Lisävarusteita sähköpöytään

Muistanette vielä keväällä tekemäni postaukset sähköpöydästätyönurkkauksesta ja uudesta pöydästä sekä työnurkkauksen hyllyistä. Miehelläni on ollut nyt lähes kolmen kuukauden ajan päivittäisessä käytössään tämä Avec 1 pieni -sähköpöytä, jonka tilasimme Sähköpöydät.fi -verkkokaupasta. Toukokuussa saimme blogiyhteistyönä pöytään kuuluvista lisävarusteista Avec sähköpöydän akun ja nelimuistipaikkaisen näytöllisen ohjaimen

Mieheni mukaan pöytä on toiminut erinomaisesti ja sen korkeussäädöt on ollut paitsi helppo valita ja muuttaa, niin ne ovat olleet myös kulloiseenkin korkeuteen riittävät. Pienestä koostaan huolimatta pöydälle ovat mahtuneet kaikki tarvittavat “konttoritarvikkeet”, kuten mieheni asian ilmaisi. Viikkosiivousta tehdessäni, olen huomannut, että tuo pöydän pohjalevy, johon renkaat kiinnittyvät, on osoittautunut myös mainioksi lisäsäilytystilaksi osalle konttoritarvikkeista. Sitä en ollutkaan osannut ennakoida. Voisi siis todellakin sanoa, että entisen ruokailuhuoneen pöydän levittäytymisestä miehen työpisteeksi, on tuo työpiste nyt jakautunut vain tälle pienelle pöydän kokoiselle ja korkuiselle alueelle pääasiassa makuuhuoneessamme. Ruokapöytä onkin saanut toimia koko loppukevään ja alkukesän sille tarkoitetussa tehtävässään.

Ahako Oy:ltä saamastamme sähköpöydän lisävarustepaketista löytyivät yllä näkyvät tuotteet eli ohjain ja akku sekä akkuun kuuluva laturi ja ohjausyksikkö sähköpöydän alle kiinnitettäväksi. Ennen käyttöönottoa akku laitettiin lataukseen. Akun täydeksi lataaminen kestää noin viisi tuntia ja se voidaan ladata 500 kertaa.

Ennen uuden ohjaimen asentamista, poistimme vanhan – sähköpöydän mukana tulleen – ohjaimen.

Näytöllinen ja muistipaikallinen ohjain on alkuperäistä käsiohjainta leveämpi, joten se tarvitsi uudet reiät pöytälevyn pohjaan. Vanhat reiät jäivät kuitenkin siististi piiloon uuden ohjaimen alle. (Sikäli mikäli pöytälevyn alle ylipäätään kukaan katselee.)

Poistimme muuntajan/ohjausyksikön ennen akun kiinnittämistä pöytälevyn pohjaan. Muuntaja voi hyvin olla edelleen kiinnitettynä pöytään, vaikka jatkossa käyttäisikin pääasiassa akkua.

Akkupakettiin kuuluvat varsinaisen akun lisäksi pöydän alle kiinnitettävät osat eli pidike, johon akku kiinnitetään ja ohjausyksikkö, joka ohjaa pöydän moottoria. Paketissa tuli mukana myös kiinnitykseen käytettävät ruuvit.

Ennen osien kiinnittämistä pohjaan, on hyvä tarkistaa ja sovittaa niiden kiinnityspaikat.

(Usein puhun täällä blogissani vain poikien äidistä, mutta huomannette näissä kuvissa poikien isän sormen, johon valikoitunut laastari kertonee jotakin lapsi/poikaperheestä. Haava ei tosin liittynyt mitenkään näiden pöydän lisävarusteiden asentamiseen, vaan oli tullut terassia rakentaessa.)

Pöydän alta otetusta kuvasta näkyy uudet kiinnitetyt lisävarusteet. Akun ansiosta sähköpöytä toimii johdottomasti. Vasemmalla näkyvä johtokouru kätkee edelleen sisäänsä tietokoneen ja erillisen näytön virtalähteen sekä pöytävalaisimen johdon.

Lisävarusteiden kiinnittämiseen tarvitaan akkuporakone. 

Tätä kirjoittaessani akku on ollut miehelläni käytössä yhden viikon ajan ja sen varaustaso näyttää yhä täyttä. Emme siis osaa vielä tämän kokemuksen perusteella kertoa, miten kauan tuo täysi akku kestää käytössä. Siihen vaikuttanee luonnollisesti myös se, miten paljon ja usein pöydän korkeutta säädetään. Akussa on myös USB-latausportti. Siitä voi ladata esimerkiksi langattomia kuulokkeita.

Olettehan muuten huomioineet sen, että etätyön lisääntyessä, voi työhuoneeseen liittyvät hankinnat vähentää verotuksesa. Opettajana työhuonevähennysasiat ovat olleet minulle työurani alusta asti tuttuja, sillä olen aina tarvinnut kotona erillisen työskentelytilan työtäni varten. Pääasiassa minulla on ollut käytössäni erillinen työhuone, mutta muutaman viime vuoden ajan ainoastaan tämä makuuhuoneemme työnurkkaus. Koska työhön liittyviä tarvikkeita ei ole enää voinut kätkeä erillisen oven taakse, on minulle ollut tärkeää, että ne ovat kuitenkin selkeästi ja siististi omilla paikoillaan. Nimenomaan siihen tämä meidän tiloihimme täsmällisen sopivan kokoinen työpöytä on ollut ratkaisu. 

Teen vielä erillisen postauksen sähköpöydän ja muistipaikallisen ohjaimen käytöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *