17. joulukuuta: Malia ja piparkakut

Kerron heti alkuun, että kyseessä ei ole maksettu mainos, vaan ihan oma juttuni. Vuosi sitten kuulin myynnissä olevasta gluteenittomasta piparkakkujäätelöstä. Kun menin sitä etsimään kaupan pakastealtaasta, en aluksi löytänyt oikeaa pakettia. Tai niin luulin. Löysin kyllä tämän Kolmen Kaverin piparkakkujäätelöpurkin, mutta koska siinä luki vain merkintä “laktoositon”, ajattelin ettei kyseessä voi olla gluteeniton jäätelö (piparkakku kun luonnostaan on aina vehnästä leivottu).

Tuolla ensimmäisellä kerralla jäätelö jäikin ostamatta.

Aloin kuitenkin servittämään tarkemmin tuota piparkakkujäätelöasiaa ja sain selville, että kyseessä todellakin oli tämä Kolmen Kaverin piparkakkujäätelö. Kuten kuvasta näet, lukee tuolla ylhäällä pelkästään “laktoositon”, mutta varsinaisen ainesluettelon lopussa lukee kuitenkin sekä laktoositon että gluteeniton. Ihmettelin kovasti, miksei gluteeniton-merkintä voi myös olla samalla lailla selkeästi ja helposti näkyvillä kuin tuo laktoositonkin merkintä. Siihen sain selityksen eräässä gluteenittomassa ryhmässä. Jäin vaan pohtimaan voiko tuo selitys aivan oikeasti olla totta.

On kuulemma niin, että jos tuotteessa on merkintä “gluteeniton”, sitä ei osteta, koska sen ajatellaan olevan pahaa. Tässä jäätelössä se ei ainakaan pidä paikkaansa! Tämä jäätelö on todella hyvänmakuista eikä maistu mitenkään “gluteenittomalta”. Ainut syy, miksi tämä saattaa jäädä ostamatta, on sen hinta. Kuusi euroa tästä pienestä rasiasta tuntuu aika paljolta. Toisaalta kun on pakko noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, ei voi kuin iloita siitä, että gluteenittomaan valikoimaan tulee tällaisia herkullisia helmiä.

Minna Immosen Arabialle kuvittama piparkakkupurkki on jo vuosia vanha. Meillä on tuota samaa sarjaa useampi erilainen jouluinen purkki. Viime vuosina ne ovat jääneet kaapin kätköihin, mutta tänä vuonna kaivoin pitkästä aikaa esille tämän ruskeavalkoisen purnukan.

Mailegin piparkakkutalo on mielestäni tosi suloinen ja keksin sille monta eri käyttötapaa tulevaisuudessa. Millaisia satuja ja tarinoita sen ympärille voisikaan rakentaa. Puhumattakaan sen käytöstä joulun aikana kätkemässä yllätyksiä sekä lukuisissa leikeissä.

Piparkakkutalon mukana tuli neljä piparkakunmuotoista korttia, joissa oli numerot 1 – 4. Talo on alunperinkin ajateltu nimenomaan adventtiyllätyksiä varten. Tykkään kovasti tästä adventtikalenteriajatuksesta. Olisi mukava, että jokaisena adventtina voisi saada paketin ja muina päivinä avattaisiin vaikkapa kuvakalenterin luukku. 

Suloinen piparkakun tuoksu leijailee myös tästä Malian sesonkituotteesta eli piparkakkukynttilästä. Valitettavasti tällaiselle hajusteherkälle tämän kynttilän tuoksu on ehkäpä liiankin voimakas enkä olekaan voinut sitä polttaa kuin pieniä hetkiä.

Piparkakkutalon päällä olevat huopapiparkakut kuuluvat osana piparkakkuviirinauhaan, joka on samalla adventtikalenteri eli pipareita on nauhassa 24. Tämän ihanan kalenterin nallekarhupoika on saanut vauvana/taaperona kummeiltaan.

Oletko sinä päässyt maistamaan tai haistamaan näitä Malian piparkakkujuttuja?

Tästä päivästä on enää viikko jouluaattoon. Vaikka olen tänä vuonna aloittanut jouluvalmistelut mielestäni tosi hyvissä ajoin, jää niitä siitä huolimatta viimeiselle viikolle vähintäänkin riittävästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *