11. joulukuuta: Lahjanauhoja

Tänä vuonna halusin olla joululahjapaketointien suhteen ajoissa. Alunperin olin ajatellut paketoida lahjat jo marraskuun lopussa, mutta ihan siihen en päässyt. Itsenäisyyspäiväviikonloppuna tarjoutui kuitenkin siihen puuhaan hyvä mahdollisuus, kun pikkupojat lähtivät mummolaan piparitalkoisiin.

Paketointi alkoi tästä näkymästä…

En harrasta juurikaan kirppareilla käymistä, mutta tämän vanhan nauhatelineen olen ostanut nimenomaan kirpparilta yli kymmenen vuotta sitten. Aluksi se toimittikin hyvin tehtäväänsä nauhatelineenä, mutta vähitellen siihen alkoi kertyä kaikenlaista muutakin tavaraa, minkä seurauksena sen varsinainen käyttötarkoitus alkoi käydä hankalaksi. Kuten tiedät, niin kerään aina talteen kaikki joululahjojen nauhat, kortit ja muut koristeet seuraavaa vuotta varten. Nyt kun olin hyvissä ajoin aloittamassa paketointia, ajattelin että minulla olisi vihdoinkin aikaa myös tämän nauhatelineen järjestämiseen jälleen toimivaksi. Niinpä ensin tyhjensin sen kaikesta ja kaivoin samalla esille kaikki mahdolliset muutkin nauhavarastoni. Viime vuonna olin onneksi järjestänyt nuo kaikki muut nauhat joulun jälkeen paketointitarvikkeideni yhteyteen Ikean säilytysrasioihin. Osaa nauhoistahan tarvitsee käytössä ympäri vuoden syntymäpäivien vuoksi ja niiden pitää silloinkin olla helposti saatavilla.

En olisi kyllä etukäteen arvannut, miten pitkäkestoinen urakka tämän pienen telineen järjestäminen lopulta olikaan. Siinä ne nyt kuitenkin ovat, kaikki nauhani, hyvässä järjestyksessä ja helposti saatavilla varsinaista paketointia varten!

Nauhoja olen osatnut pääasiassa sisustus- ja käsityöliikkeistä. Satiini- ja samettinauhat kuuluvat suosikkeihini, samoin pitsinauhat ja nuo tähtikuvioiset nauhat. Monesti olen lähtenyt nauhaostoksille tietty väri tai kuviopinta mielessäni todetakseni, että visiotani vastaavaa nauhaa ei löydy valikoimista. Sitten on pitänyt tyytyä kompromissiin ja osa näistä nauhoista ovatkin juuri sellaiselta ostosreissulta. Käyttöön nekin ovat onneksi aina päätyneet. 

Osan nauhoista olen leikannut niin lyhyiksi, että ne riittävät juuri pillilasien koristeeksi. Niitä en lyhyytensä vuoksi lähtenyt kiertämään tuohon varsinaiseen nauhatelineeseen, vaan laitoin ne telineen alaosassa oleviin lokeroihin. Sieltä ne on sitten taas helppo ottaa käyttöön tarpeen tullen. Alalokeroihin laitoin myös tuollaiset valmiissa rullassa myydyt nauhat, joista on helppo pyörittää sopiva pätkä lahjanauhaa paketin ympärille. Rulla ei myöskään pääse karkuun, koska se on sen verran syvällä tuossa lokerossa ja tukeutuu sivuilta muihin rulliin ja seinämiin.

Tämän pohjatyön jälkeen olikin sitten helppo lähteä varsinaiseen paketointityöhön. Nuo etualalla olevat samettinauhat, jotka tilasin LukLabelista, kieputin vielä tuohon telineen kahvaan beigen nauhan viereen.

Keräätkö sinä talteen käytetyt lahjanauhat? Miten säilytät niitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *