10. joulukuuta: Kaakaobaari

Viikko sitten perjantaiaamuna löytyi pikkupoikien huoneen kuusen alta adventtikalenterin paketit, joista paljastui nämä talviset kaakaomukit.

Löysin mukit Minimanista jo syysloman aikoihin. Näiden kolmen lisäksi valikoimassa oli myös yksisarvismuki. Samaa sarjaa näin myös viikko sitten Citymarketissa. Siellä oli korkeampia mukeja, joissa oli samassa mukissa kaikki neljä eläinhahmoja, ehkäpä vielä jokunen muukin niiden lisäksi. Citymarketin mukit maksoivat kuusi euroa kappale ja nämä Minimanin mukit muistaakseni 4 – 5 euroa kappale. Pojat ihastuivat kovasti näihin mukeihin, vaikkeivät vielä tienneet, että iltapäivällä on luvassa toinenkin mukeihin liittyvä yllätys.

Poikien ollessa koulussa, pystytin meidän takapihalle kaakaobaarin täällä blogissakin jo tutuksi tulleeseen kioskikahvila Ruusuritariin

Sain ajatuksen kaakaobaaristakin jo joskus syksyllä. Ostin pitkin syksyä kaakaohetkeemme sopivia juttuja niiden tullessa vastaan kaupoissa. Kaakaobaarivalotaulun tilasin verkkokaupasta. Alunperin olin ajatellut tehdä sellaisen ihan vain liitutaululle, mutta koska Ruusuritarin liitutaulukyltti oli mennyt rikki enkä löytänyt tilalle uutta, päädyin lopulta tilaamaan tällaisen alekampanjahintaan. Lähtökohtaisesti pyrin aina suosimaan suomenkielisiä tekstejä ja siksi hieman emmin tämän kanssa, mutta päädyin sen kuitenkin lopulta tilaamaan. Valotaulu vilkkuu mielestäni hillitysti. Siitä kertonee myös se, ettei tuo vilkkuminen häirinnyt valokuvaamista eikä juurikaan tallentunut kuviin. 

Varsinaiset kuumat maitovaahtokaakaot teimme sisällä, mutta ulkona pääsi valitsemaan kaakaoonsa mieleisiään lisukkeita kaakaobaarin valikoimista.

Kaakaobaarista löytyi GreenGaten mukeihin, Teeman tarjoiluvatiin ja Miss Etoilen jalalliseen tarjoiluvatiin  katettuna vaahtokarkeista ja suolatikuista tekemiäni lumiukkoja, puna- ja ruskeavalkoisia karkkikeppejä, kaakaovohvelitikkuja, valkosuklaatähtiä, tähtipiparkakkuja, suklaanpaloja, suklaavohvelikeksejä ja valkoisia vaahtokarkkeja tavallisina sekä kuusenmuotoisina. 

Merry Christmas- ja Xmas-pillit tilasin samasta paikasta kuin valotaulun. Viimevuotiset Greengaten Scooter-mukit pääsivät myös mukaan kaakaobaarikattaukseen. 

Pienet koristeet vaahtokarkkien ja suklaiden päällä sekä valkosuklaatädet löytyivät Lidlistä. Ne olisivat näyttäneet kivoilta myös kaakaomukissa kermavaahdon päällä.

Kuin kruunuksi jouluiseen kaakaohetkeemme, alkoi ulkona leijailla hiljalleen lunta, joka putoili piparkakkujen ja suklaiden päälle tomusokerin tavoin.

Tänä vuonna en olekaan esitellyt poikien talvivaatteita. Tästä veljeskolmikosta kahdella vanhimmalla

on viime vuoden tavoin Reiman tummansiniset Naapuri-parkatakit ja kuopuksella isoveljensä vanha deniminsininen PoPin parkatalvitakki. Kahden nuorimman *merinovillaiset TuTu-pipot ja tuubihuivit saimme vuosi sitten yhteistyönä Youngest Fashionilta. Nallekarhupojalle tilasin myös samanlaiset, koska nämä asusteet olivat kovasti poikien mieleen.

Joko teillä on herkuteltu kuumalla kaakaolla tänä talvena?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *