Pikku nikkarit

Kuvissa näkyvä vanha höyläpenkki toimi aikaisemmin Nallekarhun Legocitynä. Nyt kun esikoinen muutti joksikin aikaa takaisin kotiin, jouduimme jälleen tekemään muutoksia huonejärjestelyissä eikä tämä höyläpenkki enää mahtunut minnekään. Sen sijaan saimme vihdoinkin toteutettua poikien pitkäaikaisen haaveen erillisestä Legohuoneesta. Katsotaan koska saisin aikaiseksi tehtyä siitä postauksen.

Ennen kuin höyläpenkki vietiin säilytykseen, pojat halusivat vielä nikkaroida jotakin ja sain samalla otettua myös kuvia nikkaroinnista. Edelliskesänä tämä höyläpenkki oli meillä terassilla (suojassa sateelta), josta se oli myös helppo nostaa asfaltille nikkarointihetkiä varten. Minun piti jo silloin ottaa kuvia ja tehdä pieni nikkarointipostaus, mutta se sitten vaan jäi.

Puuhapojat-työmiehenliivit ovat Miraakkelista. Näet kuvia liiveistä ja muista työmiehen tarvikkeista jo selatessasi Miraakkelin etusivun kuvia. Lämmin suositus Miraakkelille. Ihana Veera palvelee siellä mielellään ja itse tapaankin tilata häneltä sähköpostitse esimerkiksi joululahjoja kauniisti paketoituina.

Pojat ovat saaneet nämä työmiehen liivit lahjoiksi kummeiltaan ja serkuiltaan. Ensimmäisen liivin sai aikoinaan toiseksi vanhin poika koossa L ja kaksi pienempää liiviä, koot M ja S, ovat nallekarhun ja jääkarhun saamat. Kuvista pystyt ehkä hieman päättelemään sopivia kokoja eri ikäisille/kokoisille lapsille. Mielestäni ei myöskään haittaa, vaikka liivi olisi aluksi hieman isompaa kokoa. Sen käyttöikä on silloin pidempi.

Muutama poika on saanut kummeiltaan lahjaksi oman työkalupakin työkaluineen. Tällainen lahja on mielestäni tosi pitkäikäinen ja työkalupakkia voi iän myötä täydentää lisätyökaluilla. Jos olet siis vailla joululahjaideaa pikku nikkarille, niin työmiehen liivi, työmiehen hanskat ja työkalupakki työkaluineen on mielestäni hyvä idea. Työkaluja voi myös ostaa vähän kerrallaan lisää esimerkiksi eri merkkipäivinä tai miksei näistä voisi rakentaa vaikka adventtikalenteria. Työkalujen lisäksi adventtikalenterin luukuista voisi löytyi ohjeita ja tarvikkeita erilaisiin pieniin puutöihin. Lapsia myös inspiroi aivan valtavasti vaikkapa laatikollinen puunpaloja, rasiallinen nauloja sekä pussillinen mielikuvitusta. Miraakkelista löytyy myös noita lapsen käteen sopivia pienempiä työkaluja.

Ovatko teidän lapsenne kiinnostuneita nikkaroinnista?

Esimerkiksi Pinterest on pullollaan kivoja pieniä puutyöideoita. Yhden niistä ajattelin jakaa vielä myöhemmin täällä blogissa. Pääset silloin näkemään mitä pojat nikkaroivat ennen höyläpenkin viemistä varastoon.

Aurinkoista syyssunnuntaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *