Syntymäpäiväsuunnitelmia

Viime vuonna ei äkillisesti kotikaupungissamme huonontuneen koronatilanteen vuoksi vietetty lainkaan pikkupoikien syntymäpäiviä, ei kavereille eikä kummeille ja sukulaisille. Toki oman perheen kesken juhlimme kahvilassapatiollapupukakun ja jääkarhukakun äärellä. Tänä vuonna korona elää yhä keskuudessamme, mutta tilanne ei ole samanlainen kuin vuosi sitten. Rajoitukset poistuvat ja elämä yritetään saada vähitellen kohti normaalia. Olisiko uusi normaali sitten parempi sana? En tiedä. Varmasti aika näyttää. Korona ei nyt kuitenkaan ollut tämän postauksen aihe, vaan syntymäpäiväsuunnitelmat.

Olen vuosien saatossa keräillyt Pinterestiin ideoita ja inspiraatiokuvia erilliseen Lastenjuhlat-kansioon, joskin myöhemmin aloin tehdä vielä teemoittain yksittäisiä kansioita. 

Sovimme, että jokainen poika saa kutsua muutaman kaverin synttäreilleen eli sellaisen kaverin, jonka kanssa on muutenkin päivittäin tekemisissä. Ensimmäisenä oli vuorossa nallekarhupojan syntymäpäivät ja aloimmekin pohtia, mitä niillä tehtäisiin ja mitä tarjottaisiin. Löysimmekin kivoja ajatuksia juhlia varten, mutta yhä puuttui teema, jonka ympärille kaiken voisi rakentaa.

Viime sunnuntaina, kun miesväki lähti käymään maalla, sain idean syntymäpäivistä metsäteemalla. Olen sellainen ihminen, että tarvitsen suunnitteluni pohjaksi jonkun idean tai teeman ikään kuin punaiseksi langaksi. Sama pätee myös työhöni. Kun tuo punainen lanka on löytynyt, lähtevät ideat suorastaan rönsyilemään ja niitä on pakko alkaa karsia. Teema inspiroi niin moniin eri toteutustapoihin ja -mahdollisuuksiin ja juuri tuo hetki, kun voi antaa virran kuljettaa ajatuksiaan, on yksi parhaista uuden luomisen alla.

Vaikka pidänkin kovasti lastenjuhlien järjestämisestä, niin kieltämättä niiden ajoittuminen viikon välein kolme peräkkäistä viikkoa (tai neljä, jos laskisi vielä mukaan esikoisen) alkaa arjen keskellä tuntui melkoiselta suorittamiselta. Koska tiedän, mikä minua odottaa, päätin jo tässä vaiheessa oikaista edes jossakin osuudessa. Olin jo etukäteen kysynyt pojilta teematoiveita syntymäpäiville ja ne huomioiden keksin, että jokaisen toiveen voisi toetuttaa saman isomman teeman sisällä hieman sisältöä eriyttäen. Niinpä meidän kodin on nyt seuraavaksi kolmeksi viikoksi vallanneet havuköynnökset, pienet (joulu)kuuset, puukiekot, kävyt ja metsän eläimet. Samalla syntyi Pinterestiin uusi lastenjuhlakansio, Metsäsynttärit.

Inspiraation myötä aloin pohtia, millaista metsärekvisiittaa meiltä löytyisi ennestään ja mitä kenties tarvitsisimme niiden lisäksi. Laitoin isälleni viestin ja kysyin, olisiko hänellä mahdollisuus sahata minulle muutama puulevy/-kiekko syntymäpäiväpöytään alustoiksi. Hän ryhtyikin tuumasta toimeen, sillä miesväen palattua, minulla oli jo kaksi puukiekkoa odottamassa. Seuraavana iltana pojat kävivät lähimetsässä poimimassa käpyjä ja ne laitettiin kuivumaan. Kotoa löytyi valmiiksi myös puisia astioita sekä tarjoilualustoja.

Seuraavaksi olikin sitten vuorossa juhlatarvikekauppojen etsiminen. Valitettavasti kotikaupungistamme ei juuri valikoimaa löydy. Itse tykkäsiin niin kovasti lisätä juhlatunnelmaa ilmapalloin, mutta niitäkin löytyy täältä vain hyvin rajattu valikoima. Monesti haluaisin ihan vain yksivärisiä kumipalloja kulloiseenkin teemaan sopivin värein, mutta sellaisia ei saa lainkaan.

Netissä olevia juhlakauppoja löytyi kyllä useita, mutta mistään niistä ei löytynyt kaikkea haluamaani. Olisi toki helpointa – ja edullisinta – että kaikki tarvittava löytyisi samasta paikasta. Niinpä jouduin tekemään kompromisseja. Tällä kertaa tilasin kahdesta juhlatarvikeliikkeestä, jotka olivat My Dream Day ja Emma’s & Mama’s. Katsoin myös Pop up kemut valikoiman, mutta tällä hetkellä tästä teemasta oli melko huonosti meille sopivia juttuja saatavilla. Näistä kahdesta jälkimmäisestä olen tilannut ennenkin, mutta tuo ensimmäinen verkkokauppa oli minulle uusi. Se täytyy sanoa kummankin verkkokaupan eduksi, että toimitus oli todella nopea. Poikakin jo ehti miettiä, että äiti, ehtivätköhän ne edes ajoissa perille. Olemme jo niin tottuneita, että kortit ja kirjeet tulevat aina myöhässä tai niiden matka kestää tosi pitkään, mutta aika usein verkkokauppatilaukset tulevat nopeasti. Mistähän se johtuu?

Innostuinkin sitten tilausten saavuttua ihan vain itselleni iloksi ja inspiraatioksi kuvaamaan pieniä kollaaseja juhlateemaa ajatellen. Puinen Happy Birthday – ja Woodland-kyltti, pienet puiset levyt ja karhuservetit sekä muffinivuoat olivat tilausten mukana.

Kokeilin ihan vain mielenkiinnosta kuviin myös toista taustaväriä. Puinen kuusialusta on vuosia sitten ostettu Stockmannilta. Jalallisen puisen tarjoiluastian tilasin nyt.

Monia asioita olen kotonamme järjestellyt ja organisoinut eri kategorioihin, mutta kaikenlainen juhlatarvikkeisto on täysin hajallaan ympäri taloa. Miten te muut olette järjestelleet juhliin liittyvät koristeet ja tarvikkeet, sellaiset joita voi käyttää uudelleen? Olisi ihan parasta, jos niitä varten voisi olla erillinen umpiovellinen kaappi, mutta se ei ainakaan tällä hetkellä ole mahdollista.

Karhutarjottimen olen tilannut ehkäpä vuosi sitten H&M Homesta. Metsäneläinkakunkoristeet ja luonnonväriset paperipillit tilasin nyt.

Tämän puisen puputarjottimen olin klikannut ostoskoriin jo useamman kerran tänä syksynä ajatuksena kattaa se kuopuksen syntymäpäivän aamupalalle ja ottaa sen jälkeen muutenkin käyttöön. Kun kuopus sitten ilmoitti, että haluaa tänäkin vuonna pupusynttärit, valikoitui tämä lopullisesti ostoskorin sisältöön. Tähtikuvioiset pupuservetit ja kultaiset pupukakkutikut pääsevät myös koristamaan kuopuksen juhlapäivää. Uskoisin, että niillekin jää vielä jatkokäyttöä.

Muoviset havunoksat käpyineen sekä pienin valoin varustettu vihreä köynnös tulivat myös täydentämään juhlatarvikevalikoimaamme. Pyrin yleensä ostamaan juhlatarvikkeita niin, että mahdollisimman monia niistä voi käyttää uudelleen. Titenkin servetit, pillit ja muut kertakäyttöiset tarvikkeet ovat nimensä mukaisesti kertakäyttöisiä, mutta monia muita juttuja voi käyttää uudelleen myös eri teemojen yhteydessä ja tässä tapauksessa vaikkapa joulukoristeina.

Puiset kulhot olen saanut ystävältäni lahjaksi. Tammenterhoja pojat toivat minulle iltakävelyltään.

Näille synttäreille päädyin tilaamaan myös numerosädetikkuja kakkukynttilöiden sijaan.

Haluaisitko jakaa omia hyväksi havaitsemiasi juhlatarvikekauppoja? Voisin vaikka lisätä niitä sitten tähän postauksen loppuun jälkikäteen.

Tätä kirjoittaessani ensimmäiset syntymäpäivät kolmen viikon putkesta on jo vietetty. Katsotaan josko saisin seuraavaan postaukseen niistä kuvia.

Mukavaa viikonloppua! Nautitaan vielä tästä ihanasta ruskasta väriloistoineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *