Pavlova

Wikipedia kertoo Pavlovan syntytarinasta näin:

“Pavlova on venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty marenkipohjainen jälkiruoka. Siinä on rapea kuori ja pehmeä, vaahtokarkkimainen sisus.

Uskotaan, että jälkiruoka on keksitty balettitanssijan kunniaksi 1920-luvulla, erään hänen kiertueensa jälkeen, joko Australiassa tai Uudessa-Seelannissa. Jälkiruoan keksijän kansalaisuus on ollut näiden kahden maan välisen väittelyn kohde vuosia, mutta viralliset lähteet viittavaat Uuteen-Seelantiin.[1]

Pavlova on suosittu jälkiruoka ja tärkeä osa molempien maiden kansalliskeittiöitä, ja yksinkertaisena reseptinä sitä tarjoillaan säännöllisesti juhlapäivien ja lomapyhien aterioilla. Se yhdistetään useimmiten kesäaikaan, mutta sitä syödään ympäri vuoden monissa australialaisissa ja uusiseelantilaisissa kodeissa.”

Meidän perheelle pavlova sopii tosi hyvin, koska se käy kaikille (gluteeniton&laktoositon) ja koska kaikki myös pitävät siitä. Tästä kertonee esimerkiksi se, että teimme mieheni lomanaloituksen kunniaksi tänä vuonna pavlovan, jota tarjottiin päiväkahvin aikaan. Illalla kuuden munan kakusta oli jäljellä enää yksi minikokoinen pala.

Käytämme pavlovan tekemiseen Dansukkerin reseptiä, jonka ajattelin kirjata tähän postaukseen muistiin, niin löydämme sen jatkossa helposti.

Ainekset:

Täyte:

Ohje:

Pavlova on siitä hyvä kakku, että pohjan voi valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlia. Monesti tapaan vatkata kerman valmiiksi jääkaappiin vaikkapa jo aamulla, jolloin sen voi kahvihetkellä tai vieraiden saapuessa hetkessä levittää kakkupohjan päälle. Tällä tavalla valmis kakku ei myöskään vie turhaa tilaa jääkaapissa.

Millainen on sinun suosikkipavlovareseptisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *