7. joulukuuta: Ripaus ruskeaa

Pidennetty viikonloppu sujui paketointipuuhissa. Instassa olenkin sitä hieman ennakkoon kuvannut storien muodossa. Kiitos, kun vastailette siellä kysymyksiini. Tuntuu kivalta saada jakaa ajatuksia. En ole tehnyt vastauksistanne mitään koosteita enkä tallenteita, mutta voisin joskus jakaa sopivan postauksen yhteydessä joitakin mieleeni jääneitä ajatuksia ja toki niin, ettei vastaajaa tunnisteta. 

Jos olet yhtään oppinut tuntemaan minua, tiedät, että yksi lempiväreistäni on ruskea eri sävyissään. Vuosia halusin, että joulu oli täysin valkoinen, mutta vähitellen siihen alkoi tulla mukaan nimenomaan eri ruskean sävyjä. Viime vuonna joulukattaukseen tulivat mukaan beige pellava ja paperikuuset. Edellisvuonna puolestaan kattauksessa – ja muussakin joulussa – näkyi tehostevärinä konjakinruskea (tai ehkäpä jouluun sopivammin, kanelinruskea). Tänä vuonna ruskea on yhä mukana joulussa. Luulin sen muuttuvan tummempaan suuntaan eli kauniin suklaanruskeaksi, mutta näyttää siltä, että tiedossa on eri ruskean sävyjen kombinaatio.

Ruskea väri tuo sisustukseen – ja tässä tapauksessa myös jouluun – kaivattua lämpöä. Tänä vuonna olen ollut erityisen ihastunut Riviera Maisonin rottinkisiin koristeisiin. Meidän kuusenkoristeet ovat jo vuosien ajan olleet pääasiassa valkoisia (paitsi lasten kuusissa), mutta nyt kaipaan niidenkin rinnalle nimenomaan tuota rottingin tuomaa lämpöä.

Ruskeat paperikuuset löysin sisustusliike Säteestä (isompi ja pienempi). Ne taisivatkin tänä vuonna olla ensimmäiset joulukoristeet, jotka laitoin esille. Ne ovat juuri sopivat Ikean lasikupujen alle, mutta käyvät toki ilmankin, kuten näissä kuvissa. 

Peurat ovat vanhoja. Pidän niistä edelleen. Mielestäni ne sopivat hyvin myös talvikodin koristeeksi eli eivät vain joulun aikaan. Isommat Riviera Maisonin joulumukit ostin tänä syksynä. Pienempi muki on viime vuoden mallistosta. Tähdet vetoavat edelleen. Meillä on ennestään tuota isompaa mukia sydämenmuotoisella kahvalla. Tämä tähtikahva istuu sydäntä paremmin käteen. Näistä isoista mukeista on tullut uusia lattemukisuosikkejani. Pitäisi malttaa tilata vielä muutama lisää tai sitten jään suosista odottamaan uusien mallistojen valikoimia.

RM:n rottinkituotteista suunnittelin tekeväni ihan erillisen postauksen. Pipari- ja suklaakulho on myös Riviera Maisonin. Ostin sen viime jouluksi. Se on juuri sopivan pieni yhden tai kahden ihmisen kahvi- tai herkkuhetkeen. Tykkään pitää siinä myös pientä naposteltavaa ja joulutunnelman tuojaa vaikkapa lahjojen paketoinnin aikana. Se on osoittautunut hyväksi tarjoiluastiaksi myös silloin, jos pitää saada muusta kattauksesta erilleen minulle sopivat gluteenittomat herkut. Vaikka pääasiassa valmistamme kaiken gluteenittomana, mutta esimerkiksi piparit ja tortut ovat muulla perheellä vehnäpohjaisia.

Beiget pellavakaitaliinat ovat Himlan ja värinä niissä on mind. 

Mitä mieltä olet ripauksesta ruskeaa jouluun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *