13. joulukuuta: Tähdistä tähdenlennoiksi

Tajusin tuossa muutama päivä sitten, että täällä Tähtipoikien talossa on aina ollut adventtikalenterin 13. luukussa jotakin “tähdellistä”. Vähän kuin olen ihan ilman lupaa napannut tuon Lucian ja stjärngossejen päivän blogini nimen teemapäiväksi. En toki tiedä, tuleeko näin jatkumaan joka vuosi, mutta tälle vuodelle olin ilman tämän yhteyden sen kummempaa ajattelemista varannut pojille tähtipuuhia ja niistä ajattelin tämänvuotisessa Lucian päivän postauksessa kertoa.

Aiempien vuosien luukut löytyvät linkeistä: 20182019a2019b ja 2020.

Viikonloppuna poikien adventtikalenterista nimittäin löytyi Heirolin silikoninen kakkutikkarivuoka ja tikkuja. Kaakaobaaripostauksessa kerroin ostaneeni valkosuklaisia tähtiströsseleitä Lidlistä. Siellä oli myynnissä sellaisia hieman isompia strösselipurkkeja, joissa oli eri lokeroissa useampaa erilaista strösseliä. Loput strösselit päätyivätkin sitten näihin tähtitikkareihin koristeiksi. 

Silikonivuoan puolestaan tilasin kaakaobaarivalotaulun tilauksen yhteydessä täältä. Tähtitikkarit voi valmistaa sulatetusta suklaasta, jäädykkeestä, jäätelöstä tai kekseistä. Pakkauksen mukana tuli kuusi pientä tikkaritikkua, mutta niitä sai tilata enemmän isommassa pakkauksessa ja ainakin kahdessa eri pituudessa samasta verkkokaupasta.

Tämä silikonivuoka kestää lämpötilaa -60 asteesta +230 asteeseen. Se kestää siis sekä pakastamisen että uunin lämpötilan. Vuoan saa pestä astianpesukoneessa ylätasolla.

Laitoimme ensin suklaan sulamaan vesihauteessa ja sen jälkeen katoimme kaikki tykötarpeet valmiiksi syytingin pöydälle. Pojat sopivat myös työnjaosta eli kuka kaataa suklaasulaa muotteihin, kuka laittaa tikut paikoilleen ja kuka koristelee tähdet.

Nallekarhupoika laittoi muotteihin suklaasulaa ja kuopus odotteli valmiina tikkaritikun kanssa. Käytettiin tikkareissa erikseen ostamiani tikkuja eikä pakkauksen mukana tulleita pienempiä tikkuja.

Sen verran hätähousuja ja innokkaita olemme tällä ensimmäisellä tähtitikkareiden tekokerralla, että laitoimme muotteihin aivan liikaa suklaata. Ensimmäisen tikkarin kohdalla yritin vielä (kamera kädessä) siirtää ylimääräistä suklaasulaa seuraavaan muottiin, mutta sen jälkeen luovutin. Heirolin ohjeessakin sanotaan, että kannattaa jättää muotti himena vajaaksi eikä siis missään nimessä ylitsepursuavaksi, kuten me teimme. 😉

Tekeminen oli kuitenkin varsin mukavaa puuhaa, sillä kuulin poikien kysyvän, että saadaanko me tehdä näitä joku kerta uudelleen koulun jälkeen.

Lopussa, kun huomasimme, ettei suklaa ihan htkessä jähmetykään, alkoi jokainen lisäillä koristeita aikalailla reilummalla kädellä. 😉

Nämä Pintinoxin espressolusikat ovat muuten osoittautuneet tosi hyviksi minilusikoiksi moneen muuhunkin kuin espressokäyttöön. Laadukkaat italialaiset lusikat ja muut aterimet eivät myöskään ole hinnalla pilattu.

Ihan vaan hieman överiksi meni! 😉 

Heirolin ohjeen mukaan suklaatikut laitetaan viideksi minuutiksi jääkaappiin jähmettymään. Pidimme tikkuja jääkaapissa varmaankin 20 minuuttia, koska olin melko varma, että överikoristeet rapisevat maahan, kun tikut irrottaa vuoasta.

Levyllisestä Fazerin sinistä jäi vielä sen verran yli, että nappasimme nopeasti jääpalamuotin, jonne pojat laittoivat lopun suklaasulan ja tietysti myös se koristeltiin.

Pojat irrottivat jääkaapissa jähmettyneet tikut vuoasta ja täytyy sanoa, että ennakkoluuloni koristeiden rapisemisesta pitkin pöytää ei pitänytkään paikkaansa. Tikkarit irtosivat helposti ja hyvin vuoasta.

Sen sijaan näistä kuvista näkee, miten ylivaluvasta suklaasta ei tule niinkään tähdenmuotoisia, vaan ennemminkin ehkäpä tähdenlentoa muistuttavia. Koristeetkin puhuvat sen puolesta.

Tosin jos kurkistaa tikkarin toiselle puolelle, voi havaita, että kyllä sieltä tähtimuotokin löytyy! Seuraavalla kerralla haluaisin kokeilla myös sitä, että laitaisin muotin pohjalle ennen suklaasulaa hieman koristeita, josko niitä sillä tavalla saisi myös tikkarin toiselle puolelle. Jakaantuisi samalla tämä ilotulituskin vähän tasaisemmin. 😉

Joka tapauksessa nämä överit tähdenlennot maistuivat niin hyviltä, että ne upposivat hetkessä parempiin suihin. Uskonpa, että näitä saa maistaa Tähtipoikien talossa uudelleenkin ennen joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *