän kalenterin kautta olla tänä vuonna osa hänen jouluaan.

Oletko sinä toteuttanut vastaavaa kalenteri-ideaa? Olisiko sinulla jakaa vielä lisää hyviä sisältövinkkejä?

Tämä olisi sopinut hyvin myös uuden vuoden toivotukseksi, mutta päätyi tällä kertaa yhteen kalenteriluukkuun.

2 comments

 1. Kirsi says:

  Hei, Kiitos näistä sinun joulukalentereistasi! Niitä on kiva lukea.
  Samoin tykkään lukea blogistasi vinkkejä isompien poikien vaatetukseen. Itselläni on kolme tyttöä (22v ja 2x19v), kuopus on poika (15v). Ja vaikka tyttöjen pukeutumisessa on omat haasteensa (mitä poikalasten äidit eivät edes tule ajatelleeksi) niin isommille pojille siistimpien klassisten vaatteiden löytäminen on todella vaikeaa.
  Tämä joulukalenteri Isomummalle on aivan mahtava idea! Aion toteuttaa tämän ensi jouluna 85-vuotiaalle appiukolleni ja hänen puolisolleen. Erityiskiitos siis vielä tästä loistavasta ideasta!
  Rauhallista ja tunnelmallista joulunaikaa sinulle ja perheellesi.
  t. Kirsi

  • Miia says:

   Hei ja kiitos mukavasta kommentistasi! Kiva kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa ja erityisen kiva, että tulit sen tänne kertomaan. Pitäisi taas jossakin vaiheessa tsempata ja jatkaa tuota isompien poikien vaatepostaussarjaa. Toivottavasti olet kuitenkin jo joitakin vinkkejä saanut. Hienoa, että aiot ensi vuonna toteuttaa tuon “isomumman” kalenteri-idean. Alkuperäinen idea ei ollut omani, vaan poimin sen jostakin Internetin syvyyksistä ja poikien kanssa lähdimme sitten ideaa kehittelemään isomummalle sopivaksi. Ehkäpä jonakin vuonna voisimme omatkin vanhempani eli poikien isovanhemmat yllättää samalla idella. Kiitos samoin: Ihanaa joulua myös sinulle ja perheellesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *