Teetä ja auringonkukkia

Auringonkukkapellolta poimimani auringonkukat ovat jaksaneet ilahduttaa minua näin alkaneen syksyn kunniaksi.

Olen varmaan täällä blogissani jo kertonutkin, että ennen olin vannoutunut teenjuoja. En juonut lainkaan kahvia. Ehdinkin täyttää jo lähes 40 vuotta ennen kuin aloin juoda kahvia. Pidin erityisesti haudutetuista teistä jopa niin paljon, että minulla on ollut käytössäni aivan erillinen teenkeitin. Syksyn tullen huomaan teenjuonnin aina lisääntyvän ja tässä muutama päivä sitten aloin pohtia, olisiko jopa aika tarttua jälleen tuohon teenkeittimeeni. Toistaiseksi olen kuitenkin tyytynyt tällaiseen perinteisempään haudutukseen.

Mieheni puolestaan ei ennen juonut ikinä teetä eikä varsinkaan näitä “risut ja männynkävyt” -teitä (mieheni antama nimitys haudutetuille teille). Hän kuitenkin aina urhoollisesti kokeili eri teitä ja lopulta, vuosien kokeilun jälkeen, kelpuutti sitruunateen sekä kaikki “tavalliset” teet, kuten Earl Greyn. 

Iltateen aikana on aina mukava katsella kauniita kahvipöytäkirjoja – vai pitäisikö tässä tapauksessa kutsua niitä teepöytäkirjoiksi – joita tykkään pitää aina pinon tai kaksi olohuoneessa helposti saatavilla. Näitä pääasiassa sisustuskirjoja kera iltateen selatessani, saa mielen helposti  muihin ajatuksiin ja arkiset mietteet nollattua. Mitä seesteisempi tunnelma, sitä parempi.

Mitkä ovat sinun teesuosikkejasi ja mistä ostat niitä? 

Juotko mieluummin pussiteetä vai haudutettua teetä?

Tykkäätkö lisätä teehesi hunajaa, sitruunaa tai jotakin muuta lisuketta?

Onko sinulla käytössäsi teenkeitin? Mistä olet sen hankkinut?

Teetunnelmiin pääset myös näistä aikaisemmista postauksista: Afternoon Tea Party osa 1 ja Afternoon Tea Party osa 2. Minun lempiteeni oli vuosia sitten nimeltään Keisarin Malja. En tiedä saako sitä enää mistään. Itse ostan nykyään irtoteet melko usein täältä. Ystävältäni olen saanut lahjaksi hyviä Niipperin teitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *