Poikien päivän asu 1

Eräänä elokuun lauantaina, koulujen jo alettua, lähdimme ex tempore hakemaan pojille polkuautoa parinsadan kilometrin päästä. Mieheni on jo pitkään etsinyt käytettynä polkuautoja ja vuosi sitten keväällä hän löysikin yhden hyvän käytettynä naapurikaupungista, mutta kokonsa puolesta se kävi vain kuopukselle. Siitä asti hän on etsinyt sopivaa käytettyä polkuautoa myös isommille pikkupojille ja vihdoinkin onnisti.

Tämä kuului siis sarjassamme yllätysreissuihin eli pojille selvisi vasta matkan päämäärässä, mitä olimme menossa peräkärryn kanssa hakemaan. Tämä toinen polkuauto on kaksipaikkainen, joten se ei mahtunut automme peräluukkuun, vaan tarvitsi peräkärrykuljetuksen.

Kaivaessani pojille vaatteita päiväreissuun, sain ajatuksen, että voisin ne samalla kuvatakin. Joka päivähän sitä pitää jotkut vaatteet olla eikä niitä millään päivittäin voi kuvata, mutta aina silloin tällöin voisin tänne kuvailla poikien päivän asuja. Kiinnostaako?

Paidoiksi valikoitui vuosi sitten kesä-alesta ostamani Pomp de Luxin paidat. Heidän mallistonsa isoin koko 158/164 cm sopii vielä nallekarhupojalle. Samistelut alkavat käydä monelta vaatemerkiltä vähiin kokojen loppuessa. 

Nämä paidat tuntuivat todella pehmeältä ihoa vasten. Materiaali tuntuu sellaiselta hieman neulemaiselta, mutta on kuitenkin melko ohutta. Nallekarhulle ostin tämän saman paidan myös vihreänä. Ilokseni juuri hän piti paitaa erityisen pehmeänä, sillä hänen ihonsa on kaikkein herkin.

Housuiksi valikoituivat meidän luottofarkut eli Polarn och Pyretin farkut. Jotkut farkuista ovat niin reilua mitoitukseltaan, että vaikka nallekarhulle ei enää riitä PoPin isoin lastenkoko, niin osasta farkkuja tuo koko 152 cm kuitenkin riittää.

Huomasin muuten, että PoP ottaa nykyään käytettyjä farkkuja myyntiin ja pohdinkin, että saisinko aikaiseksi viedä sinne meiltä pieneksi jääneet farkut. Niitä nimittäin riittää! Osaa olen laittanut kirppikselle myyntiin, mutta ne eivät tunnu liikkuvan siellä. Ihmiset eivät halua ostaa farkkuja. Meillä sen sijaan on aina käytetty paljon farkkuja ja niitä on jäänyt hyväkuntoisina myös eteenpäin myytäviksi. Täytynee selvittää tuota asiaa vielä tarkemmin.

(Ja jos farkut eivät myy, niin eivät myy kyllä chinotkaan. Niitäkin meillä riittäisi.)

Sukiksi valittiin Condorin nilkkasukat, joita saa Suomessa ostettua ainakin Youngest Fashionilta.

Maailman ihanimmat kengät, joista koot riittävät enää kuopukselle, olen ostanut La Coqueta Kidsiltä. Kuvausrekvisiittana toiminut reppu on Zara Kidsiltä jokunen vuosi sitten. Poikien jaloissa olevat ruskeat tennarit ovat Crocsin ja Björn Borgin.

Äidin pellavasekotteinen paitamekko on myös viime keväältä merkiltä Part Two. Kengät ovat vanhat tutu Calout.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *